Hjørring Kommune

Hjørring Kommune åbner nu op for besøg på ældrecentrenes udearealer

Del

Beboerne på ældrecentrene har nu igennem en længere periode været afskåret fra at få besøg af deres pårørende. De centrale myndigheder har gjort det muligt at lempe en smule på det udstedte besøgspåbud - så det fremover bliver muligt at gennemføre besøg på ældrecentrenes udearealer.

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget har i dag godkendt de retningslinjer, der skal muliggøre en gradvis genåbning for besøg på ældrecentrenes udearealer. Udvalgsformand Per Møller glæder sig over, at det nu bliver muligt for nære pårørende at besøge deres kære på ældrecentrene.

Hjørring Kommune arbejder for at de udendørs rammer bliver etableret så hurtigt som muligt, inden for de rammer der er fastsat af de centrale myndigheder. Dette skal sikre at besøgende kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt - uden at det medfører en øget smitterisiko for beboerne.

Alle pårørende vil ikke kunne komme på besøg samtidigt, og der er behov for forståelse herfor. Ældrecentrene glæder sig til igen at kunne invitere pårørende på besøg på udearealerne. Afdelingslederen på det enkelte ældrecenter vil orientere beboere og pårørende om mulighederne for besøg, så hurtigt som muligt.

Kontakter

Formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Per Møller, tlf. 40 81 65 31, e-mail per.moller@hjoerring.dk eller direktør Leif Serup, tlf. 41 22 30 15, e-mail leif.serup@hjoerring.dk

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørringmodellen og Ungegarantien får flere i job og uddannelse25.9.2020 09:35:23 CESTPressemeddelelse

Hjørring Kommune er trods corona-krisen lykkedes med markant at nedbringe antallet af borgere på kontanthjælp og at bringe flere borgere i job og uddannelse. - Beskæftigelsesindsatsen har grundlæggende to formål; dels at sikre virksomhederne den rette kvalificerede arbejdskraft og dels at forebygge langtidsledighed. Det er opfyldelsen disse to formål vi i Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget skal og vil måles på – det er så at sige vores benchmark, siger formand for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring kommune, Thomas Klimek (S) på baggrund af de seneste tal for antallet af borgere på kontanthjælp. Antallet af jobparate borgere på kontanthjælp er således faldet fra 188 i august 2019 til nu 133 i august 2020, hvilket svarer til en nedgang på knapt 30 pct. Dette er en markant bedre udvikling sammenlignet med tallene for landsplan og for de øvrige kommuner i Nordjylland. Samtidig er det lykkedes at få flere unge i job og uddannelse i den samme periode, ikke mindst som følge

Tiltag i Hjørring Kommune på baggrund af stigende smittetal11.9.2020 16:11:45 CESTPressemeddelelse

De seneste smittetal fra Styrelsen for Patientsikkerhed viser, at smittetallet i Hjørring Kommune fortsat er højt og desværre også stigende. Smitten er geografisk spredt rundt i kommunen på fortrinsvis voksne og ældre borgere. Over halvdelen af de nye smittede inden for den seneste uge er fra Hirtshalsområdet. - Derfor er nu helt afgørende, at alle borgere i Hjørring Kommune hjælper til med at mindske risikoen for yderligere smittespredning. Vi skal hjælpe hinanden ved at holde afstand, huske god håndhygiejne og være ekstra opmærksomme på at gøre rent på de steder, som mange personer rører ved. Det er nu, at vi igen skal tage fat i os selv og holde fast i de kendte gode vaner, så vi kan standse smittespredningen og få antallet af smittede til igen at falde, siger borgmester Arne Boelt. - Da en stor del af de smittede kommer fra Hirtshals-området, vil jeg gerne komme med en særlig opfordring til borgerne i Hirtshals om at have fokus på retningslinjerne og bruge regionens mobile testenhe

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum