Hjørring Kommune

Hjørring Bjerge erstatter gyllesprederen og grønthøsteren med græssende dyr og blomster

Del

Indtil i dag har markerne i Hjørring Bjerge været dyrket intensivt, men det er slut nu. Fremover bliver markerne en del af projektet Naturkommunen blomstrer vildt.

Hjørring Kommune laver nemlig en målrettet indsats for at få et blomsterhav på de tidligere marker. Det sker ved at udpine jorden og pløje arealerne en sidste gang, for at gøre den parat til såning. De udvalgte marker udgør 22 ha af Hjørring Bjerges 90 ha store areal, og pløjningen af de første 5 ha starter fredag den 23. august.

Ifm. skolernes Store Frøspredningsdag den 28. august får projektet hjælp af flere hundrede skolebørn, som først skal samle frø fra de fine naturarealer, der ligger hele vejen rundt om markerne. Det vil være frø fra bl.a. blåmunke, liden klokke, kællingetand, tjærenellike, engelskgræs, alm. gyldenris, lancetvejbred og blåhat, som alle er vigtige for sommerfugle, insekter og vilde bier. Derefter skal de sprede dem ud på de nypløjede marker. Men ikke kun skolebørnene deltager - alle andre er også meget velkommen til at hjælpe til.

Håbet er, at vi allerede næste sommer vil opleve blåfugle, ildfugle, randøjer og andre sommerfugle, som flyver rundt blandt blomsterne på det, der tidligere var en kedelig græsmark. Hvem ved - måske vil man også kunne opleve de sjældne sommerfugle okkergul pletvinge, violetrandet ildfugl og smalrandet humlebisværmer, som er set andre steder i bjergene?

Målet er, at hele området med tiden vil udvikle sig til et fint åbent overdrev med enkelte spredte buske, som man kan se det andre steder i bjergene. På sigt skal der være afgræsning af hele arealet med nogle få køer, som - ved at gå ude så lang tid som muligt - skaber den optimale naturpleje, så arealet forbliver åbent og samtidigt giver masser af blomster om sommeren.

Alle stier bliver bevaret, og der bliver lavet låger i hegnet, hvor der er stier. Kirkestien, hundemarken og regnvandsbassinerne vil forsat ligge udenfor hegnet, så man kan lufte sin hund eller løbe en tur uden at skulle ind til køerne.

Vi håber, at alle får rigtig meget glæde af de nye naturområder i bjergene.

Kontakter

Biolog Laus Gro-Nielsen lgn@hjoerring.dk, mobil 41226759
Udviklingskonsulent Dorte Reinholdt, dorte.reinholdt@hjoerring.dk, mobil 41223244

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Hjørring Kommune vil hjælpe børnefamilierne og bilbørnene!31.7.2020 10:38:31 CESTPressemeddelelse

Det kan være svært at få dit barn til at transportere sig selv, men vi er her for at hjælpe dig. Sig nej – dit barn kan selv. Sådan lyder opfordringen i en ny kampagne fra otte nordjyske kommuner, der står sammen om at motivere og opfordre til, at børn og unge mellem 9 og 15 år selv kommer i skole. Når børn og unge selv kommer i skole - enten på cykel, ved at gå eller på anden måde transporterer sig selv - så er der stort set kun positive sidegevinster.

Genåbning af ældrecentre i Hjørring Kommune1.7.2020 15:42:01 CESTPressemeddelelse

I dag har Sundheds- og Ældreministeriet udsendt en bekendtgørelse, som også træder i kraft i dag. Det betyder, at alle kommuner nu skal genåbne for besøg både ude og inde på alle ældrecentre. - Vi arbejder på højtryk for at efterkomme den nye bekendtgørelse herunder mulighed for besøg både ude og inde på vores ældrecentre. På samme tid er vi dog fortsat nødt til at være forsigtige, og det vil tage nogle dage før vi mener, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at åbne for besøg indendørs. Vi kan ikke med så kort varsel implementere de forholdsregler, vi vurderer, der er nødvendige for at passe på vores ældre borgere, siger direktør for Sundheds-, Ældre- og Handicapforvaltningen Leif Serup. Han regner med, at det på mandag igen bliver muligt at komme på indendørsbesøg på de kommunale ældrecentre. Dog vil besøgsrestriktionerne for beboerne på Vendelbocenteret blive opretholdt indtil videre. Forsigtighedsprincippet er udgangspunktet ved besøg på kommunens ældrecentre. Derfor vil der være f

Tal fra SSI: Antallet af nye smittede falder i Hjørring Kommune og det betyder lempelser af midlertidige restriktioner26.6.2020 13:38:42 CESTPressemeddelelse

De nyeste tal fra Statens Serum Institut opgjort på kommuneplan viser, at antallet af nye smittetilfælde de seneste syv dage i Hjørring Kommune har været faldende og ligger i dag på niveau med andre kommuner. - Der er således ikke en større risiko ved at gå på stranden i Løkken end ved at gå en tur på Strøget i København. Derfor kan alle medarbejdere, borgere og turister være helt trygge ved at færdes rundt i kommunen. Det er fortsat afgørende, at vi alle sammen fortsat følger generelle anbefalinger - ligesom alle steder i landet: hold afstand og sørg for god håndhygiejne, siger kommunaldirektør Tommy Christiansen. Det er i dag besluttet, at de særlige restriktioner, der blev iværksat da smitten brød ud på Vendelbocenteret, gradvis nu bliver ophævet. I løbet af den kommende uge vil det igen blive muligt at aflægge besøg på et af kommunens øvrige ældrecentre, som udgangspunkt dog kun på udearealer. Besøgsrestriktionerne for beboerne på Vendelbocenteret opretholdes indtil videre. En rækk

Medarbejderne i ældreplejen yder en kæmpe indsats – anerkend dem for det23.6.2020 12:34:06 CESTPressemeddelelse

De sidste par uger har været udfordrende på Vendelbocentret og i kommunens ældrepleje generelt. Desværre har flere medarbejdere fra kommunens ældreområde de seneste dage oplevet uheldige episoder, grænsende til chikane. Episoderne har både fundet sted i medarbejdernes arbejdstid såvel som i deres fritid. Det er naturligvis helt uacceptabelt og uordentligt. Vi er vidende om, at det for en medarbejder, der tager vagter på Vendelbocenteret, har fået konsekvenser for ægtefællens mulighed for at møde på arbejde. Et andet eksempel er en medarbejder, der blev kontaktet i en dagligvarebutik, med besked om at kommunens medarbejdere ikke havde noget at gøre der. - Vi er både vrede og skuffede over, at vores medarbejdere får sådan en medfart. Det hører ingen steder hjemme. Det er jo nogle af de medarbejdere, der har kæmpet og fortsat kæmper en brav kamp, for at udføre de mange ekstra tiltag, der skal stoppe smitten i at brede sig. Det er svære forhold at arbejde under. Samtidig gør de deres yders

Smittetilfælde på skoler har relation til allerede kendte smittekæder18.6.2020 17:42:39 CESTPressemeddelelse

I dag er to elever konstateret smittet på Lundergårdskolen. Den seneste uge er der også blevet konstateret smittede elever på henholdsvis Bagterpskolen og Højene Skole. Alle smittetilfælde på samtlige skoler i Hjørring Kommune har relation til allerede kendte smittekæder. Hjørring Kommune arbejder fortsat tæt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed såvel som Sundhedsstyrelsen for hurtigst muligt at begrænse smitten. På forsiden af www.Hjørring.dk findes et fuldt overblik over de tiltag kommunen har iværksat for at begrænse nye smittetilfælde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum