Hjørring Kommune

Hjørring Bjerge erstatter gyllesprederen og grønthøsteren med græssende dyr og blomster

Del

Indtil i dag har markerne i Hjørring Bjerge været dyrket intensivt, men det er slut nu. Fremover bliver markerne en del af projektet Naturkommunen blomstrer vildt.

Hjørring Kommune laver nemlig en målrettet indsats for at få et blomsterhav på de tidligere marker. Det sker ved at udpine jorden og pløje arealerne en sidste gang, for at gøre den parat til såning. De udvalgte marker udgør 22 ha af Hjørring Bjerges 90 ha store areal, og pløjningen af de første 5 ha starter fredag den 23. august.

Ifm. skolernes Store Frøspredningsdag den 28. august får projektet hjælp af flere hundrede skolebørn, som først skal samle frø fra de fine naturarealer, der ligger hele vejen rundt om markerne. Det vil være frø fra bl.a. blåmunke, liden klokke, kællingetand, tjærenellike, engelskgræs, alm. gyldenris, lancetvejbred og blåhat, som alle er vigtige for sommerfugle, insekter og vilde bier. Derefter skal de sprede dem ud på de nypløjede marker. Men ikke kun skolebørnene deltager - alle andre er også meget velkommen til at hjælpe til.

Håbet er, at vi allerede næste sommer vil opleve blåfugle, ildfugle, randøjer og andre sommerfugle, som flyver rundt blandt blomsterne på det, der tidligere var en kedelig græsmark. Hvem ved - måske vil man også kunne opleve de sjældne sommerfugle okkergul pletvinge, violetrandet ildfugl og smalrandet humlebisværmer, som er set andre steder i bjergene?

Målet er, at hele området med tiden vil udvikle sig til et fint åbent overdrev med enkelte spredte buske, som man kan se det andre steder i bjergene. På sigt skal der være afgræsning af hele arealet med nogle få køer, som - ved at gå ude så lang tid som muligt - skaber den optimale naturpleje, så arealet forbliver åbent og samtidigt giver masser af blomster om sommeren.

Alle stier bliver bevaret, og der bliver lavet låger i hegnet, hvor der er stier. Kirkestien, hundemarken og regnvandsbassinerne vil forsat ligge udenfor hegnet, så man kan lufte sin hund eller løbe en tur uden at skulle ind til køerne.

Vi håber, at alle får rigtig meget glæde af de nye naturområder i bjergene.

Kontakter

Biolog Laus Gro-Nielsen lgn@hjoerring.dk, mobil 41226759
Udviklingskonsulent Dorte Reinholdt, dorte.reinholdt@hjoerring.dk, mobil 41223244

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine mere end 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Stærkt samarbejde bringer lægehus i Hirtshals tættere på at blive til virkelighed10.9.2019 08:27:07 CESTPressemeddelelse

- Det stærke og tætte samarbejde, vi har med de nuværende praktiserende læger i Hirthals, er helt afgørende i forhold til planlægge og bygge et nyt lægehus. Det er fantastisk, at vi arbejder frem mod et fælles mål og nu kan skimte et nyt lægehus i byen, siger formand for Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget, Per Møller (C). De praktiserende læger i Hirtshals og Hjørring Kommune har igennem længere tid arbejdet for at sikre bedre lægedækning i Hirtshals. Da Sundheds- og Ældreministeriet opslog en pulje på 200 mio. kr. til moderne læge- og sundhedshuse, var der derfor et fælles ønske at søge om midler til etablering af et nyt lægehus i Hirtshals. I tæt samarbejde med de praktiserende læger fik Hjørring Kommune udarbejdet en puljeansøgning, hvilket resulterede i økonomisk støtte til projektet. Derudover har Hjørring Kommune valgt at finansiere den resterende del af projektet. - Det er så vigtigt, at vi prioriterer den helt nære sundhed og den tryghed, der ligger i at have en praktiserend

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum