Hjørring Kommune

Hjørring Bjerge erstatter gyllesprederen og grønthøsteren med græssende dyr og blomster

Del

Indtil i dag har markerne i Hjørring Bjerge været dyrket intensivt, men det er slut nu. Fremover bliver markerne en del af projektet Naturkommunen blomstrer vildt.

Hjørring Kommune laver nemlig en målrettet indsats for at få et blomsterhav på de tidligere marker. Det sker ved at udpine jorden og pløje arealerne en sidste gang, for at gøre den parat til såning. De udvalgte marker udgør 22 ha af Hjørring Bjerges 90 ha store areal, og pløjningen af de første 5 ha starter fredag den 23. august.

Ifm. skolernes Store Frøspredningsdag den 28. august får projektet hjælp af flere hundrede skolebørn, som først skal samle frø fra de fine naturarealer, der ligger hele vejen rundt om markerne. Det vil være frø fra bl.a. blåmunke, liden klokke, kællingetand, tjærenellike, engelskgræs, alm. gyldenris, lancetvejbred og blåhat, som alle er vigtige for sommerfugle, insekter og vilde bier. Derefter skal de sprede dem ud på de nypløjede marker. Men ikke kun skolebørnene deltager - alle andre er også meget velkommen til at hjælpe til.

Håbet er, at vi allerede næste sommer vil opleve blåfugle, ildfugle, randøjer og andre sommerfugle, som flyver rundt blandt blomsterne på det, der tidligere var en kedelig græsmark. Hvem ved - måske vil man også kunne opleve de sjældne sommerfugle okkergul pletvinge, violetrandet ildfugl og smalrandet humlebisværmer, som er set andre steder i bjergene?

Målet er, at hele området med tiden vil udvikle sig til et fint åbent overdrev med enkelte spredte buske, som man kan se det andre steder i bjergene. På sigt skal der være afgræsning af hele arealet med nogle få køer, som - ved at gå ude så lang tid som muligt - skaber den optimale naturpleje, så arealet forbliver åbent og samtidigt giver masser af blomster om sommeren.

Alle stier bliver bevaret, og der bliver lavet låger i hegnet, hvor der er stier. Kirkestien, hundemarken og regnvandsbassinerne vil forsat ligge udenfor hegnet, så man kan lufte sin hund eller løbe en tur uden at skulle ind til køerne.

Vi håber, at alle får rigtig meget glæde af de nye naturområder i bjergene.

Kontakter

Biolog Laus Gro-Nielsen lgn@hjoerring.dk, mobil 41226759
Udviklingskonsulent Dorte Reinholdt, dorte.reinholdt@hjoerring.dk, mobil 41223244

Billeder

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Ny direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Hjørring Kommune30.10.2019 18:54:10 CETPressemeddelelse

Hjørring Byråd har på baggrund af en indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg besluttet at ansætte Bettina Hedeby Madsen i stillingen som direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen i Hjørring Kommune. Bettina Hedeby Madsen har været konstitueret direktør for Teknik- og Miljøforvaltningen siden juni 2019 og fastansættes med virkning fra 1. november 2019. Hjørring Kommune modtog 20 ansøgninger til stillingen, hvoraf fire har mødt ansættelsesudvalget til samtale. Ansættelsesprocessen er gennemført med konsulentbistand fra Muusmann. - Jeg er glad for ansættelsen af Bettina Hedeby Madsen, der i ansættelsesforløbet stod som den stærkeste kandidat i et stort felt af stærke og kompetente kandidater. Jeg er overbevist om, at hun er den helt rigtige til stå i spidsen for drift og den fortsatte udvikling af dialog og samarbejde med borgere og erhvervsliv indenfor Teknik- og Miljøudvalgets område. Vores stærke fokus på Verdensmålene, og vores profil som Naturkommune er i sikre hænder, siger borg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum