Hjerteforeningen

Hjerteredderkursus: Klædt på til at træde til

Del

Hjerteforeningen oplever solid opbakning til foreningens gratis genoplivningskurser Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning

96 procent af deltagerne på Hjerteforeningens introduktionskurser i at redde liv angiver i en evaluering, som Hjerteforeningen står bag, at de enten er tilfredse eller meget tilfredse med kurserne. Deltagerne mener også, at de får nyttig viden på introduktionskurserne. Så mange som 88 procent af dem, der har deltaget på et Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning angiver, at de efter et kursus tør træde til, hvis de skulle overvære et hjertestop.

- Vi er selvfølgelig rigtigt glade for, at så mange deltagere er tilfredse med vores hjerteredderkurser. Det tolker jeg som et tegn på, at deltagerne føler sig trygge ved det, de har lært – nemlig at de føler sig klædt på til og tør træde til med livreddende førstehjælp, hvis de overværer et hjertestop. Og det var håbet, da vi udviklede kurserne, siger Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft.

På de korte introkurser får deltagerne viden om at undersøge en bevidstløs person, hvordan hjertemassage og kunstigt åndedræt skal gives og en introduktion til brugen af en hjertestarter.

- Målet med vores gratis kurser er at gøre flere danskere trygge og give dem modet til at træde til, hvis lynet slår ned, og et medmenneske falder om med hjertestop. Tallene fra evalueringen viser, at der nu går flere hjertereddere rundt i Danmark, der er klar til at redde liv. Det gør mig tryg og glad, siger Anne Kaltoft.

Hurtig hjælp øger overlevelsen
Hvert år bliver 5.400 danskere ramt af hjertestop uden for hospitalet – det svarer til omkring 15 hver dag.

En hurtig indsats fra omkringstående ved et hjertestop uden for hospital er altafgørende for chancen for at overleve. Hvis ingen træder til med genoplivning, inden ambulancen ankommer, overlever 1 ud af 9.

Hvis et vidne træder til med hjertemassage, overlever 1 ud af 6 (2018).

Sandsynligheden for at overleve et hjertestop kan være op til 50-70 procent, (1 ud af 2), hvis den ramte modtager livreddende førstehjælp inklusive brug af hjertestarter inden for 3-5 minutter.

I 77 procent af tilfældene med hjertestop uden for hospital giver tilstedeværende personer livreddende førstehjælp, før der kommer professionel hjælp.

Hvis man føler sig utryg ved at give kunstigt åndedræt på grund af risikoen for mulig smitte med Corona-virus, anbefaler Hjerteforeningen, at man giver hjertemassage men ikke kunstigt åndedræt.

Tilmelding
Introduktionskurserne foregår i grupper på mellem 5 og 15 personer.

Tilmelding til Hjerteforeningens Hjerteredderkursus – 30 minutters intro i genoplivning kan ske på hjerteredder.dk

Kurserne bliver afholdt med særlige foranstaltninger for at minimere risikoen for eventuel smitte med Corona-virus. Læs mere om de konkrete retningslinjer på hjerteredder.dk

Foto: Hjerteforeningen

Nøgleord

Billeder

Information om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
Vognmagergade 7, 3. sal
1120 København K

70 25 00 00https://hjerteforeningen.dk/

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 132.345 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.

Besøg os på hjerteforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Forskere undersøger risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom efter svangerskabsforgiftning17.9.2020 11:13:45 CESTPressemeddelelse

Forsker Maria Guldbrandt Hauge har modtaget over 1 million kroner af Hjerteforeningen til forskning i hjerte-kar-sygdom efter svangerskabsforgiftning. Af disse har motionseventen ”Ladywalk” doneret 800.000 kroner til forskningen, der skal hjælpe danske kvinder, der har haft svangerskabsforgiftning, og som har dobbelt så stor risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom senere i livet.

Gentest kan afsløre risiko for nedsat pumpefunktion hos patienter med fortykket hjerte  9.9.2020 11:52:09 CESTPressemeddelelse

Næsten hver 10. patient med fortykket hjerte også kaldet hypertrofisk kardiomyopati (HCM) er ifølge et nyt stort internationalt studie genetisk disponeret for at få nedsat hjertets pumpefunktion og dermed i høj risiko for at få hjertesvigt og dø af sygdommen. Den nye viden betyder, at man fremover kan følge den gruppe af patienter tæt og give dem hurtig hjælp, hvis de oplever symptomer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum