Hjerteforeningen

Hjerteforeningen om første kontantfri indsamling: Meget tilfredsstillende resultat

Del

Beløbet pr. donation i år var over 60 kr. udelukkende givet på mobile pay, sms eller bankoverførsel. Og det er højere end sidste år, hvor beløbet var på ca. 50 kr. primært doneret i kontanter. – Kontantfri indsamling er fremtiden, siger adm. direktør Hjerteforeningen, Anne Kaltoft

Danskerne tog godt imod Hjerteforeningens Landsuddeling, der som den første i landet var kontantfri. Foto: Linda Johansen/Hjerteforeningen
Danskerne tog godt imod Hjerteforeningens Landsuddeling, der som den første i landet var kontantfri. Foto: Linda Johansen/Hjerteforeningen

Som den første organisation i Danmark samlede Hjerteforeningen søndag 30. august ind uden de velkendte raslebøsser. Donationer kunne kun gives i form af mobile pay, sms eller bankoverførsel, og indsamlerne ville være nødt til at takke nej til sedler og mønter.

Det initiativ var danskerne helt klar til, viser de nu opgjorte tal fra Hjerteforeningens Landsuddeling. Hver indsamler samlede nemlig i gennemsnit stort set samme beløb ind som i 2019, hvor hele 80 % af donationerne blev givet i kontanter.

-        Danskerne har taget rigtig flot imod den kontantfrie indsamling, og det er vi glade for og meget taknemmelige over. Det er altid et sats at være først til noget, men resultatet viser, at raslebøsserne er fortid og kontantfriheden er fremtiden, siger adm. direktør i Hjerteforeningen, Anne Kaltoft.

Coronasikker indsamling
Samlet set ligger resultatet dog kun på ca. en tredjedel af sidste års resultat på 6,4 mio. kr. Grundet coronopandemien blev Hjerteforeningens Landsuddeling i foråret udskudt til sensommeren, som bl.a. gjorde det svært at rekruttere indsamlere, hvorfor det samlede beløb for i år er landet på 2,3 mio. kr. Et beløb, der bliver brugt på at sætte ca. 100 nye døgntilgængelige hjertestartere op i Danmark.

I alt var 2000 indsamlere på gaden 30. august. Sidste år deltog 7000 i Hjerteforeningens Landsuddeling.

-        Vi føler selv, at vi har været på forkant ved at gå kontantfri og gjort det muligt at gennemføre en landsuddeling, der er ansvarlig og sikker – også i forhold til COVID-19. Men vi har stor forståelse og respekt for, at mange tilmeldte indsamlere alligevel valgte at melde fra op til Landuddelingen. Man skal føle sig tryg – det er det vigtigste, siger Anne Kaltoft.

Kontantfrihed sparer penge
Sammenlignet med sidste år, hvor hver donation i gennemsnit var på ca. 50 kr., er tallet for i år på 63 kr. pr. mobile pay-donation. Dertil kommer sms- og bankoverførsler.

-        Planlægningen af en kontantfri indsamling gik i gang længe før, vi havde hørt om corona. Det gjorde den, fordi vi kan spare administrative omkostninger ved at gå kontantfri, faktisk helt op mod 500.000 kroner til forsikring og håndtering af kontanter – penge, som i stedet kan bruges til at sikre døgntilgængelige og funktionsdygtige hjertestartere til danskerne, siger Anne Kaltoft.

De 100 nye hjertestartere vil blive sat op rundt om i landet de kommende måneder.

Kontakter

PRESSENUMMER 33 66 99 30

Ring her for at blive sat i forbindelse med pressekontakten

Billeder

Danskerne tog godt imod Hjerteforeningens Landsuddeling, der som den første i landet var kontantfri. Foto: Linda Johansen/Hjerteforeningen
Danskerne tog godt imod Hjerteforeningens Landsuddeling, der som den første i landet var kontantfri. Foto: Linda Johansen/Hjerteforeningen
Download

Links

Information om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
Vognmagergade 7, 3. sal
1120 København K

70 25 00 00https://hjerteforeningen.dk/

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 127.500 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.

Besøg os på hjerteforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Forskere undersøger risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom efter svangerskabsforgiftning17.9.2020 11:13:45 CESTPressemeddelelse

Forsker Maria Guldbrandt Hauge har modtaget over 1 million kroner af Hjerteforeningen til forskning i hjerte-kar-sygdom efter svangerskabsforgiftning. Af disse har motionseventen ”Ladywalk” doneret 800.000 kroner til forskningen, der skal hjælpe danske kvinder, der har haft svangerskabsforgiftning, og som har dobbelt så stor risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom senere i livet.

Gentest kan afsløre risiko for nedsat pumpefunktion hos patienter med fortykket hjerte  9.9.2020 11:52:09 CESTPressemeddelelse

Næsten hver 10. patient med fortykket hjerte også kaldet hypertrofisk kardiomyopati (HCM) er ifølge et nyt stort internationalt studie genetisk disponeret for at få nedsat hjertets pumpefunktion og dermed i høj risiko for at få hjertesvigt og dø af sygdommen. Den nye viden betyder, at man fremover kan følge den gruppe af patienter tæt og give dem hurtig hjælp, hvis de oplever symptomer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum