Hjerteforeningen

Hjerteforeningen har lyttet og lært og justerer derfor projektet P.S. I Love You 

Del

Hjerteforeningens administrerende direktør, Anne Kaltoft, redegør her for reaktionen på den kritik, projektet “P.S. I Love You” er udsat for. En kritik, der får Hjerteforeningen til at justere projektet fremadrettet.

Anne Kaltoft, Hjerteforeningens adm. direktør
Anne Kaltoft, Hjerteforeningens adm. direktør

Anne Kaltoft: 

“I Hjerteforeningen kæmper vi for liv uden hjertesygdom. I den kamp ligger der også en stor opgave for Hjerteforeningen i at sætte forebyggelse på dagsordenen. Vi må nemlig erkende, at de nuværende strategier for at forebygge hjertesygdomme ikke er tilstrækkelige. Og slet ikke over for de unge: Flere unge begynder at ryge, og andelen af danske unge, der føler sig stressede eller ensomme, er stigende. Kimen til hjertesygdom grundlægges i de unge år, og hvis vi skal lykkes med at forebygge hjertesygdom, skal vi finde nye kommunikationsformer og ikke mindst budskaber, som unge har lyst til at lytte og forholde sig til.  

Projektet P.S. I Love You er et forsøg på at eksperimentere med kommunikation og dialog om det sunde hjerte-liv. Det sker med udgangspunkt i lysten til at opnå et godt og langt liv og dermed også et ønske om at ville investere i sit eget liv gennem kloge valg. Det er en del af projektet, at Hjerteforeningen samler erfaringer og evaluerer undervejs. Det har fra starten været en præmis, at nogle elementer ville fungere godt, andre forventeligt mindre godt. 

Projektet har i den seneste uge været udsat for hård kritik. Vi har lyttet til kritikken. Vi har lært, at de to koncepter, der af P.S. I Love You formidles som “stemmer”, skaber forvirring om Hjerteforeningens faglige ståsted og anbefalinger. Hjerteforeningen arbejder ud fra (læge-)videnskabelig evidens, og det grundlag må der ikke herske tvivl om. Derfor justerer vi nu projektet således, at de to koncepter ”Den Holistiske Doktor” og ”Mindblown” ikke fremover vil være at finde på P.S. I Love You’s hjemmeside. De to koncepter har også haft interessante elementer, men vi tager kritikken til efterretning.  

Vi tror uændret på, det er vigtigt, at vi har mod til at afprøve nye kommunikationsformer og udvikle forebyggelsesstrategier, som unge mennesker finder meningsfulde. For i Danmark kan op til 80 % af hjertesygdomme forebygges. 

Det er Hjerteforeningens ambition at bidrage til, at Danmark har den mest hjerte-sunde befolkning i verden. Det kræver nytænkning og ikke mindst viljen til at ville eksperimentere og lære.”  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Anne Kaltoft, Hjerteforeningens adm. direktør
Anne Kaltoft, Hjerteforeningens adm. direktør
Download

Information om Hjerteforeningen

Hjerteforeningen
Hjerteforeningen
Vognmagergade 7, 3. sal
1120 København K

70 25 00 00https://hjerteforeningen.dk/

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 132.345 medlemmer. Vi arbejder med forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme og patientstøtte.

Besøg os på hjerteforeningen.dk

Følg pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjerteforeningen

Forskere undersøger risikoen for at udvikle hjerte-kar-sygdom efter svangerskabsforgiftning17.9.2020 11:13:45 CESTPressemeddelelse

Forsker Maria Guldbrandt Hauge har modtaget over 1 million kroner af Hjerteforeningen til forskning i hjerte-kar-sygdom efter svangerskabsforgiftning. Af disse har motionseventen ”Ladywalk” doneret 800.000 kroner til forskningen, der skal hjælpe danske kvinder, der har haft svangerskabsforgiftning, og som har dobbelt så stor risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom senere i livet.

Gentest kan afsløre risiko for nedsat pumpefunktion hos patienter med fortykket hjerte  9.9.2020 11:52:09 CESTPressemeddelelse

Næsten hver 10. patient med fortykket hjerte også kaldet hypertrofisk kardiomyopati (HCM) er ifølge et nyt stort internationalt studie genetisk disponeret for at få nedsat hjertets pumpefunktion og dermed i høj risiko for at få hjertesvigt og dø af sygdommen. Den nye viden betyder, at man fremover kan følge den gruppe af patienter tæt og give dem hurtig hjælp, hvis de oplever symptomer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum