Haderslev Kommune

Hjemmelavet mad hitter på plejecentrene i Haderslev

Del

På plejecentrene i Haderslev Kommune bliver maden lavet fra bunden, og der er gang i køkkenet hver eneste dag. Det øger ikke bare appetitten, men betyder også, at menuen kan ændres efter de ældre ønsker og behov.

Der dufter af hjemmelavet mad på plejecentrene i Haderslev. Her laves al mad i plejecentrenes eget køkkenen. Lige fra morgenmaden til eftermiddagskagen, smørrebrød og ikke mindst til den varme mad.

Ifølge en undersøgelse fra Sundhedsministeriet så får langt de fleste af landets plejehjem (66 procent) mad fra fælles centralkøkkener, men ikke i Haderslev Kommune. Her blev det fælles køkken lukket for flere år siden, og i stedet blev madlavningen flyttet ud på de enkle plejecentre.

"Det betyder rigtig meget for vores beboere, at de kan dufte og se maden, når den bliver øst op. Det er en del af måltidet, og køkkenet er gode til at sammensætte en menu, som de ved, beboerne kan lide", siger leder på Humletoftens Plejecenter Lis Østergaard Johansen.

Køkkenpersonalet kender beboerne og ved, hvad de vil have, og hvordan maden skal være.

"Der er nogen, der helst ikke skal have for fed mad, andre skal have diabetesmad eller noget, der er let at tygge. Her kan personalet gå ind og lave det lidt individuelt for beboerne, fordi de ved, hvad beboerne skal have eller kan lide", siger Lis Østergaard Johansen.

Det er ikke kun særlige behove, der kan tilgodeses. Vejen til køkkenet er kort, og det giver stor fleksibilitet i forhold til den mad, der serveres.

"Vi kan snakke med de ældre om, hvad de godt kan lide. Er det varmt uden for, så har man måske lyst til koldskål, og så kan menuen hurtig ændres. Det er ikke så meget anderledes, end når man selv laver mad derhjemme", forklarer afdelingsleder for plejecentrene Karen Margrethe Iversen.

På Humletoftens Plejecenter får køkkenpersonalet dagligt en snak med de ældre, når de øser maden op. I går var dagens ret bøf med løg - i dag er den levergryde med bønner og kartoffelmos. Noget der i den grad falder i Ingrid Heissels smag. Hun kommer hver dag på plejecentret for at spise, og generelt er hun godt tilfreds med maden.

"Det smager rigtig godt, og hvis der er noget, jeg ikke kan lide, så får jeg en frikadelle i stedet. Der er en enkelt gang, hvor jeg har sagt, at jeg godt kunne tænke mig nye kartofler, og det fik vi så allerede næste dag", siger Ingrid Heissel.

FOTO:

Ernæringsassistent Anne Carstensen både tilbereder og serverer maden for de ældre. Hun får også dagligt en snak med beboerne om, hvad de kan lide eller om der er noget, der skal være anderledes.

Ingrid Heissel kommer næsten dagligt og spiser på Humletoftens Plejecenter. Hun er godt tilfreds med den varme mad, der serveres.



Kontaktinformation:

Leder af Humletoftens Plejecenter, Lis Østergaard Johansen, telefon 20233771.

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum