Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr på Skt. Knuds Torv i Århus mandag den 9. september kl. 10.00 til 12.00

Del

Mandag den 9. september kl.10.00 – 12.00 lancerer Dyreværnet endnu en mobil nonprofit dyreklinik, der skal yde hjælp og behandlinger til socialt udsatte borgeres kæledyr. Klinikken hedder Frynseklinikken 2 og er doneret til Dyreværnet af dyreelskeren Jørgen Andersen, der oprindeligt kommer fra Randers. Det er den anden mobile dyreklinik, Jørgen Andersen donerer til foreningen på blot to år. Klinikken fungerer ud fra princippet ”betal-hvad-du-kan”.

Donor Jørgen Andersen med Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee Fotocredit: Dyreværnet/Hans Jørgen Riis
Donor Jørgen Andersen med Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee Fotocredit: Dyreværnet/Hans Jørgen Riis

Hos Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, ved man fra mange års erfaring, at socialt udsatte borgere ofte har kæledyr. Man ved også, at netop denne gruppe har svært ved at få deres dyr til dyrlægen, selvom den logrende hale ofte er deres eneste kontakt til omverdenen og deres eneste sande ven. Ikke sjældent har Dyreværnets udrykningstjeneste oplevet, at de er kommet ud til en socialt udsat borger, hvis dyr ikke havde det godt, selvom kærligheden til den våde snude var alt overskyggende. Borgeren kunne bare ikke få den ønskede hjælp. Den hjælp, som snuden havde brug for.

For at undgå at antallet af dyreværnssager steg yderligere, havde Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee derfor en drøm om at lancere en mobil nonprofit dyreklinik, der kunne tilbyde konsultationer og behandlinger til netop socialt udsatte borgeres kæledyr.
Mødet med dyreelskeren Jørgen Andersen udmundede i, at Rikkes drøm gik i opfyldelse og mandag den 9. september bliver opfyldelsen fordoblet, når endnu en Frynseklinik bliver lanceret. Denne gang i Århus.

Den nye klinik skal behandle dyr i hele Jylland, mens den eksisterende Frynseklinik kommer til at dække resten af landet.

Den første Frynseklinik har på blot 17 måneder tilset og behandlet intet mindre end 1.465 kæledyr i hele Danmark. Tallet beviser, at behovet for hjælp har været enormt, og at fokusområdet med at hjælpe dyrene dér, hvor de er, virkelig gør en forskel.

Den dyreelskende donor, Jørgen Andersen, er overvældet:

- At donere ikke bare en men hele to mobile nonprofit dyreklinikker til Dyreværnet har været helt fantastisk. Jeg er overvældet over, hvor mange dyr min donation har været med til at hjælpe, for slet ikke at tale om, hvor mange mennesker, der har fået en håndsrækning og en forsikring om, at deres bedste ven var i trygge hænder. At deres nogle gange eneste kontakt til omverdenen, nemlig deres hund eller kat, kunne få hjælp, som de ikke selv ville have råd til. Det gør mig simpelthen så lykkelig på deres vegne, smiler Jørgen Andersen.

Jørgen Andersen deltager i lanceringen i Århus den 9. september, for på egen hånd at opleve, hvordan der bliver taget imod den nye mobile dyreklinik. Her vil han stå til rådighed for interviews samtidig med, at han glæder sig til at møde en masse snuder, Frynseklinikken kan hjælpe.

Frynseklinikken 2 lanceres mandag den 9. september kl. 10.00 på Skt. Knuds Torv i Århus. Socialt udsatte borgere kan møde op og få hjælp til deres dyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan”-princip.

Læs meget mere om Frynseklinikkerne og deres køreplaner lige her:

https://dyrevaernet.dk/frynseklinikken/

Boks:
Undersøgelser fra USA viser, at årsagerne til, at visse borgere ikke får deres dyr til dyrlæge skyldes: Den manglende evne til at planlægge, den manglende mulighed for transport til dyrlægen og manglende økonomiske midler. Med etableringen af den mobile dyreklinik, Frynseklinikken, er forhindringerne væk – og dyrene får tiltrængte behandlinger.

For yderligere information eller flere dejlige billeder, kontakt venligst Dyreværnets kommunikationskonsulent Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.

Fotocredit til vedhæftede fotos: Dyreværnet

Dyreværnet er Danmarks ældste dyreværnsforening. Foreningen, der er stiftet i 1898. Foreningen driver et internat i Rødovre samt en afdeling i Kolding, og har tre dyreambulancer. Dyreværnet driver også Danmarks første mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr udfra et "betal hvad du kan"-princip.
Dyreværnet - hver en pote tæller.

 

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information og/eller øvrige fotos kontakt venligst Dyreværnets PR-chef Signe Sehested Lund på tlf.: 40 30 66 15.

Billeder

Donor Jørgen Andersen med Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee Fotocredit: Dyreværnet/Hans Jørgen Riis
Donor Jørgen Andersen med Dyreværnets direktør Rikke Christensen-Lee Fotocredit: Dyreværnet/Hans Jørgen Riis
Download
Donor Jørgen Andersen ses her med sin nye hund Kong Arthur. Fotocredit: Dyreværnet/Hans Jørgen Riis
Donor Jørgen Andersen ses her med sin nye hund Kong Arthur. Fotocredit: Dyreværnet/Hans Jørgen Riis
Download
Jørgen Andersens donationer til Dyreværnet har hjulpet 1465 kæledyr på lidt over et år. Fotocredit: Dyreværnet/Hans Jørgen Riis
Jørgen Andersens donationer til Dyreværnet har hjulpet 1465 kæledyr på lidt over et år. Fotocredit: Dyreværnet/Hans Jørgen Riis
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til sin donors hjemby, Ebeltoft9.6.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

En af Danmarks helt store dyreelskere, Jørgen Andersen, har de seneste to år doneret to mobile dyreklinikker til Dyreværnet. Klinikkerne er opkaldt til minde om Jørgens logrende ven, Frynse, der ikke er iblandt os længere. Formålet med de rullende dyreklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”.

Dyreværnet tilbyder nødhjælp til COVID-19-ramtes kæledyr20.3.2020 11:37:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har netop vedtaget, at der etableres et beredskab, som skal yde nødhjælp til COVID-19-ramte sårbare borgere samt sundhedsfagliges kæledyr. Nødhjælpen består i pasning af både hunde, katte og kaniner, og har man ikke mulighed for at aflevere sit dyr på et af Dyreværnets internater, vil der blive arrangeret afhentning af dyrene. Initiativet kommer på baggrund af de utallige henvendelser, foreningen har fået de seneste dage fra bekymrede kæledyrs-ejere.

Dyreværnet vil hjælpe hundene dér, hvor de er: Tilbyder hjemmebesøg med gode råd, træningstips og fodervejledning24.2.2020 11:03:00 CETPressemeddelelse

Dyreværnet, der er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, arbejder på at søsætte et nyt initiativ for at sikre, at alle kæledyr i Danmark har et godt liv. Det nye tiltag påtænkes at starte på forsøgsbasis på Lolland og Falster pr. den 1. marts 2020, og går i al sin enkelthed ud på at tilbyde hjemmebesøg hos de hundeejere, der ikke har enten økonomisk eller fysisk mulighed for at få råd og vejledning til deres logrende hale andre steder. Tjenesten er gratis for brugerne, der ovenikøbet får en lille velkomstgave til både snude og egen mave ved første besøg.

DYREVÆRNET JUBLER: EU-HANDLINGSPLAN VIL SIKRE DYREVELFÆRD, KÆLEDYRSEJERES RETTIGHEDER OG BESKYTTE FOLKESUNDHEDEN13.2.2020 09:46:51 CETPressemeddelelse

Tirsdag den 11. februar 2020 vedtog EU Parlamentet en ikke-bindende beslutning, der kræver handling mod ulovlig handel med kæledyr. Den illegale handel medfører, at dyrene lider og ofte er den en indtægtskilde for organiseret kriminalitet. Dyreværnet har længe kæmpet for, at der blev indført et fælles regelsæt for at beskytte dyrene. Med beslutningen er første skridt i den rigtige retning taget.

1000 danske kæledyr har fået et bedre liv af Frynseklinikken: Hunden Ciao blev patient nr. 10007.3.2019 08:55:00 CETPressemeddelelse

På blot 141 dage har Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, tilset og behandlet hele 1000 danske kæledyr. Bag tiltaget står Dyreværnet, en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, der via en donation fra en privat dyreven, fik mulighed for at etablere den rullende dyreklinik. Formålet med initiativet er at hjælpe socialt udsatte borgere med dyrlægebehandlinger til deres dyr ud fra et "betal-hvad-du-kan"-princip. Frynseklinikken har på kun 141 dage besøgt 70 byer i landet og alle steder, har der vist sig at være et stort behov for hjælp til dyrene.

Frustreret dyreværnsdirektør forlanger fokus på dyr, hvis ejer er i fængsel. Dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF) vil undersøge det juridiske aspekt26.2.2019 07:20:12 CETPressemeddelelse

Hvad sker der med en hund eller en kat, hvis ejer bliver varetægtsfængslet og hvorfor har disse dyr ingen rettigheder? Hos Dyreværnet oplever man, at dyr bor på internatet i op til et år, fordi deres ejer sidder i fængsel eller er tvangsindlagt, og ikke vil overdrage deres kæledyr til foreningen, som dermed kan finde en ny familie til snuden. Nu er det nok, mener direktør for Dyreværnet, Rikke Christensen-Lee. Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due, er enig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum