Haderslev Kommune

Hjælp til børn og unge i misbrugsfamilier

Del

TUBA har startet en egentlig afdeling i Haderslev. Det er den direkte konsekvens af et frugtbart samarbejde mellem kommunen og TUBA som tog form sidste efterår.

Flere børn og unge, der vokser op i misbrugsfamilier, kan få hjælp fra Tuba, der nu starter en afdeling i Haderslev. Siden september 2015 har kommunen haft partnerskabsprojektet "Unge på sporet". Et partnerskabsprojekt involverende rigtig mange gode kræfter såvel frivillige, private som kommunale. Og herunder også TUBA med tilbud om behandling og støtte til børn og unge fra stof- og alkoholfamilier eller tilsvarende omsorgssvigt.

I forbindelse med at Socialministeriet i starten af 2016 delte ud af satspuljen er det nu blevet muligt, at skabe en lokal afdeling af TUBA i Haderslev. Det bliver en udvidelse af et i forvejen godt samarbejde mellem Haderslev Kommune og TUBA.

"Der er brug for det. Børn af misbrugsforældre oplever ofte svigt, psykisk eller fysisk vold gennem deres barndom. For manges vedkommende bliver omstændighederne omkring forældrenes misbrug et tabu i mange år blandt andet hvis forældrene er i stand til at varetage både job og ansigt udadtil", siger afdelingsleder i Peter Chortsen Isak Handicap og Psykiatri Haderslev Kommune.

Med baggrund i satspuljetildeling er der nu lavet en samarbejdsaftale, der både sikrer et mere omfattende behandlingstilbud og åbning af en egentlig afdeling af TUBA i Haderslev. Og etablering af et samarbejde, som går på tværs af de kommunale enheder i både børne- og ungeregi, sundhed og forebyggelse og i misbrugscentret.

Det betyder, at endnu flere unge mellem 14 og 25 år kan få hjælp tæt på, hvor de bor.

Med en lokalafdeling af TUBA i Haderslev bliver det nu muligt at tilbyde hjælp og støtte til flere unge i nærområdet.

"Det, at vokse op i familier med alkohol - og stofmisbrug, er stadig forholdsvist tabubelagt. Derfor betyder det rigtigt meget for de unge, at tilbuddet er lokalt og let tilgængelig. Der et tale om et nyt og anderledes tilbud, hvor der samarbejdes på tværs af forskellige enheder i kommunen med henblik på, at skabe det bedst mulige for de unge, og hvor der i høj grad er fokus på kvalitetssikring og udvikling af tilbuddet", siger Mette Terkilsen, faglig leder i Børne -og Ungeteamet i Haderslev Kommune.

TUBA står for Terapi og rådgivning for Unge som er Børn af Alkoholmisbrugere. Organisationen tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge, der er vokset op i hjem med misbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt og er til for at hjælpe den unge. TUBAs fokus ligger på den unge. Intet andet. TUBA har afdelinger landet over, og tilbyder individuel terapi og gruppeterapi samt mange aftenarrangementer med undervisning eller socialt indhold.

"Vi er glade for at fortsætte det gode samarbejde med Haderslev Kommune. I TUBA har vi fuldt fokus på den unge og derfor er det en glæde for os at være repræsenteret i så mange byer som muligt, så endnu flere unge kan få hjælp", siger landsleder i TUBA, Henrik Appel.

TUBAs afdeling i Haderslev:

Sporet, Teaterstien 9c, 1. sal, 6100 Haderslev.

Terapien i denne afdeling er for unge mellem 14-24 år, uanset hvilken kommune de bor i, og for unge over 24 år, tilbydes den kun til de, som er bosat i Haderslev Kommune.Kontaktinformation:

Afdelingschef Peter Chortsen Isak Handicap og Psykiatri peci@haderslev.dk , 74343001

Børn og ungechef Henning Riistofte, hgri@haderslev.dk , 74341025

Landsleder i TUBA Henrik Appel, hae@tuba.dk , 20144174

Leder af afdelingen i TUBA Haderslev, Regionsleder, Henrik Prien, hpr@tuba.dk , 30939103

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum