Mission Øst

Hjælp til 5000 sårbare nepalesere ramt af massiv oversvømmelse

Del

Tusindvis af nepalesere mistede alt, da vandmasser fra voldsom monsunregn strømmede ind i deres huse og rev ejendele med sig. Mission Øst har nu skaffet husly, køkkengrej og hygiejneartikler til nogle af de mest udsatte familier.

Kvinder står i kø for at modtage nødhjælp fra Mission Øst.
Kvinder står i kø for at modtage nødhjælp fra Mission Øst.

Tænk: Dit hus er smadret, dine ejendele skyllet væk, og nu står du helt uden mulighed for at lave mad og holde rent. Alt svømmer i mudder, og risikoen for myggestik og endda slangebid truer med smitte og sygdom.

Det oplever tusindvis af nepalesere, efter at voldsomme oversvømmelser ramte det sydlige Asien sidst i august. Alene i Nepal mistede 43.000 familier deres hjem. 21.000 er stadig hjemløse. Mission Øst reagerede hurtigt på krisen og har nu uddelt nødhjælp til 5.000 personer i Nepals hårdt ramte Terai-region. Hjælpen består af presenninger til husly, køkkengrej til madlavning og hygiejneartikler til vask, rengøring og personlig hygiejne.

 

Slangebid og sygdom

En af modtagerne er 60-årige Dhanapati Yadav og hans familie. Deres hjem blev fuldstændig ødelagt af vandmasserne, familien måtte flytte deres køer ud under åben himmel, så de selv kunne tage bolig i kostalden.

Her var de udsat for både slangebid og myggestik, som i værste fald kan føre smitsomme sygdomme med sig. Også al familiens køkkengrej blev ødelagt i oversvømmelsen, og for at kunne lave mad måtte de derfor låne potter og pander af deres naboer.

Men takket være presenninger, køkkengrej og hygiejneudstyr fra Mission Øst, som er blevet uddelt af den nepalesiske partner organisation NNDSWO, kan familien nu klare sig:

”Vi vil udvide vores midlertidige bolig med presenningen og måtten, og myggenettet vil beskytte os mod myggestik,” siger Dhanapati Yadav.

 

Sårbare lades ellers i stikken

Mission Øst hjælper de mest sårbare befolkningsgrupper, når katastrofen rammer. Det være sig personer med handicap, ældre eller dalitter, dvs. kasteløse, der lever som udstødte i Nepals og Indiens kastesystemer. Derfor fik også 81-årige Dukhai Khatwey hjælp efter oversvømmelsen. Han bor sammen med sin hustru i en lille stråhytte.

"Jeg vil bruge presenningen til at dække mit køkken. Sæberne og køkkengrejet, som jeg fik, er dyrebare for mig,” siger han.

Mission Øst hjælper ofrene for oversvømmelsen gennem den lokale hjælpeorganisation NNDSWO. Forkortelsen står for Nepal National Dalit Social Welfare Organization. NNDSWO kæmper for de kasteløse dalitters rettigheder og hjælper dem ud af fattigdom. Men når katastrofen rammer, sætter de også ind med nødhjælp til alle dem, der har behov for det, uanset hvilken gruppe, de tilhører. Sårbare grupper bliver nemlig ofte ladt i stikken under katastrofer.  

Nøgleord

Kontakter

Svend Løbner | Press Coordinator | Mission East
Skt. Lukas vej 13 | DK 2900 Hellerup | Denmark
Ph: +45 28 707 703 | svend.lobner@missioneast.org | www.missioneast.org

Billeder

Kvinder står i kø for at modtage nødhjælp fra Mission Øst.
Kvinder står i kø for at modtage nødhjælp fra Mission Øst.
Download
Tusindvis af menneskers huse er totalt ødelagte af vandmasserne. Foto - Jayaram Bishwakarma, NNDSWO.
Tusindvis af menneskers huse er totalt ødelagte af vandmasserne. Foto - Jayaram Bishwakarma, NNDSWO.
Download
De ramte nepalesere modtager blandt andet presenninger og køkkenudstyr fra Mission Øst.
De ramte nepalesere modtager blandt andet presenninger og køkkenudstyr fra Mission Øst.
Download

Links

Information om Mission Øst

Mission Øst
Mission Øst
Postboks 149, Skt. Lukas Vej 13
2900 Hellerup

+ 45 39 61 20 48http://www.missioneast.org/

Mission Øst er en international hjælpeorganisation, der yder akut nødhjælp og langsigtet udviklingsstøtte i Østeuropa og Asien. Vi hjælper mennesker i nød uanset race, religion og politisk ståsted. Mission Øst er grundlagt i Danmark og gennemfører projekter direkte eller sammen med lokale partnere i Afghanistan, Armenien, Irak, Myanmar, Nepal, Nordkorea og Tadsjikistan. Mission Øst er støttet af Danida, de norske og tyske Udenrigsministerier samt EU og FN.

Følg pressemeddelelser fra Mission Øst

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Mission Øst

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum