BoligPortal

Hjælp en husvild studerende – udlej ekstraværelset

Del

Studiestarten går snart ind i landets studiebyer, og mange leder stadig efter et nyt hjem. Dit ekstraværelse i ejerboligen er guld værd – både for dig og den husvilde studerende.

Har du et værelse til overs i ejerboligen, som står ubrugt hen? Og mangler du liv i huset? Studestart står for døren i de danske studiebyer, hvor mange studerende stadig leder mange studerende stadig efter et sted at bo, fordi der er stor kamp om de ledige lejeboliger. 

Udlejningsværelset er en eftertragtet boform for studerende, fordi værelset er i en prisklasse, som kan betales på en SU. Derfor opfordrer BoligPortals adm. direktør boligejerne til at overveje muligheden for en lejer i det tomme værelse, eller den ubrugte kælder. 

- Der påhviler alle parter med indflydelse på boligmarkedet –  BoligPortal inklusiv – et ansvar for at løse boligmanglen, men vi vil også gerne appellere til, at den enkelte privatperson kan tage et ansvar. Det er så grundlæggende for vores trivsel som mennesker, at vi har et sted at bo, og hvis danskerne hjælper hinanden med at finde tag over hovedet til de unge studerende, så er vi nået et stort stykke af vejen mod en løsning af boligmanglen, siger Anders Hyldborg. 

Få en ekstra indtjening

Udover at hjælpe en studerende og få liv i huset, er der selvfølgelig også en ekstra indtjening i at udleje et værelse. Det kan være vanskeligt at prissætte et værelse, og udover værelsets stand og størrelse skal man også tage beliggenhed og de faciliteter, som stilles til rådighed, i betragtning, når man prissætter værelset. 

Et praj om prislejet kan du få ved at kigge på BoligPortals statistik over huslejepriser pr. kvadratmeter for værelser. Du kan dog aldrig være sikker på, at naboen har prissat korrekt, og derfor må man aldrig blindt sætte huslejen efter lokalområdet, fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal. 

- Vi opfordrer til - og forventer -, at alle boligejere kigger på det konkrete lejemål og på deres lokalområde, når de skal fastsætte huslejen. Huslejen bestemmes ikke kun af lejemålets størrelse og beliggenhed, men også af værelsets stand, og af de faciliteter som lejeren har adgang til. Er man i tvivl om huslejen er sat korrekt, kan man få en forhåndsgodkendelse af det lokale huslejenævn, siger Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal.

Råd til at udleje ekstraværelset 

  1. Husk at betale skat af lejeindtægten. Udlejer har dog ret til et fradrag, når der udlejes et eller flere værelser i egen bolig. 
  2. Beregn din indkomst ved udlejningen efter skat gennem Skats enkle beregner: http://skat.dk/skat.aspx?oId=2234800
  3. BoligPortal har lavet en beregner, hvor du kan tjekke, hvad du kan tjene skattefrit https://www.boligportal.dk/udlej-vaerelse
  4. For 500 kroner kan private udlejere få forhåndsgodkendelse af huslejen ved det lokale huslejenævn. På den måde har du lovens ord for, at huslejen er rimelig.

Kilde: Szocska advokater og BoligPortal

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om BoligPortal

BoligPortal
BoligPortal
Paludan-Müllers Vej 40B
8200 Aarhus N

https://www.boligportal.dk/

BoligPortal er Danmarks største online lejeboligportal. Siden 1999 har vi sat udlejere og lejere i forbindelse med hinanden og hjulpet hundredetusindvis af danskere videre til et nyt hjem. 

Følg pressemeddelelser fra BoligPortal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra BoligPortal

BoligPortal fejrer 20 år: ”Med digitale alternativer kigger vi direkte ind i fremtidens lejeboligmarked"19.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

BoligPortal kan i år fejre sin 20-års fødselsdag og se tilbage på tyve års rivende udvikling på det danske lejeboligmarked. I modsætning til mange andre virksomheder, der skal finde sin plads i en digital verden, har BoligPortal siden starten i 1999 været baseret på et digitalt fundament. Alligevel har det været vigtigt at følge med og finde sin egen strategi: ”Selvom onlineportalen, hvor lejer møder udlejer, har været omdrejningspunktet fra dag et, har digitaliseringen også givet os mange nye muligheder. Vi har haft kæmpe succes med at videreudvikle på BoligPortals oprindelige fundament, både i forhold til digitale produkter, men også på hele brugeroplevelsen,” siger Anders Hyldborg, administrerende direktør hos BoligPortal. BoligPortal ønsker at gøre det nemmere at være udlejer. Det har resulteret i et nyt forretningsområde, BoligPortal Business, en platform skabt til at lette professionelle udlejeres arbejde. Udlejerne kan for eksempel gøre brug af BoligPortals digitale lejekontrakt

Fra aarhusiansk start-up til femdoblet gazellevirksomhed: 20 år med Danmarks største lejeboligportal18.2.2019 07:00:00 CETPressemeddelelse

Faste avisreklamer og et hjemmebygget website, der samlede boligannoncer fra de fire største byer i Danmark. Det var, hvad de to BSS-studerende Henrik Dideriksen og Steffen Møller i 1999 skabte med Bolig-siden.dk. I dag kender de fleste virksomheden under navnet BoligPortal, der tyve år senere kan fejre at være Danmarks største og ældste online lejeboligportal med hele fem Gazellepriser fra Børsen stående på hylden. I 2005 blev BoligPortal opkøbt af den børsnoterede mediekoncern North Media Online A/S, og selvom det er stormskridt fra den start-up, Bolig-siden.dk var, er visionen den samme: ”BoligPortal har fra start gravet sig dybt ned i den niche, der er lejeboliger. Vi har altid villet gøre det nemmere og mere trygt at finde en lejebolig på et marked i konstant udvikling, som til tider kan virke ubarmhjertigt,” siger Henrik Løvig, CEO i North Media Online A/S. ”Derfor godkender vi også alle annoncer, inden de formidles ud til lejerne, og forsøger at komme boligsvindel til livs.” Tyv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum