Hjørring Kommune

Hjælp din kommune: Fortæl, hvor meget du bevæger dig og om dine idrætsvaner og fritidsdrømme.

Del

Er du mest til gåture eller sofahygge? Løb eller ludo? Hjørring Kommune sætter lige nu fokus på at få dine ønsker og drømme for dit fritidsliv belyst. Både hvilke aktiviteter du synes er spændende men også hvilke bevægelsesfaciliteter kommunen skal prioritere til det gode fritids- og foreningsliv. Hjørring Kommune er derfor i de kommende uger en del af forskningsprojektet Danmark i Bevægelse samt en lokal borgerundersøgelse af dine bevægelsesvaner.

For mange er cykelturen hjem fra arbejde eller gåturen med hunden en naturlig del af hverdagen. Se bare Tolne Skov eller Løkken Strand på en solrig efterårsdag: Der er rigtig mange, der går ture, løber eller kører mountainbike. 

Nogle bevæger sig for sundhedens skyld, andre for velværets eller for det sociale samvær, der følger med, fx hvis man går til fodbold, gymnastik eller fitness. Men der er også mange, der ikke bevæger kroppen ret meget.

Nu vil forskere på Syddansk Universitet i samarbejde med Hjørring Kommune undersøge, hvor meget vi bevæger os, og hvad der motiverer os til at komme ud over dørtrinnet. Den viden er nemlig forudsætningen for, at flere kan få et mere aktivt liv.

Derfor får flere tusinde borgere over 15 år nu et spørgeskema i deres e-Boks fra projektet `Danmark i Bevægelse’ og Hjørring Kommune. Er du en af de heldige, der får skemaet tilsendt, kan du vinde præmier, hvis du svarer. 

”Vi har brug for viden om, hvordan vi lige netop her i vores kommune kan skabe bedre muligheder for vores borgere, så de kan være mere fysisk aktive. Hvordan kan idrætshallerne blive brugt af flere? Og er der andet, vi kan gøre, for at flere kommer i gang? Det håber vi at få nogle svar på gennem undersøgelserne,” siger Mai-Britt Beith, formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget.

Vil vise potentialet: Flere kan være aktive

Danmark i Bevægelse er den største nationale måling af bevægelsesvaner herhjemme, og spørgeskemaet sendes til ca. 400.000 borgere over hele landet.

Undersøgelsen kobler oplysninger om bevægelsesvaner, adfærd og motiver sammen med data om de muligheder for fysisk aktivitet, der findes i hver enkelt kommune, fx cykelstier, idrætsanlæg og grønne områder. På den måde opstår der et Danmarkskort over potentialet for at få flere i gang med at være mere fysisk aktive.

Forskningsprojektet bliver dermed et værdifuldt værktøj til at prioritere og planlægge fremtidens indsatser i hver enkelt kommune, når der skal skabes et Danmark i Bevægelse. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr. 

Fysisk aktivitet er for mange forbundet med glæde og samvær med andre, mens det for andre er en naturlig del af den daglige transport og arbejdet. Alt sammen med en positiv virkning på den fysiske og mentale sundhed.

I Hjørring Kommune har man valgt at supplere den landsdækkende undersøgelse med en lokal undersøgelse som udføres af DGI. Hjørring Kommunes Børne- Fritids- og Undervisningsudvalg ønsker at få belyst borgernes idrætsvaner og fritidsønsker herunder også ønsker til de faciliteter kommunen tilbyder til fritidslivet både det organiserede og det uorganiserede.”Vi håber rigtig mange borgere vil tage sig tid til at svare, hvis I har modtaget en hilsen fra Hjørring Kommune i jeres E-boks. Vi glæder os til at bearbejde besvarelserne og få et indblik i borgernes ønsker og interesser for fritidslivet i Hjørring Kommune. Folkeskolens 6. - 10. Klasses elever spørges også til deres fritidsinteresser og ønsker - dog ikke via E-boks” afslutter Mai-Britt Beith. Og supplerer ”Alle besvarelser er naturligvis anonyme”.

Spørgeskemaundersøgelse i Hjørring Kommune:

Børne- Fritids- og Undervisningsudvalget ønsker at få belyst borgernes ønsker og interesse for deres fritids- og foreningsliv samt et overblik over facilitetsønsker. Dette vil sammen med en facilitetsanalyse give et overblik som fremadrettet kan medvirke til at tegne det fremtidige idrætsbillede i Hjørring Kommune. Denne lokale borgerundersøgelse er en udløber af budgetaftale 2021-2023 og falder i fin tråd med den landsdækkende undersøgelse Danmark I Bevægelse.

Danmark i Bevægelse 

Danmark i Bevægelse er den hidtil største nationale måling af vores bevægelsesvaner. 400.000 voksne danskere modtager spørgeskemaet i deres e-Boks.

Hver kommune modtager en opgørelse over potentialet til at få flere i gang med fysisk aktivitet i netop deres område.

Projektet løber fra 2019-22 og udføres af Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, med professor Bjarne Ibsen i spidsen. Det er støttet af Nordea-fonden med knap 12 mio. kr. 

www.danmarkibevægelse.dk

Kontakter

Yderligere information vedr. Hjørring Kommunes borgeres ønsker og motionsinteresser, facilitetsønsker og behov:
Mai-Britt Beith, formand for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget. Mail: mai-britt.beith@hjoerring.dk

Mette Lærke Braüner, Chef for Fritid, Udvikling og Administration, tlf. 41 22 38 04. Mail: mette.laerke.brauner@hjoerring.dk

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den anden største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Besøgsrestriktionerne på plejecentre og botilbud bliver ophævet24.11.2020 14:42:59 CETPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet har besluttet at ophæve besøgsrestriktionerne på henholdsvis plejecentre og botilbud i Hjørring Kommune, som har været gældende i store dele af efteråret. Styrelsen begrunder åbningen for besøg med, at smittetrykket den seneste uge har været lavt samt at der ikke længere er farme med smittede mink. - Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om at rigtig mange blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode, og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K). Det vil fortsat være et krav om at anvende mundbind i forbindelse med besøg, og besøgene skal ske i overensstemmelse me

Borgere og politikere taler sammen og finder fælles retning29.10.2020 08:54:03 CETPressemeddelelse

Borgere og politikere, der mødes omkring samme bord gennem et helt år. Det har været opskriften på en ny måde at arbejde på i Hjørring Kommune. I august 2019 blev to grupper med borgere og politikere sat i gang. Den ene gruppe, ”Boligliv”, har siden arbejdet med hvilke boliger vi i fremtiden skal bo i, og de forskellige måder vi vil bo på. Den anden gruppe, ”Kystliv”, har arbejdet med anbefalinger for udvikling af hverdagsliv og turismeliv for kommunens kyststrækning med Løkken i syd til Tversted i nord. Grupperne har mødtes adskillige gange og det har for alle været en helt ny arbejdsform. På møderne er borgere og politikere blevet præsenteret for forskellige oplæg som input til de efterfølgende livlige og gode drøftelser i begge grupper. - Det har været positivt at opleve, at borgerne var med hele vejen i processen. Ingen blev koblet af. Som borger var det spændende at være med helt inde i maskinrummet og få et indblik i de faglige og politiske mellemregninger. Alle lærer også noget

Indførelse af besøgsforbud på alle plejecentre i Hjørring Kommune23.10.2020 14:41:49 CESTPressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag fredag d. 23. oktober udstedt et besøgsforbud på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Besøgsforbudet træder i kraft med øjeblikkelig virkning. Plejecentre i Hjørring Kommune har siden d. 9. september været underlagt en række besøgsrestriktioner, som indebærer, at den enkelte beboer kan udpege én pårørende som kan aflægge besøg, og at besøg derudover kun er tilladt i kritiske situationer. Derudover har det indtil i dag også været muligt, at besøg kunne foregå på udendørsarealer. Det nye besøgsforbud indebærer, at det nu ikke længere er tilladt med besøg på udearealer på alle plejecentre i Hjørring Kommune. Det er dog fortsat muligt for den enkelte beboer at udpege én pårørende, som kan aflægge besøg, ligesom det fortsat er muligt med besøg i kritiske situationer. Styrelsen for Patientsikkerhed begrunder besøgsforbuddet i dels det høje smittetryk i Hjørring Kommune og dels at der i kommunen er mange smittede minkfarme. Besøgsforbuddet gælder indti

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum