Det Kongelige Teater

Historisk udnævnelse i Den Kongelige Ballet

Del

35-årige Kizzy Matiakis blev her til aften udnævnt til solodanser. Nikolaj Hübbe kaldte hende ”en moderne klassisk ballerina som hun ser ud i 2016 i Den Kongelige Ballet”.

Der blev skrevet historie i Den Kongelige Ballet lørdag aften. Efter Kizzy Matiakis premiere som svaneprinsesse i Svanesøen udnævnte Balletmester Nikolaj Hübbe hende til solodanser  -den højeste titel en balletdanser kan nå. Det er første gang i den Kongelige Ballets historie, at en danserinde er blevet udnævnt til solodanser kun fem år før pensionsalderen på 40 år.

Der er tradtion for, at udnævnelser i balletten bliver holdt hemmeligt. Kizzy Matiakis anede altså intet, da tæppet gik ned for sidste akt på Operaen. Nikolaj Hübbe trådte frem foran en fyldt sal af begejstrede publikummer og sagde:

”Aftenens stjerne er en stor kunstner, der favner bredt og har en uforfærdet nysgerrighed på klassisk såvel som på moderne ballet. En voksen, øm, forfinet, dramatisk og vidunderlig skrå danser. Disse evner gør denne kunstner til talsmand m/k for hvad talent, passion og dét at gå nye veje kan bringe med sig. Vedkommende giver på den måde fremtidshåb og er en nutidig rollemodel – en personificering af balletkulturen af i dag. En moderne klassisk ballerina som hun ser ud i 2016 i Den Kongelige Ballet. Det er mig en usigelig glæde at udnævne Kizzy Matiakis til kongelig solodanserinde!”

Kizzy Matiakis bliver Den Kongelige Teaters 6. solodanserinde. De fem andre er Amy Watson, Susanne Grinder, Holly Jean Dorger og Ida Praetorius.

Om Kizzy Matiakis:
Født: 1981

Nationalitet: Engelsk

Uddannelse: Hos Leo Kersley og på The Central School of Ballet i London
Ansat ved Den Kongelige Svenske Ballet fra 2000 – 2003. Kom til Den Kongelige Ballet i 2003 som korpsdanser og blev udnævnt til solist i 2008 og som solodanser den 8. okotober 2016.

På Det Kongelige Teater: Vigtige solopartier: Prudence Duvernoy i Kameliadamen, Birthe i Et folkesagn, Aurora i Tornerose, hovedrollen i Nøddeknækkeren, Dronningen i Robbins' The Cage og Kitri i Don Quixote.  Har danset med i det meste af repertoiret deriblandt pas de quatre og Odette i Svanesøen, Prudence i Karmeliadamen, Dark Angel i Serenade, Myrta i Giselle, hovedpar i Symfoni i C og solistpartier i bl.a. Etudes, Napoli, Don Quixote, Belle Figura, Effy og Uden Titel #1 i Sylfiden, Romeo og Julie m.fl.

Andre engagementer: Ved Den Kongelige Svenske Ballet dansede Kizzy Matiakis hele det klassiske repertoire og solistroller i bl.a. Walz Fantasie, CRWDSPSR, When Push comes to Shove, Tornerose, Giselle, Svanesøen, Agon og The Second Detail.

Kreationer: Har danset solistpartier i kreationer af John Neumeier, Sidi Larbi Cherkaoui, Jorma Elo, Louise Midjord, Matjash Mrozewski, Jacopo Godani, Kim Brandstrup, SIGNA og Tim Rushton.

Priser og legater: Bartholin legatet 2006, Danske Tennis Fond legat 2006, Lillian Jensens Mindelegat 2011.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Pressemeddelelse: Elskovsdrikken31.10.2017 12:58pressemeddelelse

Det Kongelige Teater har den store fornøjelse at kunne præsentere Den Jyske Operas version af operaen ’Elskovsdrikken’ af Donizetti. Det er en af de lettest tilgængelige og mest populære i det italienske repertoire. En rørende historie i to akter om den måske nok naive, men til gengæld gode, ærlige og oprigtigt forelskede bondeknold Nemorino, der er faldet for den smukke og rige Adina, der desværre er forelsket i en anden mand. Nemorinos kur til Adina udvikler sig til en tragikomisk affære, da den unge skønhed i stedet falder for den attraktive Belcore. Nemorino får en sidste mulighed for at vinde sin elskedes hjerte, da kvaksalveren, doktor Dulcamara, tilbyder at sælge en magisk drik, der vil gøre ham uimodståelig over for kvinder. Tør Nemorino satse og hengive sig til magien i jagten på Adinas kærlighed?Den unge britiske instruktør Harry Fehr debuterer på Den Jyske Opera, når han sammen med den svenske dirigent Per-Otto Johansson skaber en sjov og romantisk version af klassikeren.Den

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum