Det Kongelige Teater

Historisk stor donation til Operaen

Del

Med en trecifret milliondonation til Det Kongelige Teater sikrer A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal et afgørende og tiltrængt fundament for Operaens fremtidige virke

Den generøse donation sikrer, at Operaen også i fremtiden har unikke muligheder for fortsat at levere sceneoplevelser af højeste kvalitet. Donationen er øremærket til det fremtidige operarepertoire, tiltag rettet mod det unge publikum, omfattende investeringer i opdatering og udskiftning af Operaens tekniske installationer samt energioptimering for et grønnere og mere bæredygtigt teater.

”Operaen har siden sin åbning begejstret publikum med sceneoplevelser på et meget højt kunstnerisk og teknisk niveau. Med denne enestående donation fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, har Fonden sikret den fremtidige udvikling både indholdsmæssigt og i forhold til Operaens avancerede teknik. Dertil skal lægges en række energioptimerende tiltag, der vil give store driftsfordele og samtidig forbedre indeklimaet. Donationen er den største samlede donation til Det Kongelige Teater nogensinde og kommer i forlængelse af den uvurderlige, løbende støtte, som Fonden har vist siden åbningen af Operaen”. Morten Hesseldahl, Teaterchef

Formanden for A.P.Møller Fonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, udtaler:

”For Fonden har det været naturligt at sikre, at Operaen også 10 år efter opførelsen er en bygning i topklasse – både når det gælder funktionalitet, teknik og miljø. Teatret og Fonden har med internationale rådgivere undersøgt, hvad der skal til, for at Operaen forbliver second-to-none og dermed kan understøtte teatrets ambition om fortsat at skabe unikke oplevelser af høj kvalitet. Af samme grund støtter Fonden også, at der nu tilvejebringes et antal operaer, som kan spilles løbende over flere sæsoner. Vi glæder os meget til at se teatrets planer realiseret.”

Operachef Sven Müller har store kunstneriske ambitioner for Operaen, og glæder sig til at indfri dem med den flotte donation:

”At etablere et katalog af populære operaproduktioner i relevante nyopsætninger har længe været et stort ønske for mit virke som operachef. Med et sådant kernerepertoire kan operaen - på linje med det de største udenlandske operascener praktiserer - programlægge et balanceret repertoire med en større variation. Med støtten fra Fonden vil denne ambition kunne forløses over de kommende sæsoner, og i kombination med de nye tiltag for et yngre publikum og den omfattende opgradering af de tekniske muligheder, er der skabt et solidt fundament for operaens fremtid”. Sven Müller, Operachef

Fakta:

Teknik. Siden Operaen blev planlagt, og de første streger blev slået, var ambitionen at bygningen skulle være second-to-none. Denne ambition videreføres nu med en omfattende opdatering og udskiftning af de tekniske installationer i Operaen over de kommende tre sæsoner, således at Operaen også i fremtiden vil være et af de mest moderne operahuse i verden.

Indeklima og energiforbrug. Med en lang række tiltag bl.a. solceller på taget og opdatering af klimaanlæg, vil Operaen få en grønnere og mere bæredygtig profil og dermed kunne reducere de løbende energiudgifter.

Repertoire. Med støtte til opbygningen af et kernerepertoire vil operaens repertoire over de kommende fire sæsoner medvirke til at udvide kataloget af populære operaproduktioner, således at der i den fremtidige repertoireplanlægning vil være yderligere 10 produktioner, som operaen har til rådighed.

Ung Opera Dag. Fire gange pr. sæson vil Operaen slå dørene op til forestillinger for unge under 30 til en enhedspris af blot kr. 150,-. Forestillingerne vil være fra det løbende repertoire og vil blive sat til salg fra sæsonstart.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Dobbelt guld og en sølvmedalje for Balletfestivalen: Have Kommunikation og Det Kongelige Teater modtager fornem international hæder17.8.2018 11:14pressemeddelelse

Vinderne af de eftertragtede Stevie Awards, også kendt som The International Business Awards, er netop blevet offentliggjort. Have Kommunikation har sammen med Det Kongelige Teater vundet tre priser – alle sammen for den stort anlagte Balletfestival 2018, der fandt sted i juni, og som i månederne op til fik alt fra bryggeriarbejdere til superligaspillere til at danse ballet.

Programmet til Opera i det fri 20181.8.2018 08:00pressemeddelelse

Opera i det fri er et gratis tilbud til alle danskere og en mulighed for at opleve nogle af de største operaklassikere sunget af nogle af Danmarks bedste sangere i uformelle omgivelser. Fra den 10.-19. august kommer Opera i det fri rundt til seks danske destinationer. Det drejer sig om Brønderselv, Viborg, Esbjerg, Herning, Tranekær og slutteligt Bernstorff Slot i Gentofte. Det musikalske program består dels af uddrag fra den kommende sæsons forestillinger på Operaen, nogle af de store publikumsfavoritter og en smagsprøve på moderne opera. Her kan du læse, hvad du kan opleve på Opera i det fri 2018: Drot og Marsk af Peter A. Heise Ranes sang: Jens Christian Tvilum Figaros bryllup af Wolfgang Amadeus Mozart Via, resti, servita: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, Johanne Bock Hai già vinta la causa: David Kempster Crudel! Perché finora: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, David Kempster Eugen Onegin af Pjotr Tjajkovskij Kuda, kuda: Jens Christian Tvilum Porgy og Bess af George Gershwin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum