AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Historisk mange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Del
Knap 179.000 ikke-vestlige indvandrere er i beskæftigelse, og det er aldrig set højere, viser ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

ARBEJDSMARKED

Et årelangt opsving på arbejdsmarkedet har betydet, at beskæftigelsen for ikke-vestlige indvandres er historisk høj. Det viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Knap 179.000 ikke-vestlige indvandrere er per tredje kvartal 2022 i beskæftigelse, hvilket er rekordhøjt. Det svarer til en beskæftigelsesfrekvens på 58,5 procent. Det er 16,9 procentpoint lavere end bladt personer med dansk oprindelse, hvilket er rekordlavt.

”Ikke-vestlige indvandrere har historisk haft sværere ved at finde fodfæste på arbejdsmarkedet end personer med dansk oprindelse, men den generelle fremgang på arbejdsmarkedet siden midten af 2010’erne har virkelig rykket noget for gruppen,” siger Sofie Holme Andersen, cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

”Arbejdsgivernes villighed til at ansætte folk stiger, når der er rift om arbejdskraften, og det kommer alle, som står uden for arbejdsmarkedet, til gode. Det er blandt andet dét, tallene viser,” siger Sofie Holme Andersen.

Dansk økonomi går med høj sandsynlighed ind i en periode med afmatning.

”Kunsten bliver at holde fast i alle dem, der nu er kommet ind på arbejdsmarkedet, så de ikke forsvinder, hvis beskæftigelsen falder igen. Ellers risikerer vi at tabe opsvinget på gulvet,” siger Sofie Holme Andersen.

Analysens hovedkonklusioner

  • Knap 179.000 ikke-vestlige indvandrere er i beskæftigelse. Det er rekordhøjt.
  • Lønmodtagerbeskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrere var på 58,5 procent. i tredje kvartal 2022. Det skyldes især, at mange ikke-vestlige indvandrerkvinder er kommet i job.
  • Lønmodtagerbeskæftigelsesfrekvensen for ikke-vestlige indvandrerkvinder er 7,3 procentpoint højere end før coronakrisen.
  • Mange ikke-vestlige indvandrere har fundet job inden for sundhed og rengøring, men fremgangen er forekommet i stort set alle brancher. Fra andet kvartal 2020 til tredje kvartal 2022 er lønmodtagerbeskæftigelsen for ikke vestlige indvandrere steget i 18 ud af 19 brancher.

Læs analysen her

Kontakter

Billeder

Links

Information om AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd
Reventlowsgade 14, 1. sal
1651 København V

3355 7710https://www.ae.dk/

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er en økonomisk-politisk tænketank og et samfundsøkonomisk analyseinstitut, der arbejder for at fremme den sociale retfærdighed i Danmark. AE’s overordnede formål er at udarbejde og formidle samfunds- og erhvervsøkonomisk viden samt løsningsideer til gavn for lønmodtagerne og for at fremme den sociale retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra AE - Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Prognose: Mange unge står uden uddannelse i Morsø Kommune i 2029 – få i Nordsjælland22.3.2023 07:09:59 CET | Pressemeddelelse

23 procent af de unge fra Morsø kommune, der afsluttede 9. klasse i 2021, forventes ikke have fået en ungdomsuddannelse i 2029, viser analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd på baggrund af tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. I fem nordsjællandske kommuner er der tale om cirka 7 procent. På landsplan forventes 14 procent af årgangen at stå uden uddannelse i 2029, hvilket er et stykke over den politiske 2030-målsætning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum