VIA University College

Historisk lav ledighed for pædagoger giver ekstra studiepladser i Randers

Del

En historisk lav ledighed for uddannede pædagoger i Randers og omegn betyder, at pædagoguddannelsen ved VIA University College i Randers netop har fået tildelt 8 ekstra studiepladser.

Det betyder, at der i alt optages 118 nye pædagogstuderende i Randers. Og det glæder uddannelsesleder Pia Moldt.

”Vi er naturligvis glade for og bakker op om de ekstra studiepladser. Der er generelt stor søgning til vores pædagoguddannelse og vi må hvert år afvise mange ansøgere,” siger Pia Moldt og tilføjer, at de studerende i Randers udtrykker tilfredshed både med uddannelsens indhold og studiemiljøet.

Det er Uddannelses- og forskningsministeriet, der beslutter, hvor mange studiepladser der tildeles de videregående uddannelser. Her ser man bl.a. på fremskrivning af befolkningstal samt nuværende og forventet beskæftigelsesprocent.

Og her ser det ud til, at Randers altså kommer til at mangle pædagoger.

"Veluddannede pædagoger er afgørende for, at man som kommune kan tilbyde gode forhold for borgere, herunder tilflyttere og børnefamilier," siger Pia Moldt.

Sidste år søgte i alt 542 ind på pædagoguddannelsen i Randers, heraf havde 189 uddannelsen som første prioritet. Årets ansøgningsfrist igennem kvote 1 er den 5. juli.

For yderligere information, kontakt:

Pia Moldt, Uddannelsesleder for VIA Pædagoguddannelsen i Randers

T: 87 55 35 66, E: pimo@via.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Fonden for Entreprenørskab har i 2019 tildelt VIA prisen som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution fordi innovation og entreprenørskab er en fast del af alle VIAs uddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum