Haderslev KommuneHaderslev KommuneHaderslev Kommune

Historien om Nordslesvigsk Hjulriderlag – en af Sønderjyllands første cykelklubber

Del

Foredrag på Slesvigske Vognsamling, Simmerstedvej 1A i Haderslev, 21. september. Som vært for både en Tour de France-etape og VM i Mountainbike er 2022 cyklens år i Sønderjylland og ikke mindst Haderslev. Det gælder også på Slesvigske Vognsamling, hvor sommerens store særudstilling netop handler om cyklingens historie.

Den 21. september kl. 19 tager historiker Nicolai Durafour så publikum tilbage til Sønderjylland i slutningen af 1800-tallet, hvor det legendariske Haderslev-Hamborg-cykelløb tiltrak både cykelryttere og tilskuere i stort tal. Foredraget vil især handle om den danske cykelforening Nordslesvigsk Hjulriderlag, som blev stiftet i Haderslev midt under den tilspidsede nationale strid.

Slesvigske Vognsamling kl. 19, entré 40 kr. inkl. kaffe og kage.

Tilmelding på e-mail milj@haderslev.dk eller tlf./sms til 40 31 16 17

Billeder

Hjulriderlavet på udflugt. Foto: Historie Haderslev
Hjulriderlavet på udflugt. Foto: Historie Haderslev
Download
Hjulriderfanen.
Hjulriderfanen.
Download
Historiker Nicolai Durafour holder foredrag på Slesvigske Vognsamling. Pressefoto
Historiker Nicolai Durafour holder foredrag på Slesvigske Vognsamling. Pressefoto
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Slesvigske Vognsamling er et vognmuseum, der ligger i Haderslev. Museet og det tilhørende historiske værksted, varetager en af Nordeuropas største samlinger af historiske hestekøretøjer. Det inkluderer alt fra trækærrer og kaner til herskabelige vogne. Museet har desuden et bredt perspektiv på den kulturhistoriske udvikling af hestevogne, og i udstillingsområdet finder man også forskellige historiske værktøjer, der har fokus på vognbyggeri.

Hver onsdag er værkstedet bemandet med håndværkere fra Slesvigske Vognsamlings Venner, som restaurerer, reparerer og rekonstruerer gamle vogne.

Café
Kaffe og te kan købes på museet.
Medbragt mad må nydes ved billetsalget, men ikke i udstillingsområdet.
Selskaber på op til 40 personer har mulighed for at blive modtaget ved billetsalget, hvor der efter aftale kan serveres kaffe og kage.

Kontakt Slesvigske Vognsamling
Slesvigske Vognsamling
Simmerstedvej 1A
6100 Haderslev 

Telefon: +45 74 34 78 16
Email: museerne@haderslev.dk

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Nyt budget i Haderslev Kommune: Sikring af velfærd med fokus på vækst og udvikling23.9.2022 11:25:41 CEST | Pressemeddelelse

Flertalsgruppen i Haderslev Kommune har indgået et budgetforlig med fokus på sikring af velfærden i en tid præget af kriser på flere områder. Samtidig fastholdes den langsigtede dagsorden om vækst og udvikling, der skal fremtidssikre velfærden. Forligspartierne består af partierne Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale, Nye Borgerlige og Slesvigsk Parti.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum