Historien bag: NemID-kortet har sine rødder i Jyske Bank

Del

I dag udkommer NemID som app til mobilen. Det er også et begyndende farvel til papkortet. Kortet har sine rødder i Jyske Bank, der lancerede Nøglekortet i 1998. Konkurrenterne rynkede på næsen af noget så lavteknologisk som et stykke pap. Men det blev en succes og siden til NemID, som stort set alle banker nu bruger.

I dag udkommer NemID som app til mobilen. Det er også et begyndende farvel til det lille papkort.

Kortet har sine rødder i Jyske Bank, som var de første på markedet i Danmark med ideen om et personligt login kombineret med tilfældige talkoder. Det var 12 år før NemID udkom.

Ideen til Jyske Banks nøglekort opstod i 1998, hvor netbanken stod klar og hvor Jyske Bank valgte at lave sit eget sikkerhedssystem.

"Vi ville gerne lave en løsning, der gjorde det muligt for enhver at kunne logge på netbanken uanset, hvor de var og uanset om det skete på en Mac, en Windows-computer eller hvad det nu var, " siger Torben Anholm, daværende it-sikkerhedschef.

Nøglekortet betød, at Jyske Banks kunder kunne logge på deres computer, uanset hvor de var.

Konkurrenterne valgte en certifikat-løsning - det betød, at man skulle installere et program på computeren for at logge på netbanken - og rynkede hurtigt på næsen af noget så lavteknologisk som et stykke pap.

"Vi blev hånet fra flere sider og nogle kaldte det en skrabelodsløsning," husker Christian Kjærsgaard Ibsen, daværende projektleder, Jyske Netbank.

Men hvad konkurrenterne ikke havde regnet med var, at løsningen blev så populær hos kunderne.

"Vores løsning gav stor fleksibillitet modsat de andre bankers system," forklarer Kjærsgaard Ibsen.

I dag er papkortet blevet til NemID-kortet og en anvendt metode i alle banker.

Men nu er det på vej mod pension. En app er lanceret til mobilen, og det vil give helt nye frihedsgrader.

Links

Information om Jyske Bank

Jyske Bank
Vestergade 8-16
8600 Silkeborg

89 89 89 89https://www.jyskebank.dk/

Følg pressemeddelelser fra Jyske Bank

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Jyske Bank

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum