Hidtil ukendte værker af Walasse Ting udstilles i Paris

Del

Den kinesiskfødte kunstner Walasse Ting havde en stærk tilknytning til Danmark og COBRA-kunstneren Asger Jorn. Nu udstilles hidtil usete værker fra den COBRA-inspirerede kunstner i Paris.

Med Shanghai som barndomsby og Paris, New York og Amsterdam som hjembyer indkapsler kunstneren Walasse Ting det 20. århundredes internationale kunstnerfællesskab. Blomstertyven, som han kaldte sig selv, var stærkt knyttet til og inspireret af den europæiske COBRA-kunstgruppe. For at genskabe den europæiske interesse i Walasse Tings livsværk bliver mere end 80 malerier og kalligrafier, der aldrig før er blevet vist for offentligheden, nu udstillet på Musée Cernuschi i Paris frem til den 26. februar.

– Udstillingen på Musée Cernuschi har det helt klare mål at synliggøre den vigtige rolle, Walasse Ting har spillet på den internationale kunstneriske scene. Samtidig skal udstillingen vise hans arbejdes diversitet og kompleksitet, som stort set er ukendt i dag. De fleste kender kun hans senere billeder af kvinder og katte i klare farver, fortæller Jesse Ting, Walasse Tings barnebarn, der i dag forvalter sin bedstefars kunstarv.  

Musée Cernuschi er et af de ældste kunstmuseer i Paris og det eneste, der udelukkende fokuserer på asiatisk kunst. Inden sin død i 2010 donerede Walasse Ting en stor, varieret samling af sine værker til museet, og det er disse værker, der nu udstilles.

Arvtager til COBRA

Walasse Ting blev født i 1928 med navnet Ding Xiongquan. Som ung tilbringer han en kort periode ved kunstakademiet i Shanghai, før han i 1952 ankommer til Paris uden penge, venner eller husly. Her opbygger han tætte forhold og samarbejder med flere af COBRA-kunstnerne, særligt Asger Jorn. Herigennem bliver Walasse Ting introduceret for den danske galleriejer og kunsthandler Børge Birch, som han i 1960 indleder et årelangt partnerskab med. Et samarbejde, som indebærer i alt otte udstillinger frem til 1983.

– Der er ingen tvivl om, at Walasse Ting havde et særligt forhold til Danmark og de danske modernister, der prægede den europæiske kunstscene i 1950’erne og -60’erne. Hans venskab og samvirke med disse kunstnere øgede hans kunstneriske spændvidde og styrkede hans evne til at integrere og assimilere forskellige kunstsprog i sit eget, siger Jesse Ting.

Denne diversitet og hans forskelligartede teknikker kommer i høj grad til udtryk på udstillingen i Paris, som dækker over værker fra hele Walasse Tings virke. Udstillingen byder således på både abstrakt og figurativ kunst samt indslag fra den amerikanske pop art-verden. Værkernes humør skifter også fra de enkle og til tider dystre tegninger i sort blæk på papir til de farvestrålende malerier typisk med katte eller den nøgne kvindekrop som motiv.

 

Walasse Ting var en kinesisk-amerikansk maler, digter og forfatter til kunstbøger. Ting var særligt kendt for sine farverige billeder af nøgne kvinder, dyr og fugle. Inden da var han stærkt inspireret af den danske COBRA-maler Asger Jorn, som han også arbejdede sammen med på mange projekter. 

Kontakter

Information om Walasse Ting, Consider it Done

Walasse Ting, Consider it Done
Sint Jorisstraat 11
5211 HA 's-Hertogenbosch

http://www.codon.nu

Følg pressemeddelelser fra Walasse Ting, Consider it Done

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.