Region Hovedstaden

HH analyse bør se på både vej og bane

26.6.2017 10:51 | Region Hovedstaden

Del

Den danske og svenske regering har besluttet at igangsætte en indledende strategisk analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Regionsrådsformand for Region Hovedstaden og næstformand i Greater Copenhagen, Sophie Hæstorp Andersen (S) har følgende kommentarer:

” Vi skal skabe mere vækst og udvikling, samt flere arbejdspladser i Greater Copenhagen. Derfor har vi brug for flere forbindelser over Øresund, så vores region kan blive bundet endnu bedre sammen trafikalt til gavn for mennesker og virksomheder. Derfor er det positivt, at regeringen nu sætter en fælles dansk-svensk undersøgelse af en fast forbindelse ved Helsingør og Helsingborg i gang. Men vi har brug for både vej- og baneforbindelse. På den måde kan både pendlere og virksomheders behov blive tilgodeset,” siger Regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

”Endnu en fast forbindelse over Øresund ville øge vækst og beskæftigelse i Greater Copenhagen. Virksomhederne i København vil fx få adgang til ekstra 110.000 arbejdstagere inden for 60 minutters rejsetid. Den styrkede tilgængelighed til Københavns Lufthavn vil give erhvervslivet nye mulighed for at tilgå de internationale markeder. Med en fast HH-forbindelse vil vi få en naturlig ringforbindelse rundt om Øresund, som kan imødekomme det øgede pres på skinner og vej, der vil komme med åbningen af Femern Bælt forbindelsen," siger Regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Yderligere 13 overskridelser af maksimale ventetider på udredning og behandling af kræft på Rigshospitalet30.6.2017 19:47pressemeddelelse

I sidste uge indberettede Region Hovedstaden 26 overskridelser af maksimale ventetider på udredning og behandling af kræft i maj og en enkelt i april til Sundhedsstyrelsen. Af de 27 overskridelser var der 5 på Rigshospitalets brystkræftafdeling. Rigshospitalet meldte i den forbindelse ud, at de ville gennemgå procedurerne på alle klinikker. Det har de gjort nu, og beklageligvis blev der fundet yderligere 13 overskridelser, hvor de maksimale ventetider er overskredet, og hvor patienterne ikke er blevet informeret om deres ret til udredning eller behandling på et andet hospital. Overskridelserne er hovedsagligt på 1-10 dage, men en enkelt overskridelse var 15 dage. Grunden til overskridelserne er udfordringer med kapaciteten. Region Hovedstadens umiddelbare vurdering er, at overskridelserne ikke har haft betydning for patienternes forløb, fordi det drejer sig om så få dage. Region Hovedstaden vil selvfølgelig følge op for at se, om overskridelserne har haft en betydning. Overskridelser e

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum