Region Hovedstaden

HH analyse bør se på både vej og bane

Del

Den danske og svenske regering har besluttet at igangsætte en indledende strategisk analyse af en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg. Regionsrådsformand for Region Hovedstaden og næstformand i Greater Copenhagen, Sophie Hæstorp Andersen (S) har følgende kommentarer:

” Vi skal skabe mere vækst og udvikling, samt flere arbejdspladser i Greater Copenhagen. Derfor har vi brug for flere forbindelser over Øresund, så vores region kan blive bundet endnu bedre sammen trafikalt til gavn for mennesker og virksomheder. Derfor er det positivt, at regeringen nu sætter en fælles dansk-svensk undersøgelse af en fast forbindelse ved Helsingør og Helsingborg i gang. Men vi har brug for både vej- og baneforbindelse. På den måde kan både pendlere og virksomheders behov blive tilgodeset,” siger Regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

”Endnu en fast forbindelse over Øresund ville øge vækst og beskæftigelse i Greater Copenhagen. Virksomhederne i København vil fx få adgang til ekstra 110.000 arbejdstagere inden for 60 minutters rejsetid. Den styrkede tilgængelighed til Københavns Lufthavn vil give erhvervslivet nye mulighed for at tilgå de internationale markeder. Med en fast HH-forbindelse vil vi få en naturlig ringforbindelse rundt om Øresund, som kan imødekomme det øgede pres på skinner og vej, der vil komme med åbningen af Femern Bælt forbindelsen," siger Regionsrådsformand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum