Gymnasieskolernes Lærerforening

Hf-sejr med torne

Del

"Uddannelsespolitisk er det vigtigt, at forligspartierne er nået til enighed og har sikret, at unge og voksne fortsat kan bruge hf som løftestang til også at komme direkte ind på de lange videregående uddannelser. Vi ved, at ca. 20 procent af hf’erne benytter den mulighed i dag. At sætte en stopper for det, ville være en katastrofe”, siger Annette Nordstrøm Hansen, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Forliget om en ny gymnasiereform fastholder, at det toårige hf fortsat kan give adgang til alle videregående uddannelser. Dog skal de kursister, der vil direkte ind på en lang videregående uddannelse, efter det første år på hf vælge en udvidet fagpakke for at opnå den direkte adgang.

I GL er formanden Annette Nordstrøm Hansen meget tilfreds med, at hf'ere fortsat har adgang til universitetet.

"Uddannelsespolitisk er det vigtigt, at forligspartierne er nået til enighed og har sikret, at unge og voksne fortsat kan bruge hf som løftestang til også at komme direkte ind på de lange videregående uddannelser. Vi ved, at ca. 20 procent af hf’erne benytter den mulighed i dag. At sætte en stopper for det, ville være en katastrofe”, siger Annette Nordstrøm Hansen.

Derimod er GL modstander af den del af forliget, der giver elever fra 9. klasse direkte adgang til hf, hvis de i øvrigt opfylder optagelsesbetingelserne. I dag er adgangskravet 10. klasse eller tilsvarende kvalifikationer.

”Det store problem er, at den direkte adgang til hf fra 9. klasse afkorter den samlede uddannelseslængde med et år. Det stemmer dårligt med de politiske intentioner om at ville styrke uddannelsesindsatsen i samfundet”, understreger Annette Nordstrøm Hansen.

Hun peger samtidig på, at både modenhed og stærke faglige kompetencer er centrale elementer i de mellemlange videregående velfærdsuddannelser til fx folkeskolelærer, sygeplejerske, politibetjent og socialrådgiver, som mange hf’ere vælger. Derfor er det ifølge GL-formanden forkert at forkorte uddannelseslængden ved at åbne adgangen til hf fra 9. klasse. 

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information hos
formand for Gymnasieskolernes Lærerforening
Annette Nordstrøm Hansen
tlf. 26 24 71 04
anh@gl.org

Links

Information om Gymnasieskolernes Lærerforening

Gymnasieskolernes Lærerforening
Vesterbrogade 16
1620 København V

http://www.gl.org

Gymnasielærernes faglige organisation

Følg pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Gymnasieskolernes Lærerforening

Fagligheden er hverken steget eller faldet i gymnasiet de seneste 50 år25.5.2018 08:54pressemeddelelse

viser undersøgelse fra EVA. Gymnasielærernes formand, Annette Nordstrøm Hansen: "Jeg er meget tilfreds med, at undersøgelsen dokumenterer, at de gymnasiale uddannelser er fleksible og i stand til at honorere skiftende krav til det, vi bliver bedt om at levere fagligt. Det viser, at gymnasiet ikke er en statisk størrelse, men en uddannelsesinstitution, der er i stand til at flytte sig og følge med tiden og indfri de politiske krav. Det er en vigtig lære af undersøgelsen."

GL-formand: Demokratiundersøgelse skal tages med store forbehold30.1.2018 23:18pressemeddelelse

GL har netop har holdt møde med bl.a. rektorer fra flere skoler, hvor eleverne har en anden etnisk baggrund end dansk. ”Vi talte om udfordringerne på de skoler, og skolerne understregede, at problemer med social kontrol eller problemer i forhold til elevernes religiøse baggrund ikke fylder i dagligdagen. Hvis der er enkelte elever, som udtrykker sig antidemokratisk, så skal det selvfølgelig tages alvorligt, men ifølge skolerne er det ikke en hverdag, de kan genkende”, siger Annette Nordstrøm Hansen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum