Region Hovedstaden

Herlev og Gentofte Hospital indvier nyt Akuthus og Kvinde-Barn-Center

Del

Under overværelse af H.K.H. Kronprinsesse Mary blev Nyt Hospital Herlev officielt indviet onsdag d. 2. juni. De to nye bygninger rummer blandt andet akutmodtagelse, fødegang, børneafdeling og næsten 300 ensengsstuer.

Nyt Hospital Herlev
Nyt Hospital Herlev

Onsdag eftermiddag indviede Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen de nye, moderne og imødekommende rammer på Herlev Hospital.

Det store nye Akuthus er den største af de to bygninger og rummer udover akutmodtagelsen også intensivafsnit, akut operationsgang, opvågning og fødegang. I de runde etager øverst i begge bygninger er der sengeafsnit med lyse enestuer med eget bad og toilet.

Nye rammer til børn og fødende

I Kvinde–Barn–Centeret er der indrettet specialstuer til for tidligt fødte børn med plads til familien. Derudover bliver de nye fødestuer indrettet som sanse-fødestuer, og der er nærhed mellem svangre- barselafsnit og sengeafsnittet for kvindesygdomme. Desuden ligger afsnit for behandling af nyfødte i forlængelse af fødemodtagelse og fødegang.

- Vi vil være børnenes region og tilbyde fødende, børn og deres familier trygge og gode rammer. Jeg er særlig stolt over indretningen på Afdeling for Børn og Unge, som er tænkt ud fra børnene og familiens behov. Fx har sengestuerne plads til, at én af forældrene kan være der og sove hos barnet. Der er også anlagt en have, så børnene og deres søskende får lov at være børn trods indlæggelse og sygdom. Børn holder nemlig ikke op med at lege, selvom de bliver ramt af sygdom, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Et mere menneskeligt sundhedsvæsen

I Akutmodtagelsen er diagnostikken rykket helt i front. Det vil sige, at modtagelsen blandt andet er indrettet med MR-skanner, CT-skannere og røntgen, og forventningen er, at det vil give en mere effektiv udredning og dermed også sikre, at patienterne hurtigere bliver set af den rette specialist.

Ved begge nye bygninger finder man en række haver og grønne områder, der bidrager til en sanselig oplevelse.

- Vi vil have et sundhedsvæsen, hvor der er mere plads til og fokus på den enkelte patient. Patienterne skal føle sig set og taget godt imod, når de træder ind ad døren på hospitalet. Det er vores vision for fremtidens sundhedsvæsen, og det er Nyt Hospital Herlev et godt eksempel på med ensengsstuer og den nye akutmodtagelse, hvor specialisterne kommer til patienten, siger regionsrådsmedlem og formand for Nyt Hospital Herlevs politiske følgegruppe, Randi Mondorf (V).

Første spadestik til byggeriet blev taget i 2014, og direktør for Herlev og Gentofte Hospital Anne Jastrup er glad for resultatet.

- Det er en dag, vi har set frem til, og det er en stor glæde at være med til at indvie de moderne, lyse og imødekommende rammer, som skal understøtte vores fælles ambition om, at alle skal opleve sig godt behandlet, både patienter, pårørende og medarbejdere, siger Anne Jastrup.

Åbner for patienter den 20. juni 2021

Nyt Hospital Herlev slår dørene op for patienterne den 20. juni 2021. Her åbner Akutmodtagelsen, Afdeling for Børn og Unge, Afdeling for Mave-, Tarm- og Leversygdomme samt Sengeafsnit for Infektionssygdomme og Ældresygdomme.

Den 11. september 2021 åbner Afdeling for Kvindesygdomme, Graviditet og Fødsler, Behandling af Nyfødte, Operationsgang, Opvågning og Intensiv Behandling.

Nyt Hospital Herlev er et kvalitetsfondsbyggeri. Læs mere om hospitalet i faktaarket på regionh.dk.

Yderligere oplysninger

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

Billeder

Nyt Hospital Herlev
Nyt Hospital Herlev
Download
H.K.H. kronprinsesse Mary
H.K.H. kronprinsesse Mary
Download
H.K.H. kronprinsesse Mary, Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hospitalsdirektør Anne Jastrup, departementschef Svend Særkjær og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).
H.K.H. kronprinsesse Mary, Sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hospitalsdirektør Anne Jastrup, departementschef Svend Særkjær og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).
Download
H.K.H. kronprinsesse Mary og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) besøger en af de nye ensengsstuer
H.K.H. kronprinsesse Mary og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) besøger en af de nye ensengsstuer
Download
Download
Download
Download

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Medarbejderne melder om stigende tilfredshed med Sundhedsplatformen21.5.2021 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Sundhedsplatformen blev indført i Region Hovedstaden og Sjælland i 2016 og -17 for at skabe mere sammenhæng i behandlingen, mere inddragelse af patienterne og hurtigere adgang til resultater. Medarbejderne i de to regioner har i april svaret på en brugerundersøgelse. Tilfredsheden er stigende, men undersøgelsen peger også på områder, hvor arbejdet med forbedringer for medarbejderne skal fortsætte.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum