Her vil danskerne bo!

Del

Folk flygter fra den rådne banan. Århus taber pusten. Danskerne vil til de store byer. Glostrup er den mest attraktive Kommune, mens Ringkøbing er den mindst attraktive Kommune.

Det og meget mere viser en ny analyse fra Boligportalen Boligdeal.dk, som indekserer alle kommuner ud fra hvor attraktive, de er at bo i.

Se analysen her: http://www.boligdeal.dk/media/325839/analyse-hvor-vil-danskerne-bo.pdf

Analysen bygger på mere end 160.000 boligsøgninger og regulerer herefter for forskellene i kommunernes indbyggerantal således at mængden af søgninger i hver kommune bliver sammenlignelige i indekset.

Analysen viser, at danskerne søger til kommunerne med de store byer:

”Fx indtager Aalborg andenpladsen i Region Nordjylland, mens Odense er nummer ét i Region Syddanmark og Roskilde indtager tredjepladsen i Region Sjælland”, siger Thomas Barfod fra Boligdeal.dk.

Aalborg vinder over Aarhus
Analysen viser også ret forbavsende, at Aarhus med en 46. plads i indekset kun får en skuffende sjetteplads i Region Midtjylland og samtidig må sig se slået af Aalborg, der har en 45. plads i indekset.

”Det er bemærkelsesværdigt at Aarhus får baghjul af Aalborg og af byer så som Odense, Roskilde, Køge og Viborg. Forklaringen er måske, at Aarhus som studieby har ekstremt dyre priser og folk derfor vælger den fra på forhånd”, siger Thomas Barfod.

Viborg vinder i Jylland
Viborg er med en 35. plads i indekset den mest populære Kommune i Jylland direkte efterfulgte af Hedensted, der har en 36. plads i indekset:

”Det kører for Viborg og Hedensted. Kommunerne rydder bordet i Jylland, hvilket er en ganske imponerende præstation”, siger Thomas Barfod.

Odense smadrer Svendborg
På Fyn vinder Odense med en 37. plads over Svendborg der har en 72. plads i indekset:

”Analysen efterlader ingen tvivl om, at Odense hersker på det fynske kontinent. Det er i øvrigt meget imponerende, at Odense ligger så langt foran kommuner som Aarhus og Aalborg”, siger Thomas Barfod

Den rådne banan i bund
I bund i analysen er en række kommuner i den rådne banan, herunder Ringkøbing-Skjern og Thisted, som ligger på sidstepladserne i indekset.

”Analysen bekræfter, at den rådne banan også findes i virkeligheden. En stor del af de kommuner, der scorer allerlavest i analysen befinder sig på vestkysten og i den sydlige del af landet. Det er steder kun få ønsker at bo” siger Thomas Barfod.

Hovedstadskommuner i top
De mest populære kommuner i landet ligger tæt på hovedstaden i form af Glostrup, Vallensbæk, Frederiksberg, Rødovre, Herlev og Solrød som indtager de første 6 pladser i indekset:

”Der tegnes et tydeligt mønster af, at de mest populære kommuner er dem der ligger i køreafstand fra København. Ved at bo i disse kan man få billigere priser men samtidig være i rimelig køreafstand til arbejdspladsen i København”, siger Thomas Barfod.

Se den samlede analyse og det samlede indeks her:
http://www.boligdeal.dk/media/325839/analyse-hvor-vil-danskerne-bo.pdf

Kontakter

Thomas Barfod
tb@boligdeal.dk
29614045

Information om boligdeal.dk

Følg pressemeddelelser fra boligdeal.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra boligdeal.dk