Boligsiden.dk

Her stikker huspriserne af

Del

Forskellen i huspriserne øges, viser opgørelse fra Boligsiden.dk. I store dele af Sjælland er prisudviklingen kraftigt opadgående, mens andre landsdele er blevet hægtet af prisudviklingen.

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann

Der er fuld fart på huspriserne i Hovedstadsområdet. Ikke bare stiger priserne; de lægger også øget afstand til den gennemsnitlige salgspris på landsplan. I landsdelene Købehavn by og Københavns omegn er salgsprisen for en villa eller et rækkehus i dag over dobbelt så høj som landsgennemsnittet, og forskellen er øget markant siden 2010.

I januar 2010 lå huspriserne i København by 79 procent over landsgennemsnittet. I april 2016 var forskellen øget til 141 procent; en ændring på 61 procentpoint. I samme periode er priserne steget, og forskellen mellem huspriserne på landsplan og lokalt øget med 34 procentpoint i Københavns omegn, 9 procentpoint i Nordsjælland, og 6 procentpoint i Østsjælland.

”Det er bemærkelsesværdigt, hvor meget ekstra afstand priserne i hovedstadsområdet har lagt til de gennemsnitlige huspriser på landsplan. Forskellen er øget fra top til bund på boligmarkedet, men man skal bide mærke i, at det ikke gøre sig gældende, når vi ser på antallet af bolighandler, der især er dykket i Københavnsområdet i år, mens det stort set holder niveauet i de fleste andre landsdele”, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Vest- og Sydsjælland kæmper for at holde fast

Som den eneste region kunne Vest- og Sydsjælland præsentere et antal bolighandler, der i de første fire måneder af 2016 var højere end i samme periode af 2015. Salgspriserne er det seneste år steget med 3,2 procent i landsdelen, hvilket dog er lidt mindre end landsgennemsnittet på 3,8 procent. Men trods medvinden er prisudviklingen ikke fulgt med i Vest- og Sydsjælland. Mens huspriserne i januar 2010 lå 19 procent under landsgennemsnittet i Vest- og Sydsjælland, ligger de i dag 37 procent lavere; et fald på 18 procentpoint. Kun Bornholm har tabt mere terræn. Forskellen mellem huspriserne på solskinsøen og landsgennemsnittet er gået fra at ligge 34 procent under til at ligge 53 procent under; et fald på 19 procentpoint.

”Boligmarkedet går ikke dårligt i Vest- og Sydsjælland. De mange bolighandler i år vidner om stor aktivitet og et godt flow af boliger. Men de andre landsdele klarer sig bare bedre på prisen, og de trækker gennemsnittet så meget op, at landsdele som Bornholm og Vest- og Sydsjælland sakker agterud”, siger Birgit Daetz.

Sådan har huspriserne udviklet sig

Tabellen viser, hvor mange procent huspriserne ligger over eller under landsgennemsnittet fordelt på landsdele i henholdsvis januar 2010 og april 2016. Ændringen i procentpoint viser forskellen mellem 2010 og 2016.

 

Landsdel

Januar 2010

April 2016

Ændring procentpoint

Bornholm

-34%

-53%

-19%

København by

79%

141%

61%

Københavns omegn

72%

106%

34%

Nordsjælland

48%

58%

9%

Østjylland

5%

5%

0%

Vestjylland

-28%

-35%

-7%

Nordjylland

-29%

-29%

-1%

Østsjælland

33%

39%

6%

Vest- og Sydsjælland

-19%

-37%

-18%

Fyn

-14%

-21%

-7%

Sydjylland

-22%

-28%

-6%

Bemærk, tallene er afrundede. Udregningen i procentpoint er beregnet på tal med decimaler.

For yderligere information kontakt kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk Birgit Daetz, bcd@boligsiden.dk, mobil: 21210284

Billeder

Foto: David Buchmann
Foto: David Buchmann
Download

Links

Information om Boligsiden.dk

Boligsiden.dk
Boligsiden.dk
Kronprinsensgade 6, 2
1114 København K

7027 4999http://www.boligsiden.dk/

Følg pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Boligsiden.dk

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum