Gjensidige Forsikring

Her går danskernes påskeferie hen

Del

Efter to år med forårsrejser i Danmark er det igen Sydeuropa der topper danskernes ønskeliste, når påskeferien skal afholdes. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige.

For første gang siden foråret 2020 er det muligt at tage på påskeferie stort set upåvirket af coronarestriktioner og testkrav, og det afspejler sig i danskernes rejselyst. Men hvor vi i høj grad har rejst rundt i Danmark de seneste to år, er der sket et skift i danskernes foretrukne rejsedestinationer. 

I en ny undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige svarer hver tredje, at deres næste ferierejse går til Sydeuropa, mens det for et år siden var hver femte, der svarede det i en tilsvarende undersøgelse. 

Lysten til og muligheden for at rejse sydpå er særligt gået ud over ferien i Danmark. Undersøgelsen viser nemlig, at mens hele 40 % holdt påskeferie i Danmark sidste år, er det kun 26 % der har samme planer i år.  

“I to år har vi ventet på at kunne rejse mod varmere himmelstrøg, og derfor er det naturligvis også den type rejser, der topper ønskelisten for mange. Derudover ved vi, at der har været et opsparet behov for rejser sydpå, da restriktionerne i de områder har været meget omfattende og gjort det vanskeligt at få det optimale ud af sin ferie,” siger chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring, Louise Hertzum.  

Storbyferien hitter 

En af de rejseformer der har været stærkt begrænset af pandemien, er storbyferier med museums- og restaurantbesøg i lange baner. Restriktioner og nedlukninger har nemlig gjort denne type rejser ganske besværlige, men nu er danskerne klar til at tage revanche.  

Mere end hver femte svarer nemlig, at deres næste rejse skal være en storbyferie og det er mere end en fordobling siden samme undersøgelse i 2021.  

“Storbyferien er en ideel ferieform til en forlænget weekend som påsken, hvor man skal nå mange oplevelser på korte tid. Derfor giver det også god mening, at rigtig mange danskere har nogle oplevelser at indhente, efter den type ferier ikke har været en reel mulighed de seneste to år,” siger Louise Hertzum, chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring. 

 Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige i marts 2022 blandt 1027 repræsentativt udvalgte danskere.

Hvor skal din næste ferierejse gå til? 

Et sted i Danmark 

26,2% 

Et sted i Skandinavien 

5,7% 

Et sted i Nordeuropa 

8,2% 

Et sted i Sydeuropa 

28,7% 

Et sted i Østeuropa 

2,4% 

Et sted udenfor Europa (notér) 

6,9% 

Har ingen planer om at rejse 

13,9% 

Ved ikke 

8,0% 

Hvilken type rejse skal din næste rejse være? Vælg gerne flere muligheder 

Bilferie 

24,4% 

Storbyferie 

21,9% 

Badeferie 

12,8% 

Charterferie 

12,8% 

Adventureferie 

4,5% 

Naturferie 

11,4% 

Andet, notér 

14,7% 

Ved ikke 

17,6% 

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum