Wonderful Copenhagen

Her er vinderne af Københavns Kongres og Event Award 2017

Del

Fire fornemme priser blev onsdag aften uddelt på Københavns Rådhus til den årlige Københavns Kongres og Event Award 2017 - en begivenhed, som hylder de ildsjæle, der har stået bag sidste års store begivenheder, der trækker mange tusinde internationale gæster til hovedstaden. En kongres om neurovidenskab, smart city løsninger, tang og sportseventen Christiansborg Rundt løb med priserne.

København er hvert år vært for et stort antal internationale kongresser og events. Alene i 2016 havde den danske hovedstad besøg af over 100.000 kongresgæster, som gav hovedstaden en milliardomsætning.

For at hylde og hædre de ildsjæle, der har lagt store kræfter i at trække de store begivenheder til hovedstaden, dannede Københavns Rådhus i går ramme for den årlige prisuddeling Københavns Kongres og Event Award, hvor priser indenfor fire områder blev uddelt:

’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere’ gik til FENS Forum 2016 (en stor international kongres med 5.900 deltagere) for bl.a. at levere et stærkt fagligt program for deltagerne på en utraditionel og nytænkende måde.

Derudover vandt TrygFonden Christiansborg Rundt ’Årets bedste sportevent’ og ’Årets kongresvært for kongresser med mindre end 1.000 deltagere’ gik til 22nd International Seaweed Symposium. Sidst, men ikke mindst, gik ’Årets initiativpris’ til konferencen Greater Copenhagen Smart Solutions 2016 for dens innovative og anderledes måde at afholde kongres på med Københavns byrum som ramme.  

”Kongresserne er med til at styrke Københavns internationale profil og skabe jobs - ikke blot i hovedstaden, men i hele Danmark. Samtidig får vi også den nyeste og fremmeste viden til byen, så det er udelukkende positivt, at vi igen i år har så mange gode kongresser, og jeg er glad for, at vi fejrer de visionære mennesker, som får kongresserne til København. Det har de i den grad fortjent,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Wonderful Copenhagen og partnerne fra Meetingplace-netværket arbejder målrettet på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden, som er blandt de 20 mest populære kongresbyer i verden.

”Internationale kongresser skaber både omsætning og beskæftigelse og er en vigtig platform for videnmiljøer og erhvervsliv. Derfor oplever vi stigende konkurrence fra flere og flere byer verden over, der byder på de samme kongresser som os. Hovedstaden har derfor en vigtig opgave i at fastholde den attraktive, internationale position som populær kongresby,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Han bakkes op af Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i København (DF), som også deltog i uddelingen af priserne.

”Det er hårdt arbejde at stable de tusindvis af kongresser og events, der året rundt finder sted over hele byen på benene. Derfor er det vigtigt for mig som kultur- og fritidsborgmester at bakke op om de mange ildsjæle, der leverer en helt uovertruffen indsats for at skabe de bedste rammer for vores gæster. Deres arbejde er en stor del af forklaringen på den eksplosive vækst, vi oplever i turismen.”

Det var en stærk fagjury bestående af håndplukkede repræsentanter fra vidensmiljøer, erhvervsliv, sportens verden, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen, som afgjorde, hvem der løb med priserne.

Vinderne ved Københavns Kongres og Event Award 2017:

Årets Initiativpris

Vinder: Greater Copenhagen Smart Solutions 2016

Greater Copenhagen Smart Solutions 2016 er et glimrende eksempel på en konference, der rækker ud, og som vil mere end blot være powerpoints i endeløse stolerækker. Med den grønne agenda som tema og København som lærred satte arrangørgruppen fokus på en vigtig sag, samtidig med at Københavns unikke faciliteter og locations blev integreret.

Kongressen benyttede byen aktivt i en helhedsoplevelse, der inkluderede besøg til byens forskellige Living Labs (udendørs testområder) og fremviste nogle af de nyeste og mest innovative Smart City-løsninger implementeret i byens rum – løsninger, som blandt andet skal forbedre og hjælpe byer med at reducere trængsel, luftforurening, oversvømmelser, affald og energiforbruget.

Årets Bedste Sportevent

Vinder: TrygFonden Christiansborg Rundt

TrygFonden Christiansborg Rundt har i mange år markeret sig som et af Københavns stærke events med deltagelse af både elite og bredde, samt et stadig større og stærkere internationalt felt. Dette er netop en bekræftelse af, at København og vand hænger sammen, og et bevis på at Dansk Svømmeunion sammen med TrygFonden har fat i noget helt rigtigt.

Potentialet for Trygfonden Christiansborg Rundt er slet ikke forløst, og denne pris skal underbygge og motivere til at fortsætte det fantastiske arbejde med at sætte København på Vandkortet.

 

Kategori: Kongresser med mere end 1.000 deltagere

Vinder: Fens Forum 2016

FENS Forum 2016 har sat nye standarder for begrebet værtskab. Med et stærkt fagligt program og et uovertruffent outreach-program, formår DSN at formidle et komplekst emne til byens borgere på en engagerende måde. Værterne inviterer kongresgæsterne til at være en del af byen, men også borgerne til at være en del af kongressen og dets emnefelt. Alle arrangementer var medvirkede til at vise diversiteten i Københavns potentiale som kongresdestination.

 

Kategori: Kongresser med mindre end 1.000 deltagere

Vinder: 22nd International Seaweed Symposium

Kongressen har leveret på alle vurderingskriterier fra et stort engagement i budfasen til synliggørelse af dansk forskning og tilmed spirende erhvervsklynge. Værterne har formået at sammenkoble industri og fagmiljø på en nytænkende måde og samtidig vakt international opmærksomhed på en af byens styrkepositioner. Værterne fik ikke mindst anerkendelse for værtskabet med topkarakterer i evalueringen.

Nøgleord

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

New Yorks turistchef imponeret over den danske hovedstads nye strategi31.1.2017 09:47pressemeddelelse

Med en helt ny turismestrategi på gaden, har Wonderful Copenhagen i en længere periode analyseret bl.a. nye tendenser, nye digitale muligheder og ændringer i turisters forbrugeradfærd. Indsatsen har skullet sikre, at Wonderful Copenhagens nye strategi, som udstikker visionen og retningen for turismeudviklingen frem mod 2020, er på forkant fire år frem i en tid, hvor turismen er i global forandring. Ud over de lokale aktører og borgerne i hovedstadsregionen har Wonderful Copenhagen også søgt international sparring undervejs i strategiprocessen, bl.a. hos New Yorks turismeorganisation, NYC & Company. Her fremhæver CEO Fred Dixon særligt den nye strategis fokus på det lokale, destinationens localhood: “Vi er imponerede over tankerne bag Wonderful Copenhagens nye strategi specielt med den relation, alle har til den danske livsstil og mere specifikt fascination af danskerne som det lykkeligste folk i verden. Jeres tilgang til livsstil og kultur er unik, og det grundlag giver jer mulighed fo

Wonderful Copenhagens nye strategi: Farvel til turismen, som vi kender den30.1.2017 06:45pressemeddelelse

Turister er ikke længere blot turister – og vil i mindre grad opfattes som sådan. De vil være ’midlertidige lokale’, mens de er her. Det er hovedpointen i Wonderful Copenhagens nye turismestrategi, der sætter samspillet mellem borgerne og de besøgende i fokus, og som vil have endnu mere ud af den enkelte gæst. Samtidig skal hovedstaden i højere grad sælges internationalt ved, at flere synliggør destinationen mere og bedre.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum