Wonderful Copenhagen

Her er vinderne af Københavns Kongres og Event Award 2016

Del

En vindmøllekongres, et VM i bueskydning, en marinebiologkongres og en iværksætterkongres løb med priserne ved Københavns Kongres og Event Award tirsdag aften. Arrangementet er en hyldest til alle værter og arrangører af internationale kongresser og sportsevents, der i 2015 var med til at sætte København på verdenskortet. En dugfrisk opgørelse viser, at alene de internationale kongresser, der blev afholdt i sidste år, genererede en turismerelateret omsætning på mere end 850 millioner kroner til hovedstaden.

Hvert år er København værtsby for op mod et par hundrede internationale kongresser og events, og tirsdag aften fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag sidste års vigtige begivenheder. De er typisk ulønnede, og deres bedrift gør en markant forskel for deres fag- og interesseområde, og ikke mindst for København.

En ny opgørelse viser, at alene de 169 internationale kongresser, der blev afholdt i København i 2015, genererede en turismerelateret omsætning til byen på mere end 850 millioner kroner og over 1.000 afledte jobs i hovedstaden.

Det glæder Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester, der sammen med Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, og Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, var vært på Rådhuset ved Københavns Kongres og Event Award 2016. Hun siger:

Kongresser skaber job og vækst i København og i hele landet, samtidig med at de giver København en international profil. Derfor er det vigtigt, at vi fejrer alle de, der bruger tid og kræfter på at trække kongresserne hertil samt afviklet dem.”

Også Carl Christian Ebbesen er begejstret:

”Det er en stor ære at være med til at fejre de værter og arrangører, som gør en særlig indsats omkring internationale begivenheder i København. De mange kongresser og events er en vigtig indtægtskilde for vores by, og målet er at tiltrække endnu flere. Derfor synes jeg, at vi skal bakke op om ildsjælenes indsats på alle de måder, vi kan.”

To stærke fagjuryer – én for kongresser og én for sportsevents, med håndplukkede repræsentanter fra bl.a. vidensmiljøer, erhvervsliv, sportsmiljøet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen – afgjorde, hvem der løb med priserne i kategorierne ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere’, ’Årets kongresvært for kongresser med mindre end 1.000 deltagere’, ’Årets bedste sportsevent’ og ’Årets initiativpris’.  

Årets danske kongresværter blev Vindmølleindustrien, for EWEA Offshore 2015, samt International Council for the Exploration of the Sea, vært ved marinebiologikongressen ICES Annual Science Conference 2015. VM i Bueskydning 2015, arrangeret af Bueskydning Danmark, løb med sejren i kategorien Årets bedste sportsevent.  Årets initiativpris - en særpris til en event eller person, der på en nytænkende måde har gjort en indsats for byen - gik til JA-Alumni Denmark for iværksætterkonferencen 12th Annual JA-Alumni Conference Entrepreneurship for better or for worse.

Kongresser og events som vækstmotor
Sammen med danske forskere, læger og andre ildsjæle, arbejder Wonderful Copenhagen og netværket Meetingplace Wonderful Copenhagen målrettet på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden. I 2016, som bliver et rekordstort kongresår i København, lægger flere end 100.000 delegerede vejen forbi hovedstaden til internationale kongresser, og med dem en forventet turismerelateret omsætning på 1,2 milliarder kroner. Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, siger:

”At 2016 bliver et rekordår skyldes mange års systematisk salgs- og brandingarbejde. Internationale kongresser er rigtig god forretning, og vi oplever hele tiden en stigende konkurrence fra andre byer. Derfor har København, og de mange interessenter i byen, en vigtig opgave i at fastholde vores internationale position som populær kongresby.”

Baggrundsinformation om vinderne ved Københavns Kongres og Event Award 2016

Årets kongresvært for: ’Kongresser større end 1.000 deltagere’:

Vinder: Vindmølleindustrien
Vært for: European Wind Energy Association Offshore 2015 - EWEA Offshore 2015
Fakta: EWEA Offshore 2015 samlede 8.000 delegerede og 430 udstillere i Bella Center fra 10.-12. marts 2015.
Nomineret fordi:Kongressen cementerer Danmark som globalt førende inden for vindkraft. Ud over at inddrage både myndigheder, organisationer, virksomheder, studerende og media i mange forskelligartede aktiviteter, har den yderst professionelle afvikling af både kongres og outreach-program medvirket til, at kongressen kan blive tilbagevendende i København.
De andre nominerede i kategorien var: EAPC 2015 – 14th World Congress of the European Association of Palliative Care og 16th International Inner Wheel Convention.

Årets kongresvært for: ’Kongresser med mindre end 1.000 deltagere’:
Vinder: International Council for the Exploration of the Sea
Vært for: ICES Annual Science Conference 2015
Fakta: Samlede 734 delegerede i DGI-Byen fra 21.-25. september 2015.
Nomineret fordi: ICES formåede at skabe en kongres, som udviste en usædvanlig stor fantasifuldhed, engagement og originalitet. Kongressens videnskabelige program lagde sig tæt op ad styrkepositioner i Danmark og skabte opmærksomhed i både danske og internationale medier. Studerende fra både Danmark og Greater Copenhagen blev inkluderet, og en opfindsom anvendelse af sociale medier blev taget i brug.
De andre nominerede i kategorien var: ECCA - The European Climate Change Adaptation Conference 2015 og EACD 2015 - Congress of the European Academy of Childhood Disabilities.

Årets bedste sportsevent:

Vinder: Bueskydning Danmark
Vært for: VM i Bueskydning 2015
Fakta: Samlede 590 deltagere i Sundby Idrætspark og på Christiansborg Slotsplads fra 27. juli – 2. august 2015.
Nomineret fordi: VM i Bueskydning 2015 formåede at afholde en succesfuld sportsevent på en innovativ og nytænkende måde. I de majestætiske rammer satte Bueskydning Danmark en nichesport på den mediemæssige skydeskive og ramte bulls eye med et involverende outreach-program og betydelig international medieomtale.
De andre nominerede i kategorien var: ICF Canoe Sprint World Cup 2015 og Copenhagen Open – EM i Standarddans for professionelle.

Årets initiativpris:
Vinder: JA Alumni Denmark
Vært for: 12th Annual JA-Alumni Conference – Entrepreneurship for better or for worse
Fakta: Konferencen samlede 150 deltagere i SOHO, DGI byen, Urban, NEST, DTU fra 19.-23. august 2015.
Nomineret fordi: Konferencen er indbegrebet af initiativånd og entreprenørskab. JA Alumni Denmark har gjort rigtig god reklame for København via en række kreative events. De skabte tillige et nyt, blivende initiativ for deres fremtidige kongresser, som på meget fin vis koblede de delegerede sammen med de bedste startup-virksomheder i København.
De andre nominerede i kategorien var: Native Advertising Days og University of Copenhagen Postgraduate Law Conference 2015.

Læs mere om Københavns Kongres og Event Award.
Læs mere om hvordan Wonderful Copenhagen gratis hjælper med alt fra budproces til praktiske opgaver i forbindelse med at tiltrække internationale kongresser til København

Kontakter

Wonderful Copenhagen:
Ulrika Mårtensson,
senior kommunikationskonsulent, møder & kongresser
Tel. 2338 33072, ulm@woco.dk

Københavns Kommune:

Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen
Lasse Perrild-Mathiasen, pressechef, Beskæftigelse- og Integration
Tel. 3036 6527, el2p@bif.kk.dk

Kultur- og Fritidsforvaltningen
Henrik Larsen, pressechef, Kultur- og Fritid
Tel. 2365 2741, EQ5X@kff.kk.dk

Information om Wonderful Copenhagen

Wonderful Copenhagen
Wonderful Copenhagen
Nørregade 7B
1165 København K

+45 33257400http://www.wonderfulcopenhagen.dk

Wonderful Copenhagen er en netværksorganisation som arbejder for at fremme og udvikle erhvervs- og ferieturismen i Region Hovedstaden til gavn for almennyttige interesser.

Følg pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Wonderful Copenhagen

Weekenden blev årets travleste krydstogtdage22.7.2018 14:12pressemeddelelse

Med ca. 40.000 krydstogtgæster i løbet af lørdag og søndag var der ekstra travlhed i Københavns havn, hvor 9 krydstogtskibe lagde til i weekenden. En stor del af weekendens krydstogtgæster enten begyndte eller afsluttede deres krydstogt i København, hvilket har givet ekstra tid til at opleve den danske hovedstad og resten af Sjælland. I år får København besøg af 875.000 krydstogtgæster, men samtidig med at antallet af gæster er steget, er sæsonen blevet længere og strækker sig i år over 215 dage, så det gennemsnitlige antal gæster pr. dag henover året er mindre end tidligere. Hele Danmark sætter rekord i antal krydstogtgæster i år med i alt 1,1 mio. gæster rundt i de danske havne fra Skagen i nord til Rønne i øst. Og krydstogtbranchen i Danmark skaber i år en forventet omsætning på 1,5 mia. kr. og fuldtidsjob til ca. 2.100 borgere. De danske krydstogtdestinationer er, ud over København, Skagen, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Kalundborg, Hundested, Helsingør og Rønne, som alle er samlet i

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 09:53pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Ny rapport: Danmarks hovedstad har en af verdens fem bedste turismeorganisationer5.5.2018 07:54pressemeddelelse

Selvom Danmark er en lille spiller i den benhårde, globale konkurrence om turister, har hovedstadsregionen en af verdens bedste turismeorganisationer i form af Wonderful Copenhagen. Det fremgår af ny evaluering fra Destination Think!, der som førende, international ekspert i destinationsudvikling og -markedsføring har arbejdet med 320 organisationer, der markedsfører destinationer verden over. Destination Think! har evalueret Wonderful Copenhagen og har udråbt den danske hovedstads turismeorganisation som blandt de fem bedste i verden. Det er særligt tilgangen til markedsføring, evnen til at engagere erhvervet samt strategisk forretningsudvikling, der udløser international top-karakter. Væksten i turismen er primært noget, der sker i storbyer – både globalt og også i Danmark. Her har hovedstadsregionen oplevet en vækst i turismen på 65 pct. siden 2009. Men konkurrencen mellem storbyerne om at tiltrække turisterne og den forretning, der følger med, er stigende. En konkurrence, hvor Købe

Verdens største kongres om havvind kommer til København24.3.2017 14:22pressemeddelelse

Danmark skal være vært for kongressen Offshore Wind Energy 2019, der er verdens største kongres og udstilling med fokus på havvind. Kongressen afholdes af den europæiske organisation WindEurope i tæt samarbejde med Vindmølleindustrien og forventes at tiltrække 10.000 deltagere i 3 dage. ”Danske virksomheder var de første til at opstille vindmøller på havet, og vi er i dag hjemsted for nogle af verdens førende virksomheder på området. Derfor glæder det mig utrolig meget, at WindEurope har peget på Danmark som værtsland for Offshore Wind Energy 2019, og jeg har store forventninger til konferencen og udstillingen, da interessen for havvind er hastigt voksende i hele verden. Derfor håber jeg også, at dette kan udvikle sig til en tilbagevendende begivenhed efter 2019,” siger Jan Hylleberg, adm. direktør for Vindmølleindustrien. Ifølge de seneste tal fra 2015 beskæftiger vindmøllebranchen i Danmark 31.000 og stod for 4,6% af den totale danske eksport, mens vindmøllebranchen omsatte for godt

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum