Her er seismogrammet for et sommerhus-brag

Del

FREMVISNINGS-REKORDER: Sommerhus-salget har været på en lang indflyvning siden finanskrisen – nu brager interessen i vejret. Godt nyt for ejerlejlighederne. Fremvisningsindekset for maj sætter tal på, hvor travlt der er på boligmarkedet lige nu – trods coronakrise.

Home og Danske Bank udsender i dag fremvisningsindekset for maj. Aldrig tidligere har ejendomsmæglerne vist så mange villaer, rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse frem.

Talsperson og yderligere kontakt: Michael Dalsager, senior kommunikationskonsulent i Home. Se vedhæftede tabeller og det samlede indeks med regionale tal:

Der er klar fremgang i fremvisningerne fra april til maj, men der er endnu større plusser i forhold til samme måned for et år siden. Det gælder alle boligtyper - og der er fremgang i alle regioner (villa- og rækkehus). Det peger i retning af mange handler også de kommende måneder.

Tallene bekræfter, at danskerne har brugt coronakrisen til at overveje deres boligliv. Vi har vendt og drejet hjemmet i de nedlukkede uger, hvor trafikken på home.dk og boligsiden.dk lå høj, mens de fysiske fremvisninger dykkede i marts. Men siden midten af april er interessen eksploderet, og vi har aldrig haft så travlt som lige nu, viser indekset fra maj.

Det er både overraskende og paradoksalt, når man tænker på, at nogle dele af samfundet og erhvervslivet slet ikke er åbnet endnu eller kun delvis.

Særligt sommerhus-salget er helt vanvittigt. Men som fremvisningskurven - 'seismogrammet' - viser, så var danskerne allerede hooked på sommerhus inden corona – nu får coronakrisen bare rigtig mange til at sige ’nu er det nu’.

I maj har vi fremvist over 31 % flere sommerhuse frem end i april. Flere end dobbelt så mange sommerhuse som for et år siden. Det er fem gange så mange som i 2013.

Og salget er fulgt efter. Vi har aldrig solgt så mange sommerhus som i maj i år – i hele Home-kædens 30 års historie.

Heller ikke i de ’vilde år’ først i 00’erne.


Positivt nyt om lejlighederne

Den mest positive - nye - historie i maj er, at vi kan se, at interessen for ejerlejlighederne går markant op med en fremgang på knap 25 % seneste måned.

Vi oplever, at køberne er mere afklarede end tidligere. De er mere optimistiske og tror på, at det nok skal gå det hele. De ser på flere lejligheder, er aktive med bud og vil gerne forsøge at forhandle om prisen primært på baggrund af den usikkerhed, der er skabt om økonomien på grund af coronakrisen. For nogle købere er det en ’modningsproces’, hvor de oplever, at sælgerne takker nej til meget lave bud. Efter flere afslag og dermed mistede lejligeder vælger de ofte med en mere realistisk tilgang til forhandlinger, hvor enderne bedre kan mødes.

De seneste tal fra Boligsiden viser også, at afslaget ved handel på ejerlejligheder er faldet til omtrent det samme niveau som før coronakrisen, og de mange fremvisninger tegner godt for lejlighedssalget den kommende tid.

For sommerhusene er prisafslaget faldet meget – og det er lavere end før krisen. Mange flere huse sælges nu til prisen eller over prisen – ganske enkelt fordi der bliver solgt flere, end der kommer til salg, så der er særlig rift om de ’nye’ huse til salg.


Også plusser på det største marked... men skyer kan trække ind 

Det største marked, må vi ikke glemme, villa- og rækkehus-salget, er også på flot kurs. Her er der blevet vist godt 25 % flere huse frem i maj end i april, så alt i alt kører boligmarkedet lige nu på alle cylindre.

Vores ejendomsmæglere arbejder på højtryk.

Det kan selvfølgelig ændre sig, hvis de økonomiske skyer trækker mere ind over danskernes hverdag. Lige nu er mange sikret af hjælpepakkerne, men det bliver meget afgørende, at så mange danskere som muligt beholder jobbet i tiden, der kommer. Et job er trods alt den vigtigste forudsætning for et boligkøb.

FAKTA: Udvikling i fremvisninger på landsplan

Se vedhæftede dokument og grafikker.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Download
Download
Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Fremvisning lejlighed. Foto: Palle Skov
Download
Fremvisning hus til salg. Foto: Palle Skov
Fremvisning hus til salg. Foto: Palle Skov
Download
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum