home a/s

Her er kommunerne med udsigt til flere - og færre - indbyggere

Del

10 års prognose: Ny befolkningsfremskrivning viser fortsat søgning mod byerne - men corona har gjort det mere populært at ’bo på landet’. Rødovre er helt i top, Lemvig bundprop i prognosen

Søgningen mod de store byer tager lidt af, samtidig med at flere vil bo på landet. Det viser ny befolkningsprognose for de kommende ti år – se tal for alle kommuner vedhæftede skema samt Excel.

OVERBLIK:
Rødovre er helt i top – målt i procent
København også helt i toppen af listen
Solrød indtager tredjepladsen
I Aarhus, Aalborg og Odense ventes der også en positiv udvikling
Skanderborg, Horsens og Silkeborg er i top 10
Lolland, Læsø og Lemvig ser ud til at miste flest indbyggere mellem 25 og 64 år

Nu er det muligt at få et fingerpeg om, hvor i landet der kommer flere borgere de kommende år, og hvor der kommer færre.

Ifølge Realkredit Danmark og ejendomsmæglerkæden Home har Corona-krisen øget usikkerheden om de regionale befolkningsfremskrivninger.

”Pandemien kan meget vel give anledning til, at flere vælger de store byer fra og dermed en mindre urbanisering end ellers over de kommende år – blandt andet som følge af eksempelvis øget brug af hjemmearbejde,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Det er Danmarks Statistik, der står bag en befolkningsfremskrivning, som er med til at illustrere de muligheder og udfordringer, som de enkelte kommuner kan stå over for.

Det gælder eksempelvis både i forhold til arbejdsmarkedet og ikke mindst boligmarkedet i de enkelte områder.

”Kategorien 25-65 år er ekstra interessant i forhold til vækstpotentialet, da det i en vis udstrækning afspejler kernearbejdsstyrken, og det er ligeledes også denne aldersgruppe, der typisk er betydende for efterspørgslen på ejerboligmarkedet, forklarer Realkredit Danmarks cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig, der står bag analysen.

HER ER TOP og BUND
Rødovre er helt i top – målt i procent – med udsigt til godt 13 % eller ca. 5500 nye borgere de kommende ti år – her af ca. 2.000 mellem 25 og 65 år.

Ikke overraskende placerer København sig også helt i toppen af listen, som nummer to, hvor der ventes en vækst på godt 10 % eller næsten 67.000 indbyggere og lidt mere end 33.000 indbyggere i alderen fra 25-65 år frem mod 2031.

I København forventes der en lavere befolkningsvækst end tidligere. Det skyldes primært en nedgang i nettotilflytningen fra udlandet samt en øget nettoflytning ud af København og til andre kommuner.

Solrød syd for København indtager tredjepladsen.
I landets andre store byer som Aarhus, Aalborg og Odense ventes der også en positiv udvikling over de kommende ti år. I Aarhus ventes indbyggerantallet således at vokse med 9,4 % frem mod 2031, mens kernearbejdsstyrken har udsigt til at vokse med 7,1 %.

Også andre steder i det østlige Jylland er der udsigt til en pæn fremgang i antallet af indbyggere – både Skanderborg, Horsens og Silkeborg er i top 10.

Det er dog for tidligt at drage endelige konklusioner i forhold til, om den seneste tids lavere urbaniseringstempo er en mere blivende tendens – og der er fortsat stor efterspørgsel i byerne.

For mere end halvdelen af landets kommuner er den nye befolkningsfremskrivning knapt så opmuntrende.

Således har 64 af landets kommuner udsigt til en negativ vækst i kernearbejdsstyrken over de kommende ti år. Og en hel del kommuner i landdistrikterne har store udfordringer, hvis fremskrivningerne holder vand. Eksempelvis ventes det, at kernearbejdsstyrken skrumper med mere end 10 % på Ærø, Lolland, Læsø og Lemvig.

FAKTA:
Tabel: Udsigt til fortsat pæn indbyggervækst i landets største byer over de kommende ti år – mens flere landkommuner er udfordret af urbanisering

Kilde: Danmarks Statistik / Realkredit Danmark

Nøgleord

Kontakter

Hvis du har brug for lokale kommentarer – hjælper vi meget gerne med kontakt til den lokale home-mægler.
Vh Henrik & Michael – home a/s – presseservice – tlf 2043 3514 / 2043 3614

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 181 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2021.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum