home a/s

Her er der boligtørke – og her er skilteskoven frodig

Del

I hele 84 af 98 landets kommuner har færre af husene med et til salg-skilt i forhaven i forhold til 2011, hvor skilteskoven var mest frodig, viser ny opgørelse. Kun 1,3 % af husene i Brøndby er til salg – hele 10,9 % er til salg på Læsø

Der er skovdød blandt til salg-skiltene på villavejene i byerne, mens skilteskoven fortsat er frodig nogle steder ude på landet, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home på basis af tal fra Boligudbudsstatistikken og Danmarks Statistik*.

Tendensen med færre huse og rækkehuse stående til salg er landsdækkende. I hele 84 af 98 landets kommuner har færre huse nu et til salg-skilt i forhold til 2011, hvor skilteskoven var mest frodig. Andelen af huse* til salg er faldet fra 4,0 % til 3,3 % på landsplan. Det svarer til et fald på 17,5 % i forhold til 2011.

”Mere gang i hussalget er den væsentligste forklaring,” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Og det er i særdeleshed i de københavnske omegnskommuner, at der er opstået boligtørke – altså mangel på huse til salg. Kun 1,3 % af villa og rækkehusene i Brøndby er til salg, mens Ishøj og Glostrup er næsten lige så langt i bund med 1,5 %. Det svarer til cirka en halvering de seneste fem år.

”En del købere søger mod omegnskommunerne, fordi priserne på huse og lejligheder i og tæt på København er steget ret meget i pris. Bytteprisen fra lejlighed til hus er fordelagtig, ” siger Mads Ellegaard.

Ø- og udkantskommuner skiller sig ud
Kun 14 kommuner skiller sig ud med enten lidt flere eller en uændret andel huse til salg. Det er fortsat ø-kommuner og flere udkantskommuner, der ligger højt på udbudslisten.

Det er Læsø, der topper den negative tendens – og for alvor skiller sig ud. I dag er knap 11 % af Læsøs villaer til salg mod 6,5 % i 2011. Næst flest er der på Ærø og Langeland med en andel på 6,1 %. Struer følger efter med 5,7 % af husene.

”Udbuddet er fortsat højt – og især fordi der fortsat er flere sælgere end købere i markedet. De mere tyndt befolkede dele af Danmark har ellers også på det seneste mærket, at der er mere interesse for at købe hus, men fremgangen betyder – lidt paradoksalt – at der er flere boligsælgere, der efter at have forsøgt at sælge huset uden held, vender tilbage og sætter huset til salg igen,” siger Mads Ellegaard.

*Note: Vi har sammenholdt forholdet mellem huse beboet af ejer ifølge Danmarks Statistik og huse til salg ifølge Boligudbudstatistikken udsendt i juni.

Yderligere oplysninger:
home a/s
Mads Ellegaard, relationschef
tlf 50 40 50 40- mael@home.dk 

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 100 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har 166 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

*  Kilde:Analyseinstituttet YouGov, brandtracking 2. kvt. 2018
** medio 2018

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum