home a/s

Her er der boligtørke – og her er skilteskoven frodig

Del

I hele 84 af 98 landets kommuner har færre af husene med et til salg-skilt i forhaven i forhold til 2011, hvor skilteskoven var mest frodig, viser ny opgørelse. Kun 1,3 % af husene i Brøndby er til salg – hele 10,9 % er til salg på Læsø

Der er skovdød blandt til salg-skiltene på villavejene i byerne, mens skilteskoven fortsat er frodig nogle steder ude på landet, viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home på basis af tal fra Boligudbudsstatistikken og Danmarks Statistik*.

Tendensen med færre huse og rækkehuse stående til salg er landsdækkende. I hele 84 af 98 landets kommuner har færre huse nu et til salg-skilt i forhold til 2011, hvor skilteskoven var mest frodig. Andelen af huse* til salg er faldet fra 4,0 % til 3,3 % på landsplan. Det svarer til et fald på 17,5 % i forhold til 2011.

”Mere gang i hussalget er den væsentligste forklaring,” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

Og det er i særdeleshed i de københavnske omegnskommuner, at der er opstået boligtørke – altså mangel på huse til salg. Kun 1,3 % af villa og rækkehusene i Brøndby er til salg, mens Ishøj og Glostrup er næsten lige så langt i bund med 1,5 %. Det svarer til cirka en halvering de seneste fem år.

”En del købere søger mod omegnskommunerne, fordi priserne på huse og lejligheder i og tæt på København er steget ret meget i pris. Bytteprisen fra lejlighed til hus er fordelagtig, ” siger Mads Ellegaard.

Ø- og udkantskommuner skiller sig ud
Kun 14 kommuner skiller sig ud med enten lidt flere eller en uændret andel huse til salg. Det er fortsat ø-kommuner og flere udkantskommuner, der ligger højt på udbudslisten.

Det er Læsø, der topper den negative tendens – og for alvor skiller sig ud. I dag er knap 11 % af Læsøs villaer til salg mod 6,5 % i 2011. Næst flest er der på Ærø og Langeland med en andel på 6,1 %. Struer følger efter med 5,7 % af husene.

”Udbuddet er fortsat højt – og især fordi der fortsat er flere sælgere end købere i markedet. De mere tyndt befolkede dele af Danmark har ellers også på det seneste mærket, at der er mere interesse for at købe hus, men fremgangen betyder – lidt paradoksalt – at der er flere boligsælgere, der efter at have forsøgt at sælge huset uden held, vender tilbage og sætter huset til salg igen,” siger Mads Ellegaard.

*Note: Vi har sammenholdt forholdet mellem huse beboet af ejer ifølge Danmarks Statistik og huse til salg ifølge Boligudbudstatistikken udsendt i juni.

Yderligere oplysninger:
home a/s
Mads Ellegaard, relationschef
tlf 50 40 50 40- mael@home.dk 

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om home a/s

home a/s
home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

• home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
• home blev stiftet den 1. august 1989
• home omsætter årligt boliger for en værdi af 25-30 mia. kroner.
• home har over 900 ansatte**
• home er en franchise-kæde
• home har ca. 90 franchisetagere, hvoraf de største driver 10-15 forretninger
• home har godt 160 home-forretninger fordelt over hele landet**
• homes ambition at være danskernes førstevalg på boligmarkedet.
• home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

home driver også en erhvervsmæglerkæde, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

* tns Gallup sep. 2017
** pr. sep.2017

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum