Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Her er de tre nye medlemmer af Det Dyreetiske Råd

Del

Fødevareminister Rasmus Prehn har udpeget tre nye medlemmer, der skal være med til at gøre Danmark til et endnu bedre land for dyrene.

Tre markante stemmer inden for dyrevelfærd og -etik får en plads ved bordet i Det Dyreetiske Råd de kommende tre år.

Fødevareminister Rasmus Prehn har udpeget de tre nye medlemmer, som er Lena Rohn, fødevare- og miljøpolitisk chef i Dyrenes Beskyttelse, Lina Lind Christensen, general manager i Anima, og Bjarne Klausen, der er adm. direktør i Odense Zoo.

Samtidig bliver Bengt Holst, der også er formand for Den Danske Naturfond, endnu engang udstyret med taktstokken. Han fortsætter som formand og får følgeskab i Det Dyreetiske Råd af ni af de hidtidige medlemmer, der også har fået genvalg af ministeren.

”Der hersker ingen tvivl om, at Danmark er og fortsat skal være et foregangsland, når det kommer til dyrevelfærd. Det er en stor prioritet for regeringen at få skabt et bedre liv for vores dyr – lige fra grisene i stalden til kæledyrene hjemme i stuerne. Med det nye hold på plads er jeg sikker på, at rådet er godt klædt på til mange spændende opgaver de kommende tre år,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.

I forbindelse med den nye sammensætning af Det Dyreetiske Råd fra 1. juli 2022 udtræder Pernille Fraas Johnsen, landbrugsfaglig seniorrådgiver i World Animal Protection, og Peter Mollerup, formand for Dyrenes Venner og sammenslutningen af dyreværnsforeninger DOSO.

”Jeg vil gerne sige tak til de afgående medlemmer for deres store engagement. De har hver især bidraget til at skabe fokus på bedre dyrevelfærd i Danmark,” siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Det Dyreetiske Råd, der er nedsat i henhold til dyrevelfærdsloven, følger udviklingen inden for dyrevelfærd med en etisk tilgang. Rådet kan på eget eller fødevareministerens initiativ afgive udtalelser om et emne i relation til dyrevelfærd og dyreetik. Rådet rådgiver ligeledes ministeren i forbindelse med fastsættelse af regler på dyrevelfærdsområdet. Rådet varetager desuden informations- og debatskabende aktiviteter inden for dyrevelfærd og dyreetik.

Rådets sammensætning pr. 1. juli 2022

Formand:

Bengt Holst, zoolog med speciale i etologi (dyrs adfærd) og formand for Den Danske Naturfond


Øvrige medlemmer (i alfabetisk rækkefølge):

Bjarne Klausen, zoolog og adm. direktør i Odense Zoo

Jes Aagaard, biolog og naturvejleder i Naturstyrelsen

Lena Rohn, fødevare- og miljøpolitisk chef i Dyrenes Beskyttelse

Lene Munksgaard, professor emerita ved Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet

Lina Lind Christensen, general manager i Anima og bestyrelsesmedlem i DOSO

Michael Nielsen, gårdejer og griseproducent

Paolo Drostby, kontorchef i Fødevareministeriet, Fødevarer og Veterinær

Per Jensen, bestyrelsesmedlem i Forbrugerrådet Tænk og præsident for Dyrenes Beskyttelse

Pernille Elisa Hansen, dyrlæge ved Anicura Skovlunde Dyrehospital

Sebastian Klein, Tv-vært, forfatter og naturformidler

Thomas Søbirk Petersen, professor i etik ved Rokilde Universitet

Yke W. Kloppenburg-Oosterwoud, gårdejer og kvægbruger

Pernille Fraas Johnsen, landbrugsfaglig seniorrådgiver i World Animal Protection, og Peter Mollerup, biolog og formand for Dyrenes Venner træder ud af rådet med virkning fra 1. juli 2022.

 

Fakta om Det Dyreetiske Råd:

  • Det Dyreetiske Råd er nedsat i henhold til dyrevelfærdslovens § 38 og blev nedsat første gang den 7. januar 1992.
  • Rådet består af en formand og mindst 10 andre medlemmer. Medlemmerne beskikkes for en periode på tre år ad gangen.
  • Ministeren for fødevarer, landbrug og fiskeri udpeger rådets formand og medlemmer. Heraf udpeges to medlemmer efter udtalelse fra dyrevelfærdsorganisationer, to medlemmer efter udtalelse fra landbrugets organisationer og ét medlem efter udtalelse fra Forbrugerrådet Tænk.
  • Fødevareministeren skal ved sammensætningen af rådet så vidt muligt sikre, at der blandt rådets medlemmer er personer med indsigt i de faglige discipliner, der har særlig betydning for løsningen af de opgaver, som er tillagt Det Dyreetiske Råd.

Yderligere oplysninger:

Sekretariatsleder Stine B. Christiansen, Det Dyreetiske Råd, e-mail: detdyreetiskeraad@fvm.dk

Kontakter

Fødevareministeriets pressevagt: +45 2018 4052 eller presse@fvm.dk

Information om Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://fvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Nu vil Prehn hjælpe trængte familier med tonsvis af overskudsmad4.6.2022 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Stigende fødevarepriser i Danmark får fødevareminister Rasmus Prehn til at intensivere kampen mod madspild. Nu kommer han med en direkte appel til danskerne om at støtte det frivillige arbejde med at få overskudsmad fra supermarkederne ud til de mennesker i Danmark, der har mest brug for det. Samtidig nedsætter ministeren en task force, der bl.a. skal se på muligheden for at gøre det lettere at donere overskudsmad. Detailbranchen og madspildsforeninger bakker op.

Presseinvitation: Prehn lancerer ny visionsbog om fremtidens klimavenlige madlandskab2.6.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Fødevareministeren lancerer fredag d. 3. juni en ny visionsbog, der sætter retningen for en klimavenlig, sund, bæredygtig og samlende madkultur frem mod 2030. Prehn samler i bogen visioner fra 30 toneangivende ildsjæle fra madens univers. Det danske madlandskab skal være et sprudlende og klimavenligt pilotprojekt til inspiration for resten af verden, lyder det fra ministeren. Lanceringen foregår på Madens Folkemøde.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum