Her er de nominerede til den nordiske madpris Embla 2021
Hvem er bedste råvareproducent i hele norden? Hvem er den bedste nordiske madiværksætter? Og hvem har det bedste koncept, der bidrager til at udvikle børn og unges viden og kundskaber i forhold til bæredygtighed og nordisk mad og madkultur?
De syv nordiske landbrugsorganisationer der står bag den nordiske madpris, Embla, har nu fundet de nominerede til Embla 2021.
Embla er en fælles nordisk madpris, skal styrke den fælles nordiske madidentitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden.
- Juryen har lagt vægt på, at de syv indstillede danske kandidater har vist nytænkning, men med respekt for de nordiske traditioner og fødevarekultur. Samtidig har kandidaterne alle vist at passion, innovation og fokus på bæredygtighed kan skabe en forretning eller et projekt, der gør en forskel i samfundet,” siger Mette Gammicchia, Chef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
I alt er der kommet 370 indstillinger ind fra de syv deltagende nordiske lande.
Der er syv kategorier indenfor Embla-prisen; Nordisk madhåndværker, Nordisk råvareproducent, Nordisk mad til mange, Nordisk madkommunikatør, Nordisk maddestination, Nordisk madiværksætter og Nordisk mad til børn og unge.
I sidstnævnte kategori er Arla MADlejr nomineret.
- Nomineringen er en stor anerkendelse af vores arbejde for, at børn og unge skal få gode, sunde og bæredygtige madvaner med sig videre i livet. Det er vigtigt, at vi som samfund hjælper børn og unge til madmod og maddannelse, og nomineringen vil hjælper os med til at gøre endnu mere opmærksom på, at vi skal tænke nyt i vores indsatser for og med børnene, siger Sanne Vinther, direktør Arla Fonden.
Priserne sætter fokus på råvarer og produktionsmetoder, bæredygtige koncepter, kommunikation samt de professionelle, der står bag det hele.
Embla hylder det ypperste i det nordiske køkken og er med til at styrke den nordiske madidentitet og kultur samt øge interessen for nordisk mad og de bedste koncepter uden for Norden.
Formålet med prisen er at få delt viden og erfaringer fra alle de nordiske lande. Prisen uddeles i Oslo den 11. marts 2022.
Den danske jury er:
Pelle Øby Andersen, Food Organisation of Denmark
Mads Marschall, Sol Over Gudhjem
Lars Hvidtfeldt, Godsejer, Formand, Dansk Quinoa Group
De syv danske nominerede til Embla-prisen 2021 er:
Nordisk madhåndværker 2021: Fangst
Nordisk råvareproducent 2021: Frederiksdal Kirsebærvin
Nordisk mad til mange 2021: Junkfood
Nordisk madkommunikatør 2021: Det Grønne Museum
Nordiske maddestination 2021: Melstedgård, Bornholm
Nordisk madiværksætter 2021: Nordic Tempeh/Contempehrary
Nordisk mad til børn og unge 2021: MADlejr ved Arla Fonden
De syv nominerede for hvert af de nordiske lande kan findes på emblafoodaward.com.
Kontakter
Yderligere kontakt via Mille Marie Christensen, presserådgiver, Landbrug & Fødevarer, 61702047, mic@lf.dk. Eller Mette Jasper Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer, 2724 5668, mjg@lf.dk
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure23.10.2025 14:11:11 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer har i dag kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum
