Her er de nominerede til den nordiske madpris Embla 2021
Hvem er bedste råvareproducent i hele norden? Hvem er den bedste nordiske madiværksætter? Og hvem har det bedste koncept, der bidrager til at udvikle børn og unges viden og kundskaber i forhold til bæredygtighed og nordisk mad og madkultur?
De syv nordiske landbrugsorganisationer der står bag den nordiske madpris, Embla, har nu fundet de nominerede til Embla 2021.
Embla er en fælles nordisk madpris, skal styrke den fælles nordiske madidentitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden.
- Juryen har lagt vægt på, at de syv indstillede danske kandidater har vist nytænkning, men med respekt for de nordiske traditioner og fødevarekultur. Samtidig har kandidaterne alle vist at passion, innovation og fokus på bæredygtighed kan skabe en forretning eller et projekt, der gør en forskel i samfundet,” siger Mette Gammicchia, Chef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.
I alt er der kommet 370 indstillinger ind fra de syv deltagende nordiske lande.
Der er syv kategorier indenfor Embla-prisen; Nordisk madhåndværker, Nordisk råvareproducent, Nordisk mad til mange, Nordisk madkommunikatør, Nordisk maddestination, Nordisk madiværksætter og Nordisk mad til børn og unge.
I sidstnævnte kategori er Arla MADlejr nomineret.
- Nomineringen er en stor anerkendelse af vores arbejde for, at børn og unge skal få gode, sunde og bæredygtige madvaner med sig videre i livet. Det er vigtigt, at vi som samfund hjælper børn og unge til madmod og maddannelse, og nomineringen vil hjælper os med til at gøre endnu mere opmærksom på, at vi skal tænke nyt i vores indsatser for og med børnene, siger Sanne Vinther, direktør Arla Fonden.
Priserne sætter fokus på råvarer og produktionsmetoder, bæredygtige koncepter, kommunikation samt de professionelle, der står bag det hele.
Embla hylder det ypperste i det nordiske køkken og er med til at styrke den nordiske madidentitet og kultur samt øge interessen for nordisk mad og de bedste koncepter uden for Norden.
Formålet med prisen er at få delt viden og erfaringer fra alle de nordiske lande. Prisen uddeles i Oslo den 11. marts 2022.
Den danske jury er:
Pelle Øby Andersen, Food Organisation of Denmark
Mads Marschall, Sol Over Gudhjem
Lars Hvidtfeldt, Godsejer, Formand, Dansk Quinoa Group
De syv danske nominerede til Embla-prisen 2021 er:
Nordisk madhåndværker 2021: Fangst
Nordisk råvareproducent 2021: Frederiksdal Kirsebærvin
Nordisk mad til mange 2021: Junkfood
Nordisk madkommunikatør 2021: Det Grønne Museum
Nordiske maddestination 2021: Melstedgård, Bornholm
Nordisk madiværksætter 2021: Nordic Tempeh/Contempehrary
Nordisk mad til børn og unge 2021: MADlejr ved Arla Fonden
De syv nominerede for hvert af de nordiske lande kan findes på emblafoodaward.com.
Kontakter
Yderligere kontakt via Mille Marie Christensen, presserådgiver, Landbrug & Fødevarer, 61702047, mic@lf.dk. Eller Mette Jasper Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer, 2724 5668, mjg@lf.dk
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet23.6.2025 09:11:00 CEST | Pressemeddelelse
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum