Ørsted A/SØrsted A/S

Her er de nominerede til Årets Energibundt 2021

Del

Landets idrætsforeninger har siden november indstillet engagerede frivillige til prisen Årets Energibundt 2021, som uddeles ved DR SPORT 2021 i januar. Nu er de tre nominerede til prisen – og hovedpræmien på 75.000 kr. – fundet.

De nominerede til Årets Energibundt 2021: Thomas Wollesen Rambusch, Lise Steenberg Olsen og Jesper Løntoft.
De nominerede til Årets Energibundt 2021: Thomas Wollesen Rambusch, Lise Steenberg Olsen og Jesper Løntoft.

Det frivillige arbejde i landets idrætsforeninger skal hyldes, når Ørsted og Danmarks Idrætsforbund med prisen Årets Energibundt 2021 sætter fokus på det utrættelige arbejde, som tusinder af frivillige yder i deres lokalforeninger.

Lokale ildsjæle spiller en afgørende rolle for, at vi i Danmark har mulighed for at dyrke sport og nyde godt af det sociale sammenhold, der findes i idrætsforeninger over hele landet.

”Årets Energibundt hylder idrættens hverdagshelte. Det er prisen til dem, der går forrest og bidrager til sammenholdet i de danske idrætsforeninger. Engagerede og passionerede frivillige, som med deres ekstraordinære store indsats sikrer et aktivt socialt fællesskab og sætter rammerne for velfungerende foreninger, hvor børn, unge og voksne kan dyrke den idræt, som de elsker,” siger Thomas Bach, næstformand i Danmarks Idrætsforbund. Han fortsætter:

”De mange indstillinger til Årets Energibundt vidner om, at breddeidrætten på trods af corona har bibeholdt et højt aktivitetsniveau – ikke mindst på grund af vores mange frivillige, som løbende har tilpasset foreningernes aktiviteter og holdt kontakten til deres medlemmer.”

Et stort stykke arbejde for det fælles bedste
Lokale idrætsforeninger over hele landet har igen i år været flittige til at indstille lokale ildsjæle, som på hver sin måde går forrest og er med til at skabe et stærkt fællesskab.

”Det er overvældende at læse så mange indstillinger om frivillige, som på hver deres måde er med til at bidrage til både sammenhæng og sammenhold i deres respektive foreninger. Alle gør et kæmpestort stykke arbejde for det fælles bedste og gør en stor forskel for andre. Det er værdier, vi sætter højt hos Ørsted og gerne vil være med til at hylde,” siger Marianne Klockmann, Head of Brand Projects & Employee Engagement hos Ørsted.

Arbejdet med at skære de mange indstillinger ned til kun tre nominerede har derfor været en vanskelig opgave, lyder det fra Marianne Klockmann.

”Det er sjette år i træk, at vi er med til at uddele prisen som Årets Energibundt. Det er altid en udfordring kun at vælge tre nominerede, da alle indstillede og frivillige fortjener et stor skulderklap og nogle flotte ord med på vejen for deres utrættelige arbejde. Valget faldt dog i sidste ende på Jesper Løntoft, Lise Steenberg Olsen og Thomas Wollesen Rambusch, der på hver deres måde og på fornemmeste vis er engagerende og givende energibundter.”

De tre nominerede til Årets Energibundt 2021 er: 

Jesper Løntoft, 40 år, fra Østerbro Shotokan Karate har været med til at skabe en moderne og inkluderende karateklubplads til alle. Han finder altid tid i kalenderen til ekstra weekendtræning op til gradueringer til det sorte bælte, så alle aspiranter får den bedst mulige støtte og opbakning. Jesper er stifter og instruktør, og hans store engagement og nytænkning af aktiviteter har været medvirkende til, at foreningen næsten har fordoblet sit medlemsantal fra før corona til i dag.

Lise Steenberg Olsen, 79 år, fra Nustrup Ungdomsforening i Sønderjylland har siddet i bestyrelsen i mere end 50 år og går altid i spidsen for nye initiativer og aktiviteter til store og små. Hun er drivkraften bag en ny legeplads med udendørs fitness, tovholder på gymnastikstævner, samler gevinster og sponsorer til sportsuge samt meget mere. Lise er også initiativtager til klubben ”Unge der er blevet ældre”, hvor der dyrkes motion, spilles spil og arrangeres cykelture og rejser til udlandet.

Thomas Wollesen Rambusch, 54 år, fra BMI Løb & Motion i Beder og Malling er en konstant kilde til initiativer i løbeklubben og samler næsten hver weekend folk, som mødes fra nær og fjern for at løbe sammen. Han er fadder til en uudtømmelig strøm af løbeevents og sørger for at samle penge ind til foreningen. Thomas er aktiv i klubbens motionsudvalg, hvor han bl.a. står for at sætte løb op, skaffe tilmeldinger, formidle resultater, engagere officials, arrangere sociale arrangementer og meget mere. Han har styr på alle detaljer, og intet er for stort eller småt for Thomas.

Om Årets Energibundt 2021
Prisen er på i alt 75.000 kr., hvoraf 25.000 kr. går til Årets Energibundt for sit frivillige engagement. De øvrige 50.000 kr. går til idrætsforeningen, som modtageren af prisen er tilknyttet.

Pengene er et bidrag til aktiviteter, der styrker det sammenhold, som er vigtigt for, at breddeidrætten kan blomstre. Desuden vil 2. og 3. pladsen modtage hver 10.000 kr.

Prisen uddeles ved DR SPORT 2021 lørdag den 8. januar 2022.

Læs mere om Årets Energibundt og de nominerede på orsted.dk/energibundt.

Kontakter

Billeder

De nominerede til Årets Energibundt 2021: Thomas Wollesen Rambusch, Lise Steenberg Olsen og Jesper Løntoft.
De nominerede til Årets Energibundt 2021: Thomas Wollesen Rambusch, Lise Steenberg Olsen og Jesper Løntoft.
Download
Thomas Wollesen Rambusch, 54 år, fra BMI Løb & Motion i Beder og Malling
Thomas Wollesen Rambusch, 54 år, fra BMI Løb & Motion i Beder og Malling
Download
Lise Steenberg Olsen, 79 år, fra Nustrup Ungdomsforening i Sønderjylland
Lise Steenberg Olsen, 79 år, fra Nustrup Ungdomsforening i Sønderjylland
Download
Jesper Løntoft, 40 år, fra Østerbro Shotokan Karate
Jesper Løntoft, 40 år, fra Østerbro Shotokan Karate
Download

Information om Ørsted A/S

Ørsted A/S
Ørsted A/S
Kraftværksvej 53, Skærbæk
7000 Fredericia

+45 99 55 11 11https://orsted.com

Om Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund (DIF) er Danmarks største idrætsorganisation, som arbejder for at fremme idrættens rammer og vilkår. DIF består af 62 specialforbund, 8.790 idrætsforeninger og over 470.000 frivillige, som dag skaber værdi og aktiviteter for næsten to millioner medlemmer i det danske idrætsliv. DIF er også - sammen med DGI - initiativtager på ’Bevæg dig for livet’, som har til mål at få flest mulige danskere til at bevæge sig inden 2025. DIF er også ansvarlig for de danske atleters deltagelse ved de Olympiske Lege (OL) som Danmarks Olympiske Komité og er samtidig organisationen, der går forrest i kampen mod matchfixing og doping.

Om Ørsted
Det er Ørsteds vision at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Ørsted udvikler, opfører og driver hav- og landvindmølleparker samt bioenergi-, solcelle- og energilagringsanlæg og leverer energiprodukter til sine kunder. Ørsted er det eneste energiselskab i verden med en videnskabeligt baseret målsætning om netto-nuludledning valideret af Science Based Targets initiative (SBTi). Ørsted er kåret som verdens mest bæredygtige energiselskab i 2021 i Corporate Knights’ Global 100-indeks over verdens mest bæredygtige virksomheder og rangerer på klimaorganisationen CDP’s A-liste for sin globalt førende indsats mod klimaforandringer. Ørsted har 6.672 medarbejdere og har hovedsæde i Danmark. Ørsteds aktier er noteret på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Selskabet havde i 2020 en omsætning på 52,6 mia. kr. (7,1 mia. euro).

Følg pressemeddelelser fra Ørsted A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ørsted A/S

Ørsted udvider sit mål om 100 % vedvarende energi til at omfatte alle leverandører10.8.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Ørsted har sat et klart mål om, at alle leverandører skal anvende 100 % vedvarende energi i 2025, og bliver dermed det første energiselskab i verden, der stiller krav til sine leverandører på det felt. Forpligtelsen bygger på erfaringer fra Ørsteds eksisterende program for reduktion af forsyningskædens CO2-udledning, som blev etableret i 2020, og som understøtter selskabets videnskabeligt baserede mål om at blive CO2-neutral inden 2040 – det første mål af denne art i branchen. Selskabet har reduceret sin udledningsintensitet for scope 1 og 2 med 87 % siden 2006 og er godt på vej til at blive CO2-neutral inden 2025 i sin egen energiproduktion og drift. Ørsted fortsætter sin omfattende udbygning af vedvarende energi og er fuldt engageret i den videnskabeligt baserede klimaindsats. Derfor arbejder Ørsted på at takle leverandørernes CO2-udledning fra produktion, transport, installation og drift af vedvarende energiaktiver som det næste skridt i selskabets arbejde med at reducere CO2-udledn

Ørsted vil genoprette biodiversiteten omkring Humber-flodmundingen i England med banebrydende projekt21.6.2022 14:28:02 CEST | Pressemeddelelse

Ørsted, verdens mest bæredygtige energiselskab, har indgået et samarbejde med naturbeskyttelsesorganisationer i Lincolnshire og Yorkshire om at genoprette biodiversiteten omkring Humber, en stor flodmunding i det nordøstlige England. Dette ambitiøse flagskibsprojekt udgør en investering på mere end GBP 2,5 millioner, som skal bruges på at genoprette områderne omkring Humber-flodmundingen i en hidtil uset skala. I forbindelse med projektet skal der plantes tre hektar saltmarsk og fire hektar havgræs samt skabes et rev bestående af en halv million hjemmehørende østers. Projektet bygger videre på et ambitiøst samarbejde mellem Ørsteds Hornsea 4-projekt og Yorkshire Wildlife Trust om reetablering af havgræsområder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum