HK Danmark

Her er Danmarks Bedste Kollega

Del

HK har den 12. november kåret Dorte Sielemann Jakobsen, Aarhus Kommune, som Danmarks Bedste Kollega ved et stort awardshow i Cirkusbygningen i København. I alt 2.095 gode kolleger har været nomineret til prisen, som har til formål at sætte fokus på betydningen af et godt fællesskab på jobbet og sprede god kollegakarma. Der blev også uddelt 3 specialpriser.

Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Aarhus Kommune. Foto: Jacob Nielsen.
Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Aarhus Kommune. Foto: Jacob Nielsen.

”Gode kolleger gør arbejdsdagen bedre. Så enkelt er det. Derfor fortjener de anerkendelse og hyldest. Det er der heldigvis rigtig mange, der har været enige med HK i, og der er over 2000 gode kolleger, der har taget sig tid til at anerkende deres kolleger med en nominering til prisen som Danmarks Bedste Kollega. Det er god kollegakarma”, siger Martin Rasmussen, næstformand i HK Danmark.

HK’s undersøgelser af, hvad der betyder mest for lysten til at gå på arbejde, viser år efter år, at det er de gode kolleger, der topper listen over enkeltfaktorer.

”Det er mange timer, vi bruger på jobbet, og derfor er det vigtigt, at vi trives. Løn, gode opgaver og gode ledere er selvfølgelig også vigtigt, men de gode kolleger spiller altså en rigtig stor rolle for os, og derfor vil vi med denne kåring gerne give dem et ekstra skulderklap og anerkende deres indsats”, siger Martin Rasmussen.

3 ekstrapriser til mest hjælpsomme, engagerede og ansvarsfulde kollega

Den store interesse for prisen, har betydet, at HK igen i år uddeler 3 ekstra priser: Danmarks Mest Hjælpsomme Kollega, som gik til Charlotte Gade Nielsen, Sygeplejerske og underviser ved Sosu Nord i Hjørring, Danmarks Mest Engagerede Kollega, som gik Heidi Jensen, Personale- og lønspecialist ved Aalborg Kommune og Danmarks Mest Ansvarsfulde Kollega, der gik til Per Bech Jespersen, Sagsbehandler ved Vejdirektoratet i Middelfart.

De fire glade vindere blev kåret på scenen i Cirkusbygningen af en jury, som bestod arbejdsmiljøchef i Dansk Erhverv Anne-Marie Røge Krag, bestyrelsesformand for Foreningen af offentlige HR-chefer, Kim Nissen og arbejdsmiljørepræsentant Erik B. Kristoffersen fra ATP Udbetaling Danmark i Vordingborg.

Ud over æren og de mange klapsalver fra de omkring 450 tilskuere i Cirkusbygningen, hvor også Danmarks Bedste arbejdspladser blev kåret af Great Place to Work, modtog Danmarks Bedste Kollega også en præmie i form af et arrangement for sine kolleger for op til 25.000 kr.

Fakta: Her er Danmarks Bedste Kolleger

Her er de 4 prisvindere, og nogle ord fra de kolleger, der nominerede dem:

  • Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Assistent ved Myndighedscenter for Børn og Familier ved Aarhus Kommune.Hun spreder godt humør, hjælper sine kolleger og tager ansvar for at finde løsning på problemer i stedet for at skubbe tingene væk og sige ”det er ikke mit problem”. Hun inspirerer og hun siger tingene som det er – det er befriende at have hende som kollega. Hun bakker op om det sociale på arbejdspladsen. Hun tilbyder gerne sin hjælp. Dortehar vist vejen for en fantastisk måde både at have det sjovt på - og være top-professionel på”.

  • Danmarks mest Hjælpsomme kollega Charlotte Gade Nielsen, sygeplejerske og underviser ved Sosu Nord i Hjørring: ”Man kan altid få hjælp, når man har brug for det. Hun deler sin viden og er med til at skabe positive relationer kolleger imellem. Hun er tålmodig og giver sig tid til at forklare, når man spørger. Hun er super positiv og optimistisk, så man som kollega får troen på, at man nok skal klare udfordrende opgaver. Hun følger op, lytter, rådgiver og vejleder. Man er tryg med Charlotte som kollega”.

  • Danmarks mest ansvarsfulde kollega Per Bech Jespersen, sagsbehandler ved Vejdirektoratet i Middelfart: ”Han møder troligt op hver dag og lægger rigtig mange kræfter i at nå et fælles mål for vores afdeling. Han laver statistikker over hele teamets resultater og på den måde har vi et godt overblik over hvor vi ligger. For ham er det vigtigt, at hele teamet opnår de bedste resultater. Per tager gerne en ekstra tørn og en ledende funktion i at opnå det”.

  • Danmarks mest engagerede kollega Heidi Jensen, Personale- og lønspecialist ved Aalborg Kommune: ”Hun er en skøn og herlig person, der med sin karisma, adfærd og mimik kan gøre alt spændende. Som elevvejleder skal hun både være forbillede og få eleverne til at vokse og udvikle sig i deres ophold på arbejdspladsen. Det har hun formået med hver og en. Hun udfordrer dem og give dem et ordentlig pust selvtillid. HEIDI har en evne til at få os alle til at føle sig specielle.”

Øvrige finalister:

  • Anita Jensen, Kontorfuldmægtig hos Midt- og Vestjyllands Politi.
  • Jannik Søgaard Larsen, elev hos Jem&Fix i Brædstrup.
  • Eva Vinther Andersen, HR-koordinator ved Egedal Kommune.
  • Mette Thestrup Brandt, bankrådgiver hos Arbejdernes Landsbank i Esbjerg.
  • Morten Studsgaard Jakobsen, Lageransvarlig hos Go gift, Vordingborg.
  • Kristiane Filtenborg Johannsen, underviser EUX/EUD Business, Skive.

Kontakt

Kommunikationschef Søren Gisselmann, HK
Mobil: 3330 4895
Mail: Soeren.Gisselmann@hk.dk


Om HK

HK er Danmarks næststørste fagforening og har flere end 230.000 medlemmer. HK forhandler og aftaler overens­komster for såvel private som offentligt ansatte inden for blandt andet butik, kontor, administration, regnskab, it, laboratorier og markedsføring. HK har ca. 3.600 arbejdsmiljørepræsentanter, som er med til at sikre et godt arbejds­miljø på arbejdspladserne og løbende uddannes af HK.

Billeder

Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Aarhus Kommune. Foto: Jacob Nielsen.
Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Aarhus Kommune. Foto: Jacob Nielsen.
Download
Fra venstre: Danmarks Mest Ansvarsfulde Kollega Per Bech Jespersen, Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Danmarks Mest Engagerede Kollega Heidi Jensen, Danmarks mest hjælpsomme kollega Charlotte Gade Nielsen. Foto: Jacob Nielsen.
Fra venstre: Danmarks Mest Ansvarsfulde Kollega Per Bech Jespersen, Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Danmarks Mest Engagerede Kollega Heidi Jensen, Danmarks mest hjælpsomme kollega Charlotte Gade Nielsen. Foto: Jacob Nielsen.
Download

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

Aftale mellem IBM Danmark og HK løser sag om overenskomst1.10.2019 10:00:00 CESTPressemeddelelse

HK Privat og IBM Danmark bekræfter, at de har indgået en aftale, der fastlægger overenskomstdækningen hos IBM, herunder overenskomstdækningen hos IBM i Odense. IBM Danmark og HK Privat oplyser, at de er glade for, at forhandlingerne har ført til en aftale, som er tilfredsstillende for alle parter. Aftalen mellem CO-industri/HK Privat og Dansk Industri/ IBM Danmark betyder samtidig, at overenskomstdækningen på virksomheden er fremtidssikret. Prosas krav om overenskomst og konfliktvarsel er samtidig trukket tilbage.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum