Guldborgsund Kommune

Hent en gratis frøpose til haven

Del

Som en del af indsatsen Vores Vilde Guldborgsund giver Guldborgsund Kommune nu gratis frøposer til private haveejere.

Kig forbi dit lokale bibliotek og få en frøpose til haven. Foto: Guldborgsund Kommune
Kig forbi dit lokale bibliotek og få en frøpose til haven. Foto: Guldborgsund Kommune

I de kommende uger kan du udover pas og bøger også få en gratis frøpose med hjem, når du besøger biblioteker og borgerservice i Guldborgsund Kommune.

Frøposerne indeholder frø fra bi- og insektvenlige planter, og uddelingen sker som en del af indsatsen ”Vores Vilde Guldborgsund.”

-        Vi har som kommune rigtigt mange indsatser i gang for at give plads til biodiversitet og det vilde liv. Men haveejerne er også en vigtig medspiller i indsatsen. Der er allerede mange haveejere som er med, og det er vi utroligt glade for. Nu håber vi, at vi med frøposerne kan nå endnu flere, der får lyst til at give lidt plads til biodiversitet i haven, siger Martin Steenstrup, der er leder i TM Myndighed i Guldborgsund Kommune.

I frøposerne er der frø til fem kvadratmeter blomstereng, og de kan sås allerede her i efteråret, eller man kan vente til foråret.

Indsatsen "Vores Vilde Guldborgsund" er en del af den nationale konkurrence "Danmarks Vildeste Kommune", hvor et af vinderparametrene er at give mest plads til biodiversitet.

-        Vi bliver målt på, hvor mange kvadratmeter, vi omlægger til natur med plads til det vilde liv. Derfor er det vigtigt, at vi også får registreret de private haver, som er med. Så vi håber, at alle der får en frøpose vil melde det ind til os, når de har sået, så vi kan få de nye blomsterområder med i vores fællesskab. Det gør man nemt på vores hjemmeside: guldborgsund.dk/vildt. Man kan også sagtens tilmelde sig, hvis man har gjort andre ting for at give plads til insekter og det vilde liv - at så blomster er bare en af rigtigt mange muligheder for at give plads til biodiversitet, siger Martin Steenstrup. 

Frøposerne udleveres fra 1. september i Guldborgsund Zoo og på biblioteker og borgerservice i Nykøbing, Nysted, Sakskøbing, Nørre Alslev og Stubbekøbing og Væggerløse. Frøposerne udleveres så længe lager haves.

-        I Bibliotek & Borgerservice er vi rigtig glade for at kunne være med til at gøre Guldborgsund endnu vildere. Vi har kontakt til rigtig mange mennesker i hele kommunen og vi håber, at der vil blive taget godt i mod, at vi deler frøposer ud. Måske kan man også blive inspireret til at låne nogle bøger om emnet samtidig, siger Sonja C. Rasmussen, der er assisterende leder i Bibliotek & Borgerservice.

Kontakter

Leder TM Myndighed Martin Steenstrup, telefon: 25 18 08 47

Kommunikationskonsulent Stine Melissa Jensen, telefon 25 18 04 90

Billeder

Kig forbi dit lokale bibliotek og få en frøpose til haven. Foto: Guldborgsund Kommune
Kig forbi dit lokale bibliotek og få en frøpose til haven. Foto: Guldborgsund Kommune
Download
Kig forbi dit lokale bibliotek og få en frøpose til haven. Foto: Guld
Kig forbi dit lokale bibliotek og få en frøpose til haven. Foto: Guld
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Storstilet helhedsplan for erhvervshavnen i Nykøbing Falster offentliggøres16.9.2021 20:51:27 CEST | Pressemeddelelse

Havnen i Nykøbing Falster står over for en stor udvikling, der over de næste 10-15 år vil omdanne 1,4 kilometer erhvervshavn til et attraktivt byområde med adgang til vandet, masser af grønne områder, forskellige typer boliger og rig mulighed for aktiviteter. Planen ligger klar, og borgerne inviteres nu til dialog om forslaget, inden der i slutningen af året skal træffes endelig beslutning om planen i byrådet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum