Salling Group

Henrik Vinther Olesen ny kommunikationsdirektør i Salling Group

Del

Nuværende MF’er Henrik Vinther Olesen tiltræder som ny kommunikations- og CSR-ansvarlig i Salling Group. Den tidligere kommunale kommunikationschef sidder i Folketinget for Radikale Venstre, men rykker primo juni til Danmarks mest mangfoldige detailhandelsvirksomhed.

Aarhus Kommunes kommunikationschef i børn- og ungeforvaltningen Henrik Vinther Olesen bliver fra begyndelsen af juni ansvarlig for kommunikation og samfundsansvar i Salling Group. Siden efteråret har han haft orlov fra sit kommunale chefjob for som suppleant at varetage rollen som MF’er. I Salling Group får Henrik Vinther Olesen, der har en fortid som mangeårig journalist og uddannelseschef på Jyllands-Posten, titel af Group Vice President, Communication, CSR & Public Affairs.

Salling Group har efter en grundig searchproces valgt den 51-årige thybo som sin nye ansvarlige for kontakt med virksomhedens mange interessenter. Ikke mindst Henrik Vinther Olesens solide baggrund indenfor journalistik, kommunikation og samfundsforhold samt forståelse af de mange opgaver, rollen i Salling Group breder sig over, har været afgørende for valget.

- Henrik er passioneret og optaget af at gøre en forskel, hvilket passer fortrinligt med Salling Group. Han er god til at møde folk, hvor de er, og samtidig har han en stærk personlighed og masser af energi, som vil stå ham godt i en krævende og omskiftelig hverdag, siger Salling Groups administrerende direktør Per Bank.

Henrik Vinther Olesen har arbejdet i Aarhus Kommune siden 2008. Først som chefkonsulent og fra 2010 som kommunikationschef i børn- og ungeforvaltningen. Selv siger Henrik Vinther Olesen om sin nye rolle i Salling Group:

- Salling Group har høje ambitioner i forhold til at tage ansvar for det samfund, vi er en del af. Det er også en drivkraft for mig personligt. Derfor er det med glæde og forventning, men også en stor portion ydmyghed, at jeg nu kaster mig over opgaverne, for der er allerede skabt store resultater og sat høje standarder, siger Henrik Vinther Olesen.

Efter Folketingsvalget i 2019 meldte Henrik Vinther Olesen ud, at han ikke agtede at genopstille, men som suppleant i Aarhus har han siden november sidste år beklædt posten som ældreordfører, EU-ordfører og socialordfører. I forbindelse med skiftet til Salling Group forlader Henrik Vinther Olesen imidlertid politik helt. Han tiltræder d. 9. juni i Salling Group, hvor han afløser Mads Hvitved Grand, der har varetaget funktionen på interim basis siden februar.

Om Henrik Vinther Olesen, f. 1969

Beskæftigelse:

2021 –               Group Vice President, Communication, CSR & Public Affairs, Salling Group

2020 – 2021:   Medlem af Folketinget (Stedfortræder), Radikale Venstre

2008 – 2021:    Kommunikationschef, Børn & Unge, Aarhus Kommune

1998 – 2008:    Journalist, tillidsmand og uddannelseschef, Morgenavisen Jyllands-Posten

Uddannelse:

2014 – 2018: Master i Offentlig Ledelse, Syddansk Universitet og Aarhus Universitet

1994 – 1998: Journalist, Danmarks Journalisthøjskole

Udvalgte tillidshverv:

Medlem af bestyrelsen i FGU Aarhus

Medlem af hovedbestyrelsen i Foreningen Ligeværd

Medlem af bestyrelsen for Café Parasollen

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling, BR og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

Salling Group tager næste skridt: Udfaser hurtigt voksende kyllinger fra det faste sortiment i Netto, føtex og Bilka5.6.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I Salling Group vil de faste, ferske sortimenter af kyllinger i føtex, Netto og Bilka fremover bestå udelukkende af langsommere voksende racer. Salling Group tager dermed et skridt mod en fuldstændig udfasning af de hurtigt voksende kyllinger, som er Salling Groups ambition. Dyreværnsorganisationen Anima roser det markante initiativ, der sætter nye standarder i dagligvarehandlen.

Salling Group leverer rekordresultat og accelerer strategiske indsatsområder i uforudsigeligt Corona-år21.4.2021 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Omsætningsrekord og koncernens højeste underliggende resultat nogensinde sendte Salling Group styrket ud af 2020. Omsætningen voksede sidste år til 60,9 mia. kr., mens EBIT steg til 2,8 mia. kr. svarende til en EBIT-margin på 4,6%. Trods Corona-pandemien fastholdt Salling Group fokus på den strategiske udvikling med markante investeringer i fødevarer online, ekspansion i Polen samt fortsat udvikling og fornyelse af butikker, lagre og sortiment til gavn for vores kunder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum