Hempel A/S

Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighedsmål

Del

Hempel A/S, som er en af verdens førende virksomheder inden for overfladebehandling, har ændret sine kreditfaciliteter og knytter nu låneomkostninger til fire bæredygtighedsmål.

Nøglebudskaber

  • Hempel knytter kreditfaciliteter på 1,5 mia. euro til bæredygtighedsmål
  • Låneomkostninger er knyttet til fire bæredygtighedsmål
  • Afhængigt af, om Hempel opfylder sine bæredygtighedsmål, reduceres eller øges Hempels låneomkostninger

Den 22. april på Jordens dag “investerer Hempel i vores planet” og offentliggør ændring til et lån på 500 mio. euro samt en revolverende lånefacilitet på 1 mia. euro. Fra 2022 knyttes låneomkostninger til Hempels bæredygtighedsmål.

For at bidrage til indsatsen for at opfylde Hempels ambitiøse bæredygtighedsmål justeres kredittens rentemarginal op eller ned på baggrund af Hempels evne til at opfylde sine fire bæredygtighedsmål.

Hempels fire mål, som er knyttet til låneaftalerne, er:

Nedbringe scope 1 og 2, CO2e-emissioner

En 90 %’s reduktion i absolutte CO2e-emissioner for Scope 1 og 2 i 2025 i overensstemmelse med 1,5 graders-målet fra Science-based Targets

Nedbringe scope 3, CO2e-emissioner

70 % af leverandørerne vedrørende direkte og indirekte forbrug skal være screenet i 2025 via Hempels Procurement Sustainability Screening

Nedbringe mængden af affald til deponeringsanlæg på produktionssteder

Intet affald til deponeringsanlæg fra produktionssteder i slutningen af 2025

Nedbringe og udfase farlige (røde) råstoffer (RRM)

En reduktion på 25 % af RRM (kg/1.000 liter produceret maling) i slutningen af 2025

“At knytte vores kreditfaciliteter til vores ESG mål udgør et yderligere løfte om at nå vores reduktionsmål for CO2-emissioner. Vi er stolte over at have modtaget støtte fra vores banker til at ændre vilkårene for denne facilitet, hvilket giver os et incitament til at opnå vores bæredygtighedsambitioner,” siger Lars Jønstrup Dollerup, Executive Vice President og CFO hos Hempel.

“Ud over godkendelsen af vores videnskabeligt baserede mål tager vi næste skridt for fortsat at være forpligtet til at opnå vores bæredygtighedsmål. Vi integrerer bæredygtighed i alt, hvad vi foretager os hos Hempel og håndterer vores CO2-aftryk, både i driften og på tværs af hele værdikæden,” siger Katarina Lindström, Executive Vice President og COO hos Hempel. “Det er det naturlige næste skridt for os, at vi også tager overvejelser om bæredygtighed med i vores finansiering.”

Følgende banker har indvilget i at genfinansiere vores lån i henhold til de nye vilkår: Nordea, Danske Bank, SEB, HSBC, Unicredit, BNP Paribas, Jyske Bank, BBVA og Commerzbank. Nordea har fungeret som Sustainability Coordinator for disse kreditfaciliteter.

“Hempel er førende inden for sin branche, når det drejer sig om finansiering knyttet til bæredygtighed. De bæredygtighedsmål, som er knyttet til låneaftalerne, viser et stærkt engagement og dedikation til bæredygtighed og placerer Hempel på en meget ambitiøs kurs,” siger Jacob Michaelsen, Head of Sustainable Finance Advisory hos Nordea.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Hempel A/S

Hempel A/S
Hempel A/S
Lundtoftegårdsvej 91
2800 Kgs. Lyngby

+45 4593 3800http://hempel.com

Om Hempel
Hempel, der er en af verdens førende leverandører inden for pålidelige malingsløsninger, er en global virksomhed med stærke værdier, som samarbejder med kunder inden for segmenterne dekoration, marine, infrastruktur og energi. Hempel har fabrikker, R&D-centre og lagre i alle regioner.

Hempels malinger og overfladebehandlinger findes i næsten alle lande verden over. De beskytter og udsmykker bygninger, infrastruktur og andre aktiver og spiller en vigtig rolle i vores kunders forretning. De hjælper med at minimere vedligeholdelsesomkostninger, giver forbedret æstetik og bedre energieffektivitet.

Hos Hempel er formålet at skabe en bedre fremtid med bæredygtige overfladebehandlingsløsninger. Vi er overbeviste om, at vi kun kan få succes som forretning, hvis vi gør bæredygtighed til en hjertesag. Det er ikke bare det rette at gøre, men vil også styrke vores konkurrencedygtighed, gøre os mere modstandsdygtige og reducere vores risiko.

Hempel blev etableret i København i 1915. Hempel Fonden er den stolte ejer af Hempel og er med til at sikre et solidt økonomisk grundlag for Hempel-koncernen. Hempel Fonden støtter kulturelle, sociale, humanitære og forskningsrelaterede formål i hele verden. 

Følg pressemeddelelser fra Hempel A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hempel A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum