Bellevue Teatret

Helt urimeligt medrivende strygekvartet genåbner Bellevue Teatret

Del

Bellevue Teatret genåbner efter coronarestriktionerne lettes. Genåbningen skydes i gang 8. maj klokken 17.00 med den Danske Strygekvartet, der blev givet seks kulturhjerter i en anmeldelse i Politiken.

  • Bellevue Teatret genåbner efter coronarestriktionerne lettes
  • Genåbningen skydes igang 8. maj klokken 17.00 med den Danske Strygekvartet
  • Den Danske Strygekvartet blev givet seks kulturhjerter i en anmeldelse i Politiken
  • Strygekvartetten vender tilbage efter stor succes sidste år

Bellevue Teatret bryder den 8. maj den spænding, der har ventet siden julen, når dørene åbnes til en helt urimeligt medrivende koncert med den Danske Strygekvartet. Kvartetten er netop blevet belønnet med topkarakter af Politikens Kultur.

Her blev gruppen rost til skyerne, og Politiken knyttede seks af deres kulturhjerter, samt en uigendrivelig rubrik til albummet. ‘Helt urimeligt medrivende’ kaldte anmelder Henrik Friis udgivelsen, og nu skal kvartetten spille på scenen på Bellevue Teatret. Altså: Vil du høre den lovpriste kvartet med egne øre, så er muligheden for at gøre det under Danish Design-rammer nu.

Den Danske Strygekvartet består af fire musikere: Frederik Øland og Rune Tonsgaard Sørensen spiller begge violin, mens de øvrige tonelejer pyntes af Asbjørn Nørgaards bratsch og Fredrik Schøyen Sjölins cello. Med Prism III blander den Danske Strygekvartet stykker fra Beethoven, Bartok og Bach på en måde, der fjerner genreopdelingen mellem de forskellige stykker, og lader dem flyde naturligt sammen.

På samme måde kan den Danske Strygekvartet opleves på Bellevue Teatrets scene, hvor kvartetten fejrer genåbningen: En rejse gennem hundrede års dansemusik i syv mindre satser, og Schuberts Kvartet i G-dur, D.887, som er et af de legendariske værker i kammermusikverdenen. Kvartetten bliver stort set aldrig spillet, da den er afsindig svær og stor. Men musikken er til gengæld også noget af det største, man kan få fingrene i, og derfor er vi stolte af at kunne præsentere den Danske Strygekvartet med genåbningskoncerten til maj.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Bellevue Teatret

Bellevue Teatret
Strandvejen 451
2930 Klampenborg

25119839https://www.bellevueteatret.dk/

Følg pressemeddelelser fra Bellevue Teatret

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bellevue Teatret

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum