Helsingør Kommune

Helsingør Kommune tilfører penge på dagtilbudsområdet

Del

BUPL meldte tidligere i dag ud, at Helsingør Kommune har tænkt sig at spare på børneområdet. Udmeldingen kom en dag efter, at en enig forligskreds netop havde besluttet det modsatte.

BUPL meldte tidligere i dag ud, at Helsingør Kommune har tænkt sig at spare på børneområdet. Udmeldingen kom en dag efter, at en enig forligskreds netop havde besluttet det modsatte.

- Det er virkelig uprofessionelt, at en organisation som BUPL begår en så stor fejl, hvor de beskriver Helsingør Kommune som en af de ”værste” kommuner i forhold til besparelser på børneområdet, især da vi faktisk tilfører penge til området, udtaler Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune.

BUPL har forklaret til Helsingør Kommune, at det er en fejl i  opdateringen af deres Danmarkskort, der har gjort, at de i en pressemeddelelse, udsendt i morges, omtaler Helsingør Kommune som en af de kommuner, der kommer til at skære mest på dagtilbudsområdet fremover.

- Vi har bedt BUPL om at opdatere deres danmarkskort over, hvilke kommuner der skærer i budgettet på børneområdet. Det har de gjort. Vi har også bedt dem om, at de selv går ud og beklager den fejl, de har begået.  Vi må da håbe for dem, at fejlen kun gælder Helsingør Kommune, fortæller Benedikte Kiær.

Lars Christensen, formand for BUPL Nordsjælland beklager at man ikke har nået at lave opdateringerne på Danmarkskortet.

- Det er rigtigt uheldigt, når det faktisk forholder sig som sådan, at børnefamilierne i Helsingør blandt andet kan se frem til en udvidelse af åbningstiden på en halv time hver fredag. Dette kan medvirke til at tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Også gruppetilbuddet til de særligt sensitive børn samt projekt 'læseleg' bibeholdes. Dette er fungerende tilbud, som nu sikres overlevelse for det kommende budgetår, siger Lars Christensen.

Forligsparterne i Helsingør Kommune (K, V, RV, S, DF, SF) har på mange måder valgt at styrke indsatsen over for børnefamilier og udsatte børn. Partierne er enige i et forlig der:

  • skal sikre et fleksibelt dagtilbud, der tager højde for forældrenes behov i forhold til afhentning. Derfor er parterne enige om, at åbningstiden forlænges med en halv time om fredagen i dagtilbud og SFO’er.
  • permanent udvider tilbuddet for børn, der oplever mentale eller fysiske udfordringer som konsekvens af for tidlig fødsel, nedsat immunforsvar, multiallergi mv.
  • styrker den tidlige indsats og forældreinvolvering i initiativet Læseleg, der fokuserer på at styrke børnenes ordforråd og kommunikative kompetencer for blandt andet at øge deres trivsel og evne til at indgå i fællesskaber. Parterne er enige om fortsat at have læselegspædagoger for den måde at sikre udbredelse af Læseleg i kommunens dagtilbud.
  • skaber et mere varieret tilbud til børnene i kommunens SFO’er og klubber i sommerferien. Det betyder, at børnene i uge 29 og 30 tilbydes en Sommer-Camp, som samler aktiviteterne på en ny måde. Sommer-Camp’en erstatter det almindelige tilbud.
  • omorganiserer Legeteket og Legestuerne.

De ovenstående tiltag betyder, at man i alt har tilført 2,3 millioner netto til dagtilbudsområdet i Helsingør Kommune.

Helsingør Kommunes budget vedtages endeligt ved Byrådsmødet den 3 oktober 2016.

Kontakter

Petter Åttingsberg, mob 53656373

Information om Helsingør Kommune

Helsingør Kommune
Helsingør Kommune
Birkedalsvej 27
3000 Helsingør

49 28 28 28https://www.helsingor.dk/

Følg pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum