Helsingør KommuneHelsingør Kommune

Helsingør hylder unge talenter med Hamletpris

Del

Fem unge talenter i Helsingør Kommune er netop blevet 10.000 kr. rigere ved uddelingen af Hamlets Talentpris 2016.

Fredag eftermiddag blev de talentfulde vindere af Hamlets Talentpris 2016 kåret. Prisen uddeles til talenter inden for fem kategorier - naturvidenskab, håndværk, idræt, iværksætteri og kunstnerisk talent - og hvert talent modtog 10.000 kr. Borgmester i Helsingør Benedikte Kiær (K) indledte prisoverrækkelsen med en stor ros til de modige unge mennesker – med reference til Hamlet-figurens store mod og vilje:

  • Vi kan vist alle sammen genkende det skisma Hamlet stiller op: Nemlig at når livet ikke bare er et spørgsmål om at følge bestemte regler, så er vi som mennesker herligt fri. Men med det følger selvfølgelig også et ansvar og en masse krav om at bruge friheden til noget. Alle I talenter der har deltaget her, har forstået at bruge friheden til noget – nemlig at udnytte jeres evner og muligheder. Det håber jeg, at I vil bliver ved med resten af livet til glæde for os alle sammen, sagde Benedikte Kiær i sin tale til de unge.

Hamlets Talentpris 2016

24 unge talenter i alderen 17-22 har været indstillet til Hamlets talentpris 2016. Fredag den 3. juni blev 5 x 10.000 kr. uddelt til et prisoverrækkelsesshow på Kulturværftet i Helsingør. Priserne er blevet uddelt i kategorierne naturvidenskab, idræt, kunstnerisk talent, iværksætteri og håndværk.

Som noget nyt uddelte borgmesteren i år en særlig ’We Like It-pris’, som gik til det unge talent, hvis indstilling på Facebook- siden for Hamlets Talentpris fik flest ’likes’.

Billeder fra showet kan ses på www.facebook.com/talentpris

Yderligere information: Kommunikationsrådgiver Martin Deichmann, 51355560

 

Vinder i kategorien idræt - Oliver Durafour

Oliver Darfour fik prisen fordi:

  • Olivier er en talentfuld stangspringer, der dyrker en sport som er temmelig usædvanlig i Danmark. Derfor er sponsorater osv. heller ikke så nemme at få fat i. Han bor I Helsingør men træner i Ballerup og på Østerbro fire dage om ugen- og bruger lang tid på transport. Det kræver stort mentalt overskud at dyrke solosport på dette niveau. Olivers mål er at komme til OL i 2020 - og det mål vil vi gerne støtte med Hamlets Talentpris 2016.

Vinder i kategorien håndværk - Mathias Malmquist

Mathias Malmquist fik prisen fordi:

  • Mathias er ambitiøs, innovativ og brænder for sit håndværk. Han har startet sit eget firma, hvor han restaurerer gamle, brugte møbler nænsomt og kreativt og giver dem et nyt liv. Mathias forener på imponerende vis godt håndværk, bæredygtighed, iværksætteri og design. Han bryder med den traditionelle møbelindustris ’brug og smid-væk kultur’ - og medvirker til at verden bliver et bedre sted at leve. Det skal han have en pris for!

Vinder i kategorien kunstnerisk talent - Astrid Heisterberg

Astrid Heisterberg fik prisen fordi:

  • Astrid har et tydeligt talent for sko-design, som viser sig ved at hun kan gennemarbejde en proces; fra ide over formgivning til håndværksmæssigt at lave den færdige sko. Hendes sko er opfindsomme og smukke. Astrid ved hvad hun vil og har en klar plan - og forhåbentlig kan Hamlets Talentpris være med til at gøre det muligt for hende at komme ind på designskolen i Firenze, som er hendes store drøm. Vi glæder os til at se hendes sko på hylderne en dag.
  •  

Vinder i kategorien naturvidenskab - Emil Siim Larsen og Carl Gustav Sander Kruse

Emil Siim Larsen og Carl Gustav Sander Kruse fik prisen fordi:

  • Det gælder om at tænke ud af boksen og utraditionelt, når man udvikler teknisk udstyr - og det har Emil og Carl gjort med deres blecensor. De har vist, hvordan naturvidenskab kan forbedre livskvaliteten for mennesker. De har lavet en omfattende research og kombineret med deres tekniske ekspertise lover det godt for produktets fremtidige succes. Deres opfindelse kan, hvis den kommer i produktion, både øge livskvaliteten for de ældre og effektivisere arbejdsgange i hjemmeplejen. Derfor fortjener de idefyldte unge Hamlets Talentpris 2016.

 

Vinder i kategorien iværksætteri - Frederik Lindberg

Frederik Lindberg fik prisen fordi:

  • Frederik Lindbergs ide og firma, Citybook, har potentiale, både nationalt, internationalt og især lokalt. Citybook kan gavne beskæftigelsen og turismen i Helsingør Kommune, og Citybook kan derfor få betydning for såvel Frederik som for Helsingør. Frederik har udviklet en forretningsmæssig bæredygtig idé, der både kan skabe overskud, men også er en gevinst for det lokalsamfund, han lever i. Derfor skal han belønnes med Hamlets Talentpris 2016.

Vinder af We-Like-IT prisen - Artit Christoffer Chatthai

Information om Helsingør Kommune

Helsingør Kommune
Helsingør Kommune
Birkedalsvej 27
3000 Helsingør

49 28 28 28https://www.helsingor.dk/

Følg pressemeddelelser fra Helsingør Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Helsingør Kommune