Esbjerg Kommune

Hele verden mødes på Torvet til International Dag

Del

Lørdag den 13. august kl. 11-16 mødes hele verden på Torvet i Esbjerg. Det er nemlig tid til den ottende udgave af det populære arrangement International Dag, som hylder mangfoldigheden og mødet mellem kulturer.

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune

En international markedsplads med mad, oplevelser og underholdning fra alverdens lande. Det er, hvad Torvet bliver omdannet til, når International Dag rykker ind på Esbjergs centrale plads lørdag den 13. august kl. 11-16. Esbjerg er nemlig en international by, og det sætter International Dag et positivt fokus på. Her har tilflyttere fra andre lande mulighed for at møde både hinanden og de lokale esbjergensere og skabe en fælles oplevelse, hvor nysgerrigheden og lysten til at blive klogere på hinandens forskellige kulturelle baggrunde er i centrum.

Ferie i mange lande på én dag

Dagens festlige program byder på kunst, dans og modeshows fra alle verdenshjørner, og i boderne på markedspladsen kan gæsterne smage på spændende egnsretter. Esbjerg International Community står for en børnebod med kulturelle aktiviteter for de små, ligesom der bliver børneyoga på scenen. Igen i år er Axel Boisen konferencier, og også denne gang vil han sørge for at skabe god stemning på Torvet.

”Det er lidt ligesom at være på ferie i mange lande på én og samme dag og samtidig skaber det en stolthed blandt de internationale frivillige deltagere i boderne og på scenen,” siger Charlotte Kaarsberg fra Mosaikken - Det Multietniske Aktivitetshus.

 Nye netværk er med

International Dag begyndte som et mindre arrangement i 2013 og er siden vokset til en stor event, som trækker gæster til fra hele regionen. Både på scenen og i boderne finder man Esbjergs internationale borgere, som også er strømmet til igennem årene. I år deltager Dansk Rumænsk Forening og dansk-ukrainsk forening i Esbjerg som to nye netværk, mens også gengangere fra fx Latinamerika, Thailand, Vietnam, Eritrea og Palæstina er klar på Torvet.

”Det er godt at sætte fokus på, hvor internationale vi faktisk er i Esbjerg, og det oplever man til International Dag. Den stemning vil vi gerne dele og styrke, fordi det gør, at os, der er internationale, men har boet i Esbjerg i længere tid, kan være stolte af byen og kalde den for hjem,” siger Nicole Hogan, som er tilflytter fra Australien og selv arbejder med kommunens internationale borgere i Esbjerg Kommunes Tilflytterservice.

International Dag bliver arrangeret i et tæt samarbejde mellem Esbjerg Festuge, Esbjerg Kommunes Tilflytterservice, Bydelsprojekt 3i1, Mosaikken – Det Multietniske Aktivitetshus, Jobcenter Esbjerg og Stengårdsvejssekretariatet.

Kontakter

Pia Enemark, Esbjerg Kommunes Tilflytterservice, tlf. 2047 3206

Thomas Reil, kommunikationschef i Esbjerg Kommune, tlf. 2137 9284

Charlotte Kaarsberg, Mosaikken - Det Multietniske Aktivitetshus, tlf. 2774 1468

Sofie Valbjørn, Bydelsprojekt 3i1, tlf. 2429 3270

Billeder

Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download
Foto: Esbjerg Kommune
Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er landets femtestørste by og Danmarks EnergiMetropol. Vi har sat ambitiøse klimamål og går forrest i den bæredygtige udvikling, hvor byen spiller en central rolle for hele Europas grønne kurs.

I Esbjerg Kommune er pionerånd og viljen til fremdrift en del af DNA'et, og der er ikke langt fra idé til handling. Vores nye mål for Esbjerg er at blive et fyrtårn inden for oplevelser og kultur. Her er allerede masser af spændende muligheder, og nu sætter vi turbo på, så endnu flere får øje på Esbjerg.

Danmarks ældste by, Ribe, ligger i Esbjerg Kommune, og her emmer det af kultur og charme, lige som stationsbyen Bramming er populær og driftig. Samtidig nyder Esbjerg Kommune godt af en perlerække af aktive landsbyer med stærke fællesskaber.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Nyt projekt spørger borgerne, hvordan mennesker med demens trygt kan færdes i samfundet18.8.2022 14:33:17 CEST | Pressemeddelelse

Hvad kan vi i fællesskab gøre, for at mennesker med demens eller andre skjulte funktionsnedsættelser i hjernen kan færdes trygt i samfundet? Det spørgsmål besvares bedst af dem, som selv oplever udfordringerne i hverdagen. Derfor inviterer Esbjerg, Varde og Fanø kommuner, Sydvestjysk Sygehus, Alzheimerforeningen og Ældre Sagen nu til borgermøder om netop dette emne.

Nu kan internationale tilflyttere se frem til at blive betjent lokalt i Esbjerg, når de skal have opholdstilladelse, CPR-nummer eller skattekort10.8.2022 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Et mangeårigt ønske fra Esbjerg Kommune og hele Vestjylland er nu gået i opfyldelse. Styrelsen for International Rekruttering og Integration har netop meddelt, at Esbjerg får et internationalt borgerservicecenter (ICS), som kommer til at betjene 7.000 - 10.000 internationale borgere. Centret bliver placeret på Esbjerg Rådhus.

Hunderup Sejstrup lægger sidste hånd på fælles solcelleanlæg3.8.2022 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse

Hunderup Sejstrup går med nyt solcelleanlæg forrest i den grønne omstilling. Som det første lokalsamfund indgik landsbyen i 2021 en klimasamarbejdsaftale med Esbjerg Kommune. En aftale, som skal støtte lokalsamfundet i at få realiseret deres klimadrømme og bidrage til kommunens ambition om at blive CO2-neutral i 2030. En af drømmene var et stort, 400 kilowatts solcelleanlæg, og den drøm er nu blevet til virkelighed. Lokale frivillige monterede tirsdag den 2. august de sidste paneler i anlægget.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum