Det Kongelige Teater

Hele Danmarks Skuespilhus fylder rundt

Del

I denne måned er det 10 år siden, at Skuespilhuset åbnede dørene for publikum første gang – det skal fejres!

16. februar 2008 gik Nicolas Bro som den første ud i spotlyset på Store Scene i det spritnye skuespilhus i skikkelse af Hamlet. Det er nu 10 år siden, og mere end 5000 forestillinger har siden begejstret, rørt, henrykket, chokeret, imponeret og ikke mindst underholdt 1.2 millioner besøgende!

Som jubilæumsforestilling spilles en af vores egne helt store klassikere - nemlig Ludvig Holbergs komedie, Maskerade. Og mens en flot indeværende sæson stadig byder på en masse gode oplevelser, som for eksempel Lars von Triers Riget, musikforestillingen 68 og det gigantiske udendørs vikinge-brag, Røde Orm, så lægger Skuespilhuset an til de næste 10 år med en ny sæson under grundig forberedelse.

- Skuespilhuset er rammen om hele Danmarks teater. I løbet af de første 10 år har Skuespilhuset etableret sig, ikke bare som en helt unik bygning som i sig selv er et besøg værd, men også som et sted at samles. Først og fremmest om noget af det bedste teater man kan tænke sig inden for flere og flere teater-genrer, men også om en god middag, en debat, et børnearrangement eller alt muligt andet, der bringer os sammen omkring scenekunsten. Nu venter der 10 nye år i stadig udvikling, hvor vi vil byde publikum indenfor til nye underholdende og udfordrende oplevelser i fantastiske omgivelser, siger Morten Kirkskov, skuespilchef i Det Kongelige Teater.

Skuespilhuset er alle danskeres teaterhus, og derfor er høj som lav også inviteret til jubilæumsfest fredag den 16. februar. Her vil der være åben foyer, kaffe og kæmpe kagemand, rundvisninger, skattejagt, historier, kostumeudstilling og meget mere.

Så kom til fest for hele familien i skuespilhuset, når der mellem kl. 12:00-17:00 vil være masser af gratis aktiviteter til både børn og voksne.

Se hele programmet HER

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Programmet til Opera i det fri 20181.8.2018 08:00pressemeddelelse

Opera i det fri er et gratis tilbud til alle danskere og en mulighed for at opleve nogle af de største operaklassikere sunget af nogle af Danmarks bedste sangere i uformelle omgivelser. Fra den 10.-19. august kommer Opera i det fri rundt til seks danske destinationer. Det drejer sig om Brønderselv, Viborg, Esbjerg, Herning, Tranekær og slutteligt Bernstorff Slot i Gentofte. Det musikalske program består dels af uddrag fra den kommende sæsons forestillinger på Operaen, nogle af de store publikumsfavoritter og en smagsprøve på moderne opera. Her kan du læse, hvad du kan opleve på Opera i det fri 2018: Drot og Marsk af Peter A. Heise Ranes sang: Jens Christian Tvilum Figaros bryllup af Wolfgang Amadeus Mozart Via, resti, servita: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, Johanne Bock Hai già vinta la causa: David Kempster Crudel! Perché finora: Sine Bundgaard/Sofie Elkjær Jensen, David Kempster Eugen Onegin af Pjotr Tjajkovskij Kuda, kuda: Jens Christian Tvilum Porgy og Bess af George Gershwin

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum