Det Kongelige Teater

Hele Danmarks Skuespilhus fylder rundt

Del

I denne måned er det 10 år siden, at Skuespilhuset åbnede dørene for publikum første gang – det skal fejres!

16. februar 2008 gik Nicolas Bro som den første ud i spotlyset på Store Scene i det spritnye skuespilhus i skikkelse af Hamlet. Det er nu 10 år siden, og mere end 5000 forestillinger har siden begejstret, rørt, henrykket, chokeret, imponeret og ikke mindst underholdt 1.2 millioner besøgende!

Som jubilæumsforestilling spilles en af vores egne helt store klassikere - nemlig Ludvig Holbergs komedie, Maskerade. Og mens en flot indeværende sæson stadig byder på en masse gode oplevelser, som for eksempel Lars von Triers Riget, musikforestillingen 68 og det gigantiske udendørs vikinge-brag, Røde Orm, så lægger Skuespilhuset an til de næste 10 år med en ny sæson under grundig forberedelse.

- Skuespilhuset er rammen om hele Danmarks teater. I løbet af de første 10 år har Skuespilhuset etableret sig, ikke bare som en helt unik bygning som i sig selv er et besøg værd, men også som et sted at samles. Først og fremmest om noget af det bedste teater man kan tænke sig inden for flere og flere teater-genrer, men også om en god middag, en debat, et børnearrangement eller alt muligt andet, der bringer os sammen omkring scenekunsten. Nu venter der 10 nye år i stadig udvikling, hvor vi vil byde publikum indenfor til nye underholdende og udfordrende oplevelser i fantastiske omgivelser, siger Morten Kirkskov, skuespilchef i Det Kongelige Teater.

Skuespilhuset er alle danskeres teaterhus, og derfor er høj som lav også inviteret til jubilæumsfest fredag den 16. februar. Her vil der være åben foyer, kaffe og kæmpe kagemand, rundvisninger, skattejagt, historier, kostumeudstilling og meget mere.

Så kom til fest for hele familien i skuespilhuset, når der mellem kl. 12:00-17:00 vil være masser af gratis aktiviteter til både børn og voksne.

Se hele programmet HER

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25Pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum