Truemax

Hele 3D-området i rivende vækst

Del

3D-branchen i Danmark er i rivende vækst. På få år er der blevet flere virksomheder med over 10 ansatte, hvor det tidligere primært var mindre virksomheder, der var flest af. De danske producenter skaber mange produktioner til det danske marked men også i stigende grad til de store, internationale studios. Flere danskere er i dag også ledende medarbejdere i den internationale 3D-branche. Og hos Truemax, som uddanner de unge 3D-specialister i Danmark, mærker man en stigende efterspørgsel fra både ind- og udland efter dygtige 3D-talenter.

Foto fra filmen ”Crash landed” – produceret af Truemax-elever, instrueret af Kim Hagen Jensen.
Foto fra filmen ”Crash landed” – produceret af Truemax-elever, instrueret af Kim Hagen Jensen.

Tre unge studerende på vej i praktik hos et af verdens førende 3D-studios, Framestore i London. I år har et af de førende VFX-studier, Framestore i London, specifikt bedt om tre praktik-elever fra Truemax Copenhagen Academy – games, animation and visual effects. Hos Framestore skal de bl.a. medvirke i udviklingen af forskellige 3D- produktioner - herunder den kommende film ”Thor: Ragnarok”.  Framestore er bl.a. kendt for visual effects til ”Fantastic Beasts and where to find them”, ”Arrival” and ”Dr. Strange”.

Stor efterspørgsel efter 3D-specialister. Efterspørgslen efter 3D-specialister er stor inden for brancherne: Film, spil, grafisk branche, reklamebranche, TV, medical, industriel design m.fl. Det mærker man allerede på uddannelsesniveauet, hvor eleverne hos Truemax ikke har svært ved at få de praktikpladser, de ønsker sig. Og langt de fleste elever får job efter endt uddannelse – enten i Danmark eller i udlandet.

De unge drømmer om en 3D-karriere. ”Mange unge mennesker kontakter os, fordi de har en drøm om at komme til at lave specielt 3D-spil og -film. Vores uddannelse er en generalist-uddannelse, hvor de unge først får en solid basisviden og siden hen mulighed for at specialisere sig inden for et område, de selv vælger. Og et seks måneders praktikophold i branchen binder det hele sammen”, siger skolens leder gennem 19 år, Mohannad Fahmi. Se en showreel på elevernes egne produktioner her: https://vimeo.com/198997930

Truemax i et spændende ”god opførsel”-samarbejde med CinemaxX-biograferne. Udover praktikken i London, har elever fra Truemax i 2016 – sammen med CinemaxX-biograferne – produceret den intro-film i biografen, som informerer publikum om ”god opførsel i biografen”. Det første samarbejde har været så stor en succes, at CinemaxX ønsker at lave endnu en intro-film i år sammen med Truemax. Se den første film her: http://truemax.com/gallery/

Elever møder den internationale branche tæt på. 3D Artist-uddannelsen tiltrækker elever fra hele verden. Skolen har en internationalt velrenommeret uddannelse med stærke lærerkræfter. Udover de faste lærere på skolen, benytter Truemax sig også af gæstelærere fra ind- og udland. ”Vi er klar over, at udviklingen går så stærkt, at vi skal supplere vores undervisning med folk direkte fra 3D-branchen. De arbejder dagligt med nye kreative trends og alt den nyeste teknologi, så de kan tilføre skolens elever stor, aktuel viden”, fortæller Mohannad Fahmi og fortsætter: ”Vi har også et tæt samarbejde med bl.a. Filmskolen, KEA og danske og internationale virksomheder i 3D-branchen for tæt at følge med udviklingen. Bl.a. ved vi, at Hollywood i år nu satser på tre store visual effects film mod tidligere kun to. Den slags informationer giver os en stærk ledetråd i vurderingen af udviklingstendenserne”, slutter han.

Invitation: Info-aften for nye elever & pressen: Torsdag d. 2. marts kl. 16-19.

Truemax inviterer interesserede unge og pressen til en spændende info-aften torsdag d. 2. marts kl. 16-19 på adressen: Lygten 37, København NV. Lærere og elever vil her fortælle om skolen og uddannelsen og vise showreels af elevproduktioner og et glimt af de større, eksterne 3D-produktioner, eleverne har medvirket i. Tilmelding: info@truemax.com eller telefon: + 45 7027 7787 ml. kl. 9:30-16.

For pressen – tilmelding: sl@kommunikate.dk - telefon:+45 3150 9031.

www.truemax.com

Billeder

Foto fra filmen ”Crash landed” – produceret af Truemax-elever, instrueret af Kim Hagen Jensen.
Foto fra filmen ”Crash landed” – produceret af Truemax-elever, instrueret af Kim Hagen Jensen.
Download

Information om Truemax

Truemax
Truemax
Lygten 37
2400 Copenhagen NV

+45 70 27 77 87http://truemax.com/

Følg pressemeddelelser fra Truemax

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.