Hedensted Kommune

Hedensted vinder sølv i erhvervsklima

Del

Dansk Industri har udpeget landets bedste erhvervskommuner. Hedensted er nu landets 2. bedste erhvervskommune og er i top-5 for 6. år i træk.

Det er en lang række faktorer, en flerårig målrettet indsats og et meget tæt samarbejde mellem kommune og erhvervsliv, der nu har bragt Hedensted Kommune helt til tops i DI-undersøgelsen.

Den bedste placering er da også i kategorien ”Information og dialog med kommunen”, hvor Hedensted nu indtager 2. pladsen. Stærkt medvirkende til fremgangen er ligeledes de to 3. pladser i kategorierne ”Overordnet vurdering af erhvervsvenligheden” og ”Skatter, afgifter og gebyrer”.

Hedensted ligger nu i top-10 i otte af de 11 kategorier som DI-undersøgelsen opererer med.

Den største fremgang er i kategorien ”Statistiske indikatorer”, hvor kommunen er gået syv pladser frem til en 11.-plads.

Borgmester Kirsten Terkilsen glæder sig over, at de målrettede initiativer og den tætte dialog med erhvervslivet har båret frugt.

”Vi kan se, at stadig flere virksomheder søger til kommunen, og at vi i forhold til de allerede etablerede virksomheder lykkes med at skabe et positivt erhvervsmiljø. Det er vi rigtigt glade for, at de nu kvitterer for. Vi har fra årsskiftet afskaffet gebyrer på byggesager, har en af landets laveste grundskyldspromiller og ingen dækningsafgift. Beskæftigelsen fortsætter med at stige, og det glæder mig derfor også, at vi ifølge DI-undersøgelsen har fået nemmere ved at tiltrække den kvalificerede arbejdskraft, som mange af vores virksomheder efterspørger,”siger Kirsten Terkilsen.

Hun glæder sig også over, at ni ud af ti virksomheder i kommunen i DI-undersøgelsen svarer, at de vil anbefale kommunen til andre virksomheder. Hun er samtidig opmærksom på, at DI-undersøgelsen også peger på forbedrings-potentialer.

”Jeg noterer mig, at der stadig er områder, hvor vi kan blive skarpere. Vi har før sommerferien etableret en helt ny organisering, der sikrer et endnu hurtigere og tættere samarbejde mellem kommune og erhvervsliv, ligesom jeg forventer mig meget af samarbejdet og initiativerne i den erhvervstænketank, som om kort tid mødes for første gang. Desuden vil både erhvervsliv og borgere opleve, at vi fremover har sikret en kompetent og hurtig sagsbehandling, når det gælder byggesager. Jeg både håber og tror, at disse indsatser vil slå fuldt igennem i næste års DI-undersøgelse,” tilføjer Kirsten Terkilsen.

”Det er rigtigt flot af Hedensted, og jeg vil gerne ønske stort tillykke med andenpladsen. Det vidner om det store fokus, Hedensted har på, at forholdene for erhvervslivet skal være i orden. Jeg kan kun opfordre kommunen til at fortsætte den gode indsats for at skabe et godt erhvervsklima. Gode forhold for virksomhederne er med til at skabe flere job og øge velstanden, så det er med andre ord en ren win-win situation at have et godt erhvervsklima. Mange kommuner kunne helt sikkert lære meget af, hvordan man gør i Hedensted,” siger Carsten Wengel, formand for DI Horsens.

DI’s undersøgelse af det lokale erhvervsklima er Danmarks største. Det er syvende år i træk, at DI foretager undersøgelsen.

 Undersøgelsen kombinerer spørgeskemabesvarelser fra virksomheder med officielle statistiske data. Virksomhedernes bedømmelser vægter 2/3 af det samlede resultat, mens statistikken vægter den sidste 1/3.

Kontakter

For yderligere information.

Kirsten Terkilsen, Borgmester Hedensted Kommune
Tlf.: 24493820

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l