Hedensted Kommune

Hedensted scorer højt hos Dansk Byggeri

Del

På hele seks ud af 28 parametre indtager Hedensted Kommune 1. pladsen i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed

Hedensted Kommune er placeret tæt på den bedste tredjedel blandt landets kommuner, når det gælder erhvervsvenlighed.

Det fremgår af en ny undersøgelse lavet af Dansk Byggeri, som blev offentliggjort søndag.

Her bliver landets 98 kommuner målt på i alt 28 parametre, og på mere end hver femte indtager Hedensted Kommune 1. pladsen.

Ved årsskiftet afskaffede Hedensted Kommune gebyret på byggesager for såvel private som virksomheder. Den beslutning betyder, at kommunen er sprunget fra en 80. plads til 1. pladsen hos Dansk Byggeri.

I forvejen indtog kommunen 1. pladsen, når det gælder en lav dækningsafgift. Den position er blevet fastholdt i den nye analyse.

Også når det handler om kommunens udbudspolitik, dialog med erhvervslivet, kædeansvar og kontrol af kædeansvar er Hedensted i førertrøjen.

1. maj indførte Hedensted Kommune en ny model for behandling af byggesager. Her opererer man nu med foreksempel straks-tilladelser, altså en tilladelse indenfor 24 timer til private og på max. 29 dage til virksomheder.

Dansk Byggeris analyse er lavet, før den nye praksis på byggesagsområdet trådte i kraft, og borgmester Kirsten Terkilsen har derfor en forventning om, at Hedensted Kommune næste år vil forbedre sin placering, som denne gang er nummer 37.

"Hos Dansk Industri har vi flere år i træk ligget i top-5, og det glæder mig, at Hedensted Kommune også hos Dansk Byggeri fortsat rangerer højt blandt landets mest erhvervsvenlige kommuner. Der er, som det fremgår af undersøgelsen, stadig områder, hvor vi kan - og skal – blive bedre. Foreksempel i forhold til at virksomheder lettere skal kunne komme af med deres affald, ligesom vi skal være tydeligere i vores kommunikation omkring byggetilladelser. Det og andre områder, har vi en løbende, positiv dialog med erhvervslivet omkring," siger Kirsten Terkilsen.

Kontakter

For mere information:

Kirsten Terkilsen, borgmester Hedensted Kommune

Tlf.: 2449 3820

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l