Hedensted Kommune

Hedensted-elever dyster om at sætte stopper for Co2-syndere

Del

Tre 5. klasser i kommunen deltager i 2017-innovationsdyst og skal i den kommende uge finde bæredygtige løsninger på transportområdet i kommunen.

 Transportsektoren - især personbiler, lastbiler og fly - er en af verdens store syndere, når det gælder klimaforandringer og forurening. Det vil 5. klasser på Juelsminde Skole, Løsning Skole og Uldum Skole i Hedensted Kommune nu gøre noget ved. Eleverne deltager sammen med skoler i syv andre kommuner i Region Midtjylland i Aarhus 2017 Design to Improve Life udfordring. Efter en projektuge i næste uge er banen kridtet op til et stort Battle 13. oktober i Odder. Her kåres "midtjysk skolemester" i bedste bæredygtige transportløsning.

5. klasserne vil i næste uge arbejde i en fastlagt innovativ proces. Som en del af den seneste skolelov skal innovation indgå i alle fag, og Hedensted Kommune har valgt at være med i dette innovative forløb skabt under Aarhus 2017 af den almennyttige organisation INDEX: Design to Improve Life. Eleverne har næste uge til at slippe kreativiteten løs og designe deres løsning på mere bæredygtige transportløsninger i Hedensted Kommune.

 "Vi ved, at innovation på skemaet kræver et struktureret læringsforløb. Med dette projekt lærer midtjyske elever innovative kompetencer, som er essentielle på arbejdsmarkedet i fremtiden. Tilmed er forløbene ekstremt motiverende for eleverne, fordi de arbejder med verdens virkelige problemer, og de sammen med lokale virksomheder, organisationer og klubber udvikler lokale løsninger på globale udfordringer," siger projektleder i INDEX: Design to Improve Life, Simone Søgaard Jacobsen.

Efter næste uges projektforløb bliver de 20 bedste transport-designs udvalgt af en ekspertjury, bestående blandt andre af direktør i Cyklistforbundet Klaus Bondam, trafikforsker Malene Freudendal-Pedersen og fremtidsforsker Theis Jakobsen.

Efterårets innovative forløb er det andet ud af tre forløb under europæisk kulturhovedstad Aarhus 2017. Sidste år, hvor udfordringen var "Klimaforandringer med fokus på vand", var forløbet en bragende succes, da Skjern lagde lokaler til det afsluttende Battle om bedste løsninger. Her løb Sønderlandsskolen i Holstebro med sejren. I år drager juryens cirka 100 udvalgte midtjyske elever til Battle i Odder, og næste år under Aarhus 2017, hvor finalen bliver i Aarhus, kommer udfordringen til at dreje sig om mad.

Journalister er velkomne til at besøge de tre 5. klasser under projektugen.

Kontakter

For mere information:

Henriette Petersen, Udviklingskonsulent Hedensted Kommune.

Tlf.: 2936 6577 eller mail: henriette.petersen@hedensted.dk

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22pressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23pressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l