HK Danmark

Hedebølge: Det kan I gøre på arbejdspladsen

Del

Selv om sommervejret byder på temperaturer over 30 grader, er der ikke noget, der hedder varmefri. Men du har stadig ret til et ordentligt arbejdsmiljø.

Har jeg ret til at holde fri pga. varmen? Det spørgsmål vil nok melde sig hos mange, efterhånden som temperaturerne kravler op over de 30 grader. Men svaret er nej. Der er ikke noget, der hedder varmefri. Ifølge arbejdsmiljøloven skal temperatur og påklædning passe til arbejdet, og Arbejdstilsynet kræver, at temperaturen ikke må overstige 25 grader. Men under hedebølge er der undtagelser.

Som arbejdsgiver har man dog stadig pligt til at lægge sig i selen for at sikre, at arbejdsmiljøet er i orden – hedebølge eller ej.

- Varmen giver ikke ret til at holde fri, men man har stadig ret til et ordentligt arbejdsmiljø. Så det gælder om at gøre, hvad man kan, for at arbejdsdagen bliver til at holde ud. Selv om det kan være dyrt at køle ned i denne tid, skal temperaturen på arbejdspladsen være på et rimeligt niveau, siger HK Danmarks næstformand Mads Samsing.

Næstformanden opfordrer arbejdsgivere til at være fleksible og understreger, at det er vigtigt at have øje for, at det er forskelligt, hvor kraftigt man bliver påvirket af varmen.

- Når en hedebølge rammer, handler det om drikke rigeligt med koldt vand, holde godt med små pauser i løbet af dagen og passe på sig selv, hvis man er særligt udsat. For nogle vil det kunne hjælpe fx at arbejde hjemme eller få byttet opgaver rundt. Vi vil opfordre arbejdsgivere til at være fleksible i forhold til at finde løsninger. På den måde kan medarbejderne også yde deres bedste i varmen.

Nøgleord

Kontakter

Information om HK Danmark

HK Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

70 11 45 45http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra HK Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum