Haveselskabet

Havefestival i 300 private haver

Del

300 haveejere fra Frederikshavn til Fredensborg åbner i weekenden den 26.-27. havelågen for andre haveinteresserede, når Haveselskabet holder årets havefestival.

Foto: Anette Weber
Foto: Anette Weber

Haven gør godt for både krop og sjæl. Det kan de fleste haveejere nikke genkendende til. Og i weekenden den 26.-27. juni er der rig mulighed for at få tanket op på haveglæden og få masser af ny inspiration til haven, når Haveselskabet holder sin årlige havefestival. Her åbner cirka 300 haveejere over hele landet lågen og inviterer indenfor til Åben Have.

– Interessen for haven er vokset enormt de seneste år, og flere og flere dyrker i dag havelivet. Det kan være svært at finde ud af, hvilken “havetype” man er, og selv som erfaren havedyrker får man brug for inspiration til nye måder at indrette sig på i haven. Med Havefestivalen giver vi haveejerne mulighed for at tage rundt og se mange forskellige haver, få inspiration og dele haveglæden med andre. Det særlige ved Havefestivalen er, at mange forskellige haveejere åbner deres haver – fra kolonihaven til villahaven og den store landhave – og det giver rigtig god stemning at mødes over den fælles interesse for haven, forklarer Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet. 

Ny weekend, nyt liv i haven

Det er 11. gang, at Haveselskabet holder havefestival. Hvert år flytter festivalen til en ny weekend, og det er der en særlig grund til.

– En have ser ikke ens ud hele året. Kommer du på besøg i foråret, vil du måske se en have med tulipaner og blomstrende kirsebærtræer, mens det her i juni mange steder vil være stauder og buske, som står i fuld flor. Ved at lægge havefestivalen en ny weekend hvert år, kan haveejerne blive ved med at inspirere hinanden, forklarer Charlotte Garby. 

Haveglæde på 300 forskellige måder

For nogle kan det måske føles grænseoverskridende at gå ind i andre have, men når man først er inde bag lågen, opdager man, hvor berigende det er, at få lov at komme indenfor og se, hvad der gemmer sig bag hæk og hegn i de normalt så lukkede og private haver. 

– Haveejerne åbner deres have, fordi de gerne vil dele deres haveglæde med andre. Mange fortæller gerne om valg af blomster og indretning af haven, men det giver også af inspiration bare at bevæge sig rundt i en have. Jeg kommer altid selv hjem med mange nye ideer uanset hvilken have, jeg har besøgt. Kan man nå et par eller en håndfuld haver i festivalweekenden, vil man se, at haveglæde udtrykkes på lige så mange måder, som der er haver, siger Charlotte Garby. 

Havefestivalen byder på åbne haver for enhver smag og i enhver størrelse og er spredt over hele landet. Her er både staudehaver og rosenhaver, byhaver og landbohaver, japansk inspirerede haver og haver med forkærlighed for hosta, lavendel, urter eller vild natur at gå på opdagelse i.

Havefestival for alle

Du kan besøge Havefestivalens åbne haver, selv om du ikke er medlem af Haveselskabet. Årets åbne haver kan ses på Haveselskabet.dk eller i Haveselskabets app. Her kan du også se, hvilke haver, der sælger frø og planter, og hvor du må spise medbragt mad eller have hunden med. Entrépriser fremgår for hver enkelt have i programmet. 

Festivalen afvikles efter officielt gældende restriktioner, og det anbefales derfor at tjekke Haveselskabet.dk op til festivalen for at se, hvordan det enkelte åbent have-arrangement afvikles. 

Kontakter

Billeder

Foto: Anette Weber
Foto: Anette Weber
Download
Foto: Anette Weber
Foto: Anette Weber
Download
Foto: Anette Weber
Foto: Anette Weber
Download

Information om Haveselskabet

Haveselskabet
Haveselskabet
Tobaksvejen 23A
2860 Søborg

45 93 60 00https://haveselskabet.dk/

Haveselskabet er en almennyttig, non-profit forening, hvor over 30.000 entusiastiske og haveglade medlemmer inspirerer hinanden til at få endnu større glæde af haven. 

Haveselskabet udgiver Danmarks bedste havemagasin "HAVEN", som vores medlemmer modtager 10 gange om året. "Haven" kan ikke købes i løssalg i butikkerne.
 
Gennem Haveselskabets Rådgivning har medlemmerne gratis adgang til landets dygtigste haveeksperter.
 
Haveselskabets lokale afdelinger arrangerer hvert år over 1.000 havearrangementer og Åbne Haver i hele landet.

Læs mere på https://haveselskabet.dk

Følg pressemeddelelser fra Haveselskabet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haveselskabet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum