Deloitte

Havde du også chefen med på juleferie?

Del

24 pct. tjekkede arbejdsmailen i juledagene

Kim Domdal
Kim Domdal

København, 7. januar 2016

Tjekkede du også, om chefen havde sendt en e-mail, lige inden juleanden blev serveret? I så fald var du ikke alene. Næsten hver fjerde dansker i job tjekkede arbejdsmailen den 24., 25., eller 26. december. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

”Også i juledagene ser vi, at privatliv og arbejdsliv smelter sammen. Mange bruger julefreden til at få samlet op på hængepartier på jobbet eller i hvert fald holde øje med, om chefen har sendt en vigtig besked,” siger ledelsesekspert i Deloitte Kim Domdal.

Ifølge undersøgelsen har hele 87 pct. af de danske medarbejdere en e-mail-konto til arbejdsbrug, og 89 pct. har adgang til den derhjemme enten via PC eller mobil. Alligevel kan det være svært at afkode, hvor meget man skal bruge den, og hvor tit man skal tjekke, mener Kim Domdal:

”Selv om e-mails ikke længere er et nyt medie, har vi ikke rigtig en kulturarv for, hvordan vi bruger dem, og hvor hurtigt man egentlig skal svare. Netop derfor bliver man nødt til at lave nogle klare aftaler på arbejdspladsen, så alle er informeret om, hvad der forventes,” siger Kim Domdal.

Det er dog til syvende og sidst den enkeltes valg, om man spiser juleanden i fred, eller om chefen får lov til at brumme i lommen.

”Jeg tror, meget få ledere har en forventning om, at man svarer på e-mails i juledagene. Når det så er sagt, må man selv træffe et valg om, hvor meget man er ’på’ derhjemme. Det er jo dejligt for chefen, når medarbejderne er ekstra ambitiøse, men det skal naturligvis være deres eget valg,” siger Kim Domdal.

Mænd var lidt flittigere end kvinder til at holde øje med arbejdsmailen i julen. 28 pct. af mændene tjekkede arbejdsmailen i juledagene. Det gjorde kun 21 pct. af kvinderne.

Fakta:

Tjekker du arbejdsmailen derhjemme den 24., 25. eller 26. december?

Flere gange om dagen: 6 pct.

Cirka en gang om dagen: 7 pct.

Af og til: 11 pct.

Nej: 48 pct.

Jeg har ikke adgang til min arbejdsmail derhjemme: 11 pct.

Jeg har ikke en arbejdsmail: 13 pct.

Ved ikke: 3 pct.

Tallene er baseret på i alt 2086 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Kim Domdal
Tlf. +45 30 93 63 51
kdomdal@deloitte.dk

Billeder

Kim Domdal
Kim Domdal
Download
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
DeloitteHuset, Weidekampsgade 6, 2300 København S
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html
Kim Domdal er partner i Deloitte og rådgiver virksomheder om ledelse, HR og Performance Management. Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

Undersøgelse: Mindre danske virksomheder sætter mål – men det halter med strategien13.8.2018 10:12pressemeddelelse

Danske virksomheder med 50-199 medarbejdere er gode til at formulere målsætninger, men er klart udfordret, når de skal formulere og gennemføre strategier, der skal indfri målsætningerne. En smule anderledes ser det ud for de mellemstore virksomheder med mere end 200 medarbejdere. Epinion har for Deloitte undersøgt forholdet mellem mål og midler i de to segmenter og taget temperaturen ud fra virksomhedernes tilgang til vækst, internationalisering og digitalisering.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum