PensionDanmark

Hårdtarbejdende sjællændere passer bedre på helbredet

Del

De 68.000 sjællandske medlemmer af PensionDanmarks sundhedsordning går til over 70 procent flere behandlinger, end de gjorde i 2017.

Foto: Jakob Boserup/PensionDanmark
Foto: Jakob Boserup/PensionDanmark

Den sjællandske håndværker og rengøringsassistent er blevet væsentligt bedre til at søge hjælp hos en fysioterapeut eller kiropraktor, når kroppen siger fra.

I 2021 modtog de godt 68.000 sjællandske medlemmer, der er omfattet af PensionDanmarks sundhedsordning, 67.615 behandlinger. Det udgør en stigning på over 70 procent i forhold til 2017.

”Udviklingen vidner om et stigende fokus på at holde sig sund, rask og funktionsdygtig, og det er en vigtig forudsætning for at få et langt og godt arbejdsliv,” siger Flemming Tovdal Schmidt, direktør for kunder, kundeservice og it i PensionDanmark.

Det er især muligheden for at booke behandling direkte hos en fysioterapeut eller kiropraktor uden at skulle forbi lægen og skaffe en henvisning eller selv at skulle betale for behandlingen, som PensionDanmarks sjællandske medlemmer benytter.

Flere bør udnytte gratis behandling i tide
Medlemmerne har ofte en hverdag, der stiller krav til fysikken, da de typisk er håndværkere, ansatte i mejeri, gartneri og transport- og lagerbranchen samt medarbejdere inden for servicefag som rengøring, hotel og restauration.

”Uanset hvad man er beskæftiget med, kan det i værste fald true arbejdsevnen på sigt, hvis man ikke kan bevæge sig uden smerter og gener. Men har man fysisk krævende arbejde, understreger det vigtigheden af at søge hjælp, inden smerterne udvikler sig til noget mere alvorligt,” påpeger Flemming Tovdal Schmidt.

Han håber, at endnu flere vil benytte mulighederne i sundhedsordningen fremadrettet.

”Der er store økonomiske og menneskelige omkostninger forbundet med en langtidssygemelding for både den enkelte medarbejder, arbejdsgiveren og samfundet. Derfor vil vi gerne opfordre alle sjællandske medlemmer til at søge rettidig hjælp,” siger Flemming Tovdal Schmidt.


Fakta

• Sjællandske medlemmer af PensionDanmarks sundhedsordning modtog i 2021 67.615 behandlinger gennem ordningen. Behandlingerne var fordelt på 9.038 personer.

• Antallet af behandlinger afspejler en stigning på 70 procent siden 2017.

• Sundhedsordningen omfatter - ud over adgang til behandling hos fysioterapeut og kiropraktor uden lægehenvisning og egenbetaling - også gratis adgang til videokonsultationer hos læge og psykolog samt hjælp til hurtig udredning.

Antal behandlinger:

Region Sjælland

2017

2021

Stigning i procent

Total

39.753

67.615

70,1

Østsjælland

10.647

15.255

43,3

Vest- og sydsjælland

29.106

52.360

79,9

Kontakter

Billeder

Foto: Jakob Boserup/PensionDanmark
Foto: Jakob Boserup/PensionDanmark
Download

Information om PensionDanmark

PensionDanmark
PensionDanmark
Langelinie Alle 43
2100 København Ø

33 74 80 00https://www.pensiondanmark.com/

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 800.000 medlemmer beskæftiget i 22.500 private og offentlige virksomheder. PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne. De samlede indbetalinger udgjorde 16,2 mia. kr. i 2021. Balancen er 320 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra PensionDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PensionDanmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum