Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Hårdt ramte børneteatre får en hjælpende hånd

Del

Københavns børneteatre rammes af aflysninger på grund af corona. Kultur- og Fritidsudvalget har besluttet at støtte udvalgte teatre med en økonomisk håndsrækning.

Børneteatre, der normalt har besøg af glade børnehavebørn og skoleelever i vintermånederne, oplever nu tomme pladser og mange aflysninger.

Den aktuelle coronasituation og de nye restriktioner, der blandt andet indebærer hjemmeskoling af skolebørn fra d. 15. december, påvirker besøgstallene hos de lokale børneteatre.

Derfor har Kultur- og Fritidsudvalget valgt at støtte en række ramte børneteatre med 250.000 kroner. Børneteatre, der tidligere har søgt om blive en del af Lille Storbyteaterordningen/Scenekunstpakken i perioden 2021-2024, kan få del i pengene. Det kan de, hvis de har oplevet aflysninger i perioden 15. november- 21. december. Det besluttede udvalget ved et møde d. 13. december. 

Det er kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) tilfreds med:

”Det har været vigtigt for os i Kultur- og Fritidsudvalget at hjælpe kulturen igennem coronakrisen. Lige nu kan vi se, at særligt børneteatrene igen er hårdt ramt, fordi skoleklasser og børnehaver har været ekstra forsigtige med at tage på udflugt. Derfor er det godt, at vi nu kan give de ramte teatre en økonomisk håndsrækning, der kan hjælpe dem godt ud af 2021”, siger hun.

Fakta

  • Kultur- og Fritidsudvalget har afsat 250.000 kroner, som en gruppe børneteatre kan ansøge om.
  • Det drejer sig om alle børneteatre i København, der søgte om at blive del af Lille Storbyteaterordningen/Scenekunstpakken 2021-24
  • De kan søge om kompensation for aflysninger af forestillinger fra hele grupper, børnehaver, skoleklasser på grund af corona, eller som har måttet aflyse på grund af corona på teateret.
  • Puljen fordeles til alle, der har oplevet aflyste forestillinger ud fra forholdstal. Puljen i kr. divideret med samlet antal aflyste forestillinger = coronatilskud pr. aflyst forestilling.
  • Støtten dækker for aflysninger i perioden 15. november til 21. december.

Nøgleord

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til:

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Benedicte Rasmussen, tlf.: 33 66 23 45

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavnske idrætsfaciliteter får et løft12.8.2022 09:51:16 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag aften indgik Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus en aftale om den såkaldte klubhuspulje, hvor politikerne fordelte midler til renoveringer og opgraderinger af en række idrætsfaciliter i København. I alt blev der afsat en pose penge på 16,8 millioner kroner. De skal blandt andet skal gå til større renoveringer af to badmintonhaller, et mobilt klubhus til en skateboardforening, samt opgraderinger og renoveringer af både fodbold - og roklubbers faciliteter. Udover 12 idrætsforeninger har også 3 spejderklubber fået penge til at opføre eller renovere deres klubhuse og faciliteter. På vegne af Kultur- og Fritidsudvalget glæder Kultur- og Fritidsborgmesteren sig over forbedringerne af idræts- og fritidsfaciliteterne: ”Selvfølgelig skal vi styrke københavnernes, særligt børns og unges, muligheder for at dyrke sport og idræt og for at have et aktivt fritidsliv. Derfor gælder det os, at en stribe klubber og foreninger på tværs af byen nu kan se frem til bedre faciliteter.” De

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum